بحران: تهدیدها و فرصت‌ها
سه شنبه 24 آبان 1401 - 23:37:16

علیرضا مالمیر

شناسنامه:
نام کتاب: آشوب 
نویسنده: جرد دایموند
مترجم: اصلان قودجانی
انتشارات: طرح نو
سال انتشار: 2019
تعداد صفحات: 636

جرد دایموند، دانشمند و نویسنده آمریکایی که اکنون در 81 سالگی همچنان به تدریس جغرافی در دانشگاه لس‌آنجلس مشغول است در طول زندگی‌ خود حوزه‌های کاری بسیار متفاوتی را از پژوهش و آموزش فیزیولوژی آزمایشگاهی تا حوزه بوم‌شناسی پرندگان که برای او با سفرهای بسیار همراه بود و مطالعه و نوشتن کتاب در خصوص تاریخ و جغرافیا تجربه کرده است. به‌گونه‌ای که یکی از منتقدان در خصوص او می‌نویسد که به علت علایق متنوع دایموند، گمان می‌کند که جرد دایموند نام مستعاری برای یک کمیته از صاحبنظران باشد. کتاب حاضر حاصل این تجربه‌های گوناگون دایموند است.
جرد دایموند در این کتاب از تاریخ، جغرافیا، زیست شناسی و شناخت انسان به عنوان عواملی مؤثر در بحران‌ها یاد می‌کند و با روایت‌های تاریخی جذاب به بررسی تأثیر هریک از این عوامل می‌پردازد. این کتاب با شرح الگوهای منحصر به فرد از کشورهایی که در شرایط بحرانی جان سالم به در برده‌اند همچون فنلاند، ژاپن و... در تلاش است تا راهکاری برای برون‌رفت از بحران به سایر کشورها ارائه دهد.
بیل گیتس این کتاب را بدین شکل مورد تحسین قرار داده است من طرفدار همه آثار دایموند هستم. او نشان می‌دهد که راهی برای عبور از بحران وجود دارد و ما می‌توانیم آن را انتخاب کنیم.
دایموند در این کتاب به مقایسه بحران‌های فردی با بحران‌های ملی پرداخته است. در توصیف او بحران‌ها در حالی شکل می‌گیرند که محیط تغییر کرده و نیازمند پاسخ دیگری از سمت ماست ولی رفتار ما هنوز تغییر نکرده است. واژه‌ی کلیدی در این بحث از نظر او واژه‌ی گزینشی است. چالش پیش روی کشورها و افراد در زمان بحران، شناسایی بخش‌هایی است که دیگر کارگر نبوده و حتماً محتاج تغییر است. افراد و کشورهای بحران زده ناچارند ارزیابی صادقانه‌ای از توانایی‌ها و ارزش‌های خود به عمل بیاورند. ایشان ناچارند تصمیم بگیرند که کدام از یک از داشته‌هایشان همچنان سودمند بوده، حتی در اوضاع تغییر یافته امروزی به کار می‌آید، یا بالعکس، باید شهامت داشته باشند تا بفهمند چه چیز را باید تغییر دهند که از عهده وضعیت جدید برآیند.



http://eradehmellat.ir/fa/News/1814/بحران-تهدیدها-و-فرصت‌ها
بستن   چاپ