پرسش و پاسخ با وزارت امور خارجه در سامانه انتشار و گردش آزاد اطلاعات
دوشنبه 21 آبان 1397 - 17:12:22
پرسش با کد ره‌گیری 
  1539623122816 
در سایت وزارت امور خارجه بخشی به کنسول‌های افتخاری کشورهای خارجی اختصاص دارد. شرایط پذیرش کنسول افتخاری چیست؟
پاسخ
پس از گشایش پست کنسولی، یک فرد با طی مراحل ذیل به‌عنوان مأمور کنسول افتخاری در جمهوری اسلامی ایران پذیرفته خواهد شد:
1- نمایندگی دیپلماتیک دولت فرستنده می‌بایست طی یادداشتی نامزد پیشنهادی به‌عنوان کنسول افتخاری را به همراه شرح‌حال و زندگی‌نامه کامل به وزارت امور خارجه معرفی نماید.
2- نامزد پیشنهادی برای تصدی پست کنسول افتخاری می‌بایست از اتباع ایران و یا اتباع خارجی مقیم دائم جمهوری اسلامی ایران باشد.
3- وزارت امور خارجه پس از استعلام‌های لازم و بر اساس صلاحدید طی یادداشت رسمی موافقت خویش را اعلام و برای روانامه صادر خواهد کرد.
4- کنسول‌های افتخاری نمی‌توانند پیش از دریافت روانامه وظیفه‌ای را عهده‌دار شوند.
5- کنسول افتخاری، بعد از اخذ پذیرش بایستی برای تقدیم اعتبارنامه‌ای که به امضای وزیر امور خارجه کشور فرستنده رسیده با مدیرکل تشریفات دیدار نماید.
6- دو یا چند دولت می‌توانند با طی مراحل فوق شخص واحدی را به‌عنوان مأمور کنسول افتخاری خود نزد کشورمان منصوب کنند.
پرسش با کد ره‌گیری 1541047284705 
حدود دو هفته است که تعدادی از مرزبانان ایرانی توسط گروه‌های در پاکستان ربوده‌شده‌اند.
1- چه گروه‌هایی مرزبانان را ربوده‌اند؟
2- چه اقداماتی تاکنون توسط وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است؟
3- دولت پاکستان چه همکاری‌هایی در این مورد کرده است؟
پاسخ 
1- برخی گروه‌های تروریستی فعال و حاضر در بخش‌هایی از خاک پاکستان اقدام به این جنایت کرده و رسماً نیز مسؤولیت آن را برعهده گرفته‌اند. در خصوص اطلاع از نام گروهی که به این جنایت دست‌زده است می‌توانید به اخبار و اطلاعات منتشرشده در سایت‌ها و خبرگزاری‌ها مراجعه کنید.
2- اقدامات وزارت امور خارجه:
الف) تماس تلفنی وزیر امور خارجه کشورمان با وزیر امور خارجه پاکستان (در همان روز وقوع این جنایت)
ب) تشریح اقدامات از سوی سخنگوی وزارت خارجه (1/8/97) در گفتگو با خبرگزاری ایلنا
3- اقدامات مقامات پاکستانی
مقامات پاکستانی در دیدارها و ملاقات‌هایی که با مقامات کشورمان داشته‌اند بر اهمیت روابط و حسن همسایگی با کشورمان تأکید داشته‌اند و اطمینان داده‌اند که تمامی امکانات و ظرفیت‌های خود را برای حفظ جان این مرزبانان عزیز ایرانی و آزادی آن‌ها به کار گرفته و خواهند گرفت. 
بر اساس اعلام طرف‌های پاکستانی، تلاش‌های آن‌ها از طریق سازوکارهای داخلی کشور پاکستان ادامه دارد و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد به نتیجه رسیدن تلاش‌های دو کشور برای آزادی مرزبانان کشورمان باشیم.
پرسش با کد ره‌گیری 1541046129353
«طی روزهای اخیر دانمارک اتهامات سنگینی را علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح کرده است که باعث آسیب و خدشه به حیثیت و آبروی جمهوری اسلامی ایران شده است. واکنش وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران چه بوده است و چه اقداماتی تاکنون به انجام رسیده است؟»
پاسخ
وزارت امور خارجه سناریوی طراحی‌شده در دانمارک را توطئه سازمان‌های اطلاعاتی دشمن جمهوری اسلامی ایران ازجمله موساد برای ضربه زدن و تخریب روند همکاری‌های ایران و اتحادیه اروپایی بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام می‌داند.
در واکنش به این سناریوسازی و موضع‌گیری‌های عجولانه و شتاب‌زده مقامات دانمارکی، در موضع‌گیری سخنگوی وزارت امور خارجه، توئیت وزیر محترم امور خارجه و همچنین خبر مربوط به ملاقات رئیس اداره اول شمال اروپا با سفیر دانمارک به تهران (قبل از سفر ایشان به کشورش) در محل وزارت امور خارجه، به منشأ شکل‌گیری چنین توطئه‌هایی علیه جمهوری اسلامی ایران پرداخته‌شده استوزارت امور خارجه از طریق سفارت کشورمان در کپنهاگ در ارتباط با مقامات دانمارکی است و از تمام ظرفیت‌های خود برای اثبات عدم ارتباط این سناریو به جمهوری اسلامی ایران تلاش خواهد کرد.
پرسش با کد ره‌گیری 1541046739208
مدیر روابط عمومی کنگره ایرانیان مقیم کانادا اعلام داشت: «کنگره ایرانیان مقیم کانادا در پی راهکارهای تسهیل صادرات دارو به ایران است.» وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به این خبر چه واکنشی نشان می‌دهد؟
پاسخ 
جمهوری اسلامی ایران تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران را همواره محکوم کرده است و تلاش کرده است این تحریم‌ها حداقل تأثیر را به‌ویژه در موضوعات پزشکی و درمانی برای کشورمان داشته باشد. در قرار موقت اخیر صادرشده از سوی دیوان بین‌المللی دادگستری (که پس از طرح شکایت کشورمان علیه آمریکا بر اساس عهدنامه مودت بین دو کشور انجام شد)، دیوان تحریم‌های آمریکا را مؤثر بر وضعیت دارویی و پزشکی ایران دانسته است.
ما از طریق رسانه‌ها در جریان این خبر هستیم. طبیعتاً ظرفیت‌های مردمی و گروه‌های مردم‌نهاد برای کمک به مقابله با زورگویی‌ها و تحریم‌های ظالمانه ایالات‌متحده آمریکا ظرفیتی قابل‌توجه است ولی به دلیل عدم وجود سفارت جمهوری اسلامی ایران در کانادا (به دلیل قطع روابط سیاسی بین دو کشور از حدود 14-15 سال پیش) امکان بررسی و اطلاع از جزئیات فعالیت‌هایی که در این قالب از سوی نهاد مذکور صورت می‌گیرد وجود ندارد.


http://eradehmellat.ir/fa/News/142/پرسش-و-پاسخ-با-وزارت-امور-خارجه-در-سامانه-انتشار-و-گردش-آزاد-اطلاعات
بستن   چاپ