خروش جهانی فعالان دانش‌آموزی محیط‌زیست شما به ما دروغ گفتید
دوشنبه 16 ارديبهشت 1398 - 16:27:03
اراده ملت– در ماه‌های اخیر هم‌زمان با سیل ویرانگر در ایران شاهد ظهور جنبش‌هایی اعتراضی به بحران‌های زیست‌محیطی در اقصی نقاط جهان بودیم و هستیم. این جنبش‌ها پس‌ازآن شکل گرفت که گرتا تونبرگ، فعال 16 ساله سوئدی، درباره مسائل مربوط به محیط‌زیست و تغییرات آب و هوایی و نگرانی کودکان از آینده نامشخص پیش‌رو، با صدایی رسا حکومت‌ها را مورد خطاب قرار داده، فریاد زد: «حالا ما دیگر آینده‌ای هم در پیش رو نداریم چراکه آن آینده فروخته شده است تا تعداد محدودی از آدم‌ها درآمدهای نجومی به دست آورند. شما به ما دروغ گفتید.» در این میان نباید از نقش سیاست‌های مخرب ترامپ در خروج آمریکا از پیمان‌های جهانی زیست‌محیطی غافل شد. از طرفی ایجاب می‌نماید ساختار آموزش در ایران به‌گونه‌ای نسبت به شناسایی و معرفی این قبیل جنبش‌ها به دانش‌آموزان اقدام تا آن‌ها نیز هم‌داستان با سایر دانش‌آموزان دغدغه‌های زیست‌محیطی خود را پیگیری کنند. 
به نقل از خبرگزاری ایرنا در لندن - بحران‌های زیست‌محیطی هزاران نفر از فعالان محیط‌زیست که طی هفته گذشته با برگزاری تجمعات اعتراضی در چندین نقطه از پایتخت انگلیس اختلال گسترده‌ای را در نظم شهر ایجاد کرده و میلیون‌ها پوند به اقتصاد این کشور خسارت زده‌اند، در نهمین روز از آغاز این جنبش اعتراضی، در خیابان‌های لندن دست به راهپیمایی زدند.
تظاهرکنندگان از مقابل میدان مشهور «ماربل مارچ» به سمت پارلمان راهپیمایی کرده و قصد دارد تا دعوت‌نامه شرکت در نشست مردمی بحران آب و هوایی را به نمایندگان مجلس که پس از پایان تعطیلات عید پاک به محل کار خود برمی‌گردند تحویل دهند.
«گرتا تونبرگ» دانش‌آموز 16 ساله سوئدی نیز که به برجسته‌ترین چهره جهانی مبارزه برای حفظ محیط‌زیست تبدیل ‌شده و برای شرکت در تجمع اعتراضی به لندن سفر کرده، قرار است با «جرمی کوربین» رهبر حزب اصلی مخالف دولت انگلیس دیدار کند و این نامه را تحویل دهد. وی هفته گذشته هم در تظاهرات مشابهی در ایتالیا شرکت و سپس با پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان ملاقات کرد. 
او برای اولین بار در اعتراض به تغییرات اقلیمی، در مقابل پارلمان سوئد تحصن کرد و پس‌ازآن گفته می‌شود هر هفته نزدیک به 70 هزار دانش‌آموز در سراسر جهان در اعتراض به همین مسئله دست به تظاهرات می‌زنند.
تونبرگ در گفت‌وگو با شبکه رادیویی «بی.بی.سی 4» گفت: وضعیت آب و هوایی به مرحله بحران رسیده و برای توقف آن نباید از هر کاری فروگذار بود. وی افزود: بحران اقلیمی دهه‌ها مورد کم‌توجهی قرار گرفته است و دولتمردان از زیر بار مسئولیت آن شانه خالی کرده‌اند. اما ما مبارزه برای آینده‌ای بهتر و حفاظت از این سیاره را ادامه خواهیم داد.این فعال نوجوان محیط‌زیست، بحران آب‌وهوایی را به خانه‌ای توصیف کرد که در آتش می‌سوزد و در این شرایط مجالی برای مذاکره وجود ندارد.  وی به دولتمردان توصیه کرد تا به هشدارهای دانشمندان توجه کنند و این بحران را جدی بگیرند.
در همین حال، پلیس لندن تدابیر ویژه‌ای را برای جلوگیری از ورود تظاهرات کنندگان به داخل ساختمان پارلمان در نظر گرفته است.  تعدادی از معترضان در آستانه برگزاری رأی‌گیری نمایندگان مجلس عوام درباره نحوه خروج از اتحادیه اروپا وارد ساختمان پارلمان شده و نظم جلسه را به هم زدند.
بر اساس آخرین گزارش‌ها تاکنون یک هزار و 65 تن به اتهام ایجاد بی‌نظمی در شهر، اخلال درحرکت مترو، شکستن شیشه دفتر مرکزی شرکت نفتی شل و ایجاد راه‌بندان دستگیرشده‌اند.
گروه قیام علیه انقراض به‌عنوان برگزارکننده اصلی و رهبری این تظاهرات سه درخواست اصلی دارد: از دولت می‌خواهد که درباره تغییرات آب و هوایی حقیقت را بگوید؛ سطح آلایندگی‌های ناشی از گاز سمی دی‌اکسید کربن تا سال 2025 میلادی به صفر برساند و یک گروه از شهروندان نیز بر این فرآیند نظارت کند. آن‌ها می‌گویند که تا رسیدن به درخواست‌های خود دست از تظاهرات نداشته و هشدار داده‌اند اگر دولت درخواست آن‌ها را اجابت نکند، دامنه تظاهرات خود را گسترش خواهند داد.
«کرسیدا دیک» رئیس پلیس لندن تظاهرات اخیر را یک «اخلال عذاب‌آور» خوانده و می‌گوید: در طول 36 سال خدمت در اداره پلیس، سابقه نداشته که تنها در یک عملیات صدها تن بازداشت شوند. این نشان می‌دهد که ما تا چه اندازه مصمم هستیم اما این وضعیت روی توان ما تأثیر گذاشته و برای بسیاری از مردم لندن عذاب‌آور بوده است. دولت انگلیس تاکنون واکنشی به این حرکت اعتراضی نشان نداده و دورنمایی از پایان این نافرمانی مدنی وجود ندارد.

http://eradehmellat.ir/fa/News/196/خروش-جهانی-فعالان-دانش‌آموزی-محیط‌زیست-شما-به-ما-دروغ-گفتید
بستن   چاپ