سید عسکر عطایی عضو سابق شورای شهر مشکین‌شهر در گفتگو با اراده ملت
فرایند انتخاب شهردار خارج از مسیر اصلی خود صورت گرفت
دوشنبه 4 بهمن 1400 - 15:45:15

سید عسکر عطایی دانشجوی دکترای تخصصی شهرسازی است و در دو دوره چهارم و پنجم، عضو شورای شهر مشکین‌شهر بود و مدتی نیز مسئولیت ریاست این شورا را بر عهده داشت. پای صحبت‌های ایشان نشستیم تا ارزیابی ایشان از وضعیت شورای شهر در دوره جدید را بدانیم.

ارزیابی شما از شورای شهر جدید چیست؟
نکته اول اینکه به علت تورم بالا و نبود درآمد کافی در شهرداری و شورا، عملاً کار خاصی از دست شورا بر نمی‌آید. شهرداری مشکین‌شهر با 300 پرسنل، با بودجه‌ای که از محل فروش املاک و پروانه ساختمانی دارد، صرفاً می‌تواند هزینه‌های جاری خود را تأمین کند. از طرفی در انتخابات اخیر، به دلیل مشارکت حداقلی شهروندان و سایه انداختن برخی مسائل، مشکلاتی به وجود آمد که البته امیدواریم اعضای شورا با تعامل مناسب با یکدیگر و افراد متخصص در جهت پیشرفت شهر گام بردارند.

شما فرایند انتخاب شهردار را چگونه می‌بینید؟
فرایند انتخاب شهردار در ابتدا با انتشار فراخوانی توسط شورا و ارائه رزومه‌های مناسب توسط افراد بومی طبق اصول این کار، آغاز شد، اما متأسفانه در ادامه به دلیل فشارهای خارج از مجموعه شورا، این فرایند از مسیر اصلی خود که گزینش اصلح بر اساس سوابق کاری، برنامه محوری و مصاحبه بود، خارج شد و فرد معرفی شده از سوی برخی مقامات و جناح‌ها به‌عنوان شهردار انتخاب گردید.

آیا گمان می‌کنید، شهردار جدید برای شهر مفید است؟
در شهرداری علاوه بر تخصص، شناخت کافی از شهر و شهروندان و همچنین نحوه ارتباط با بدنه شهرداری برای پیشرفت شهر لازم و ضروری است که امیدواریم شهردار منتخب تمام توان خویش را برای پیشرفت شهر به کار گیرد و با تعامل و همکاری با اعضای شورا به رفع مشکلات شهری همت گمارد.

با توجه به تجربه حضور خود در شورای شهر، روند کلی حرکت شورای شهر طی ادوار مختلف را چگونه می‌بینید؟
شوراهای اسلامی یک نهاد و پارلمان محلی هستند که از متن قانون و بطن جامعه شکل می‌گیرند و به‌نوعی حکومت مردم بر مردم و حکومت مشارکتی تعامل‌گرا به شمار می‌آیند. اما نکته مهمی که نباید از آن غافل شد، دخالت دادن سلایق شخصی و نبود شناخت کافی از حیطه اختیارات، وظایف و مدارک تحصیلی پایین و مرتبط نبودن رشته تحصیلی و تخصصی اعضای شورا و همچنین کم‌توجهی مسئولان سطوح مختلف کشوری به وضعیت و جایگاه شورا در عمل و قانون، کارآمدی این نهاد را زیر سؤال می‌برد. از سوی دیگر در اکثر موارد، شوراها در مصوبات و تصمیم‌گیری‌ها از استقلال برخوردار نیستند و همین امر باعث می‌شود این نهاد مردمی روند روبه‌رشدی نداشته باشد.
ممنون از وقتی که در اختیار ما قرار دادید.



http://eradehmellat.ir/fa/News/1303/فرایند-انتخاب-شهردار-خارج-از-مسیر-اصلی-خود-صورت-گرفت
بستن   چاپ