دبیر حامای رزن در گفتگو با حاما نیوزخاطرنشان کرد:
لزوم حفظ منابع تجدیدناپذیر و افزایش تاب‌آوری محیط‌زیست در شهرستان رزن و درگزین
سه شنبه 26 اسفند 1399 - 11:12:39
دبیر حزب اراده ملت ایران در شهرستان رزن با اشاره به شناسایی مطالبات مطرح و دارای اولویت در شهرستان رزن و درگزین، از لزوم حفظ منابع تجدیدناپذیر و افزایش تاب‌آوری محیط‌زیست در شهرستان مذکور یاد کرد.
به گزارش حاما نیوز، یوسف تراکمه دبیر حاما در شهرستان رزن در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص مطالبات محلی مطرح در شهرستان رزن با بیان اینکه رزن و درگزین در شمال استان همدان واقع شده است، گفت: به لحاظ نوع خاک و منابع آبی فراوان یکی از شهرستان‌های پیشرو در تولیدات کشاورزی استان همدان است. تراکمه افزود: عمده محصولات تولیدی گندم، جو که محصول سنتی بوده و تولیدات جدید شامل سیب‌زمینی، هندوانه و خیار است. وی خاطرنشان کرد: باتوجه‌به تنش آبی موجود در استان همدان و افت قابل‌توجه منابع آبی در شهرستان‌های هم‌جوار به‌ویژه فامنین و کبودرآهنگ کشاورزان این دو شهرستان به شهرستان‌های رزن و درگزین هجوم آورده‌اند.
وی باتوجه‌به موضوع ذکر شده، ادامه داد: با اجاره کردن زمین‌های کشاورزی و حفر چاه‌های غیرمجاز با اضافه برداشت از منابع آبی و کشت بی‌رویه و استفاده از سموم و کودهای آلی و فلزات سنگین و برخی مواد غیرمجاز برای افزایش میزان محصول برداشتی اراضی کشاورزی و منابع آبی و خاکی را دچار تنش کردند.
دبیر حاما در شهرستان رزن با اشاره به عدم وجود قانون مشخص در مورد سطح زیر کشت و همین‌طور سکوت نهادهای قانونی ناظر، یادآور شد: نبود امکانات و آزمایشگاه‌های دیده‌ور برای سنجش میزان فرسایش خاک و هم چنین نبود بررسی کیفیت محصولات کشاورزی از لحاظ باقیمانده سموم و آفت‌کش‌ها و سایر مواد سرطان‌زا یک چالش کشوری هست که نمود آن در این منطقه به‌صورت کامل خود را نشان داده است.
تراکمه عنوان کرد: با این مقدمه ضرورت دخالت در کاهش اثرات مخرب چنین اقدامات ضروری به نظر می‌رسید که نهادهای مدنی برای این خواست وارد عمل شوند و بخشی از آسیب‌ها کاهش یابد.
*مدیریت منابع آب به‌عنوان یک خواسته‌ی عمومی
تراکمه افزود: ایجاد کمپین مجازی و تشویق و آگاه‌سازی مردم در خصوص پیامدهای مخرب برداشت بی‌رویه و غیرقانونی از منابع آب، پیامدهای زیان‌بار و غیرقابل‌جبران فرسایش خاک و منابع طبیعی، استفاده بی‌رویه و غیرکارشناسی سموم و آفت‌کش‌ها، و عدم مدیریت صحیح پسماند در کاشت زیر پلاستیکی در سال 94 شروع گردید و پیامدها و نتایج خوبی را رقم زد.
وی با اشاره به اینکه مدیریت منابع آب به‌عنوان یک خواسته‌ی عمومی مطرح شد، گفت: دستگاه‌های مسئول و ناظر در این حوزه به چالش کشیده شده و جلب مشارکت همه‌ی دستگاه‌ها و ادارات مربوطه باعث شد که در کنترل منابع آبی و انسداد چاه‌های غیرمجاز و قانونمندکردن میزان برداشت چاه‌های مجاز اقدامات بسیار مناسبی انجام پذیرد و بخشی از آسیب‌ها کاهش یابد.
وی مطرح کرد: در مورد مدیریت پسماند ناشی از کشت زیر پلاستیکی آموزش‌های ترویجی هم‌زمان با اقدامات قضایی انجام گرفت و همین اقدامات باعث متوقف شدن بخشی از آسیب‌ها شده است. وی افزود: اما اقدامات در خصوص میزان باقیمانده سموم و آفت‌کش‌ها در محصولات تولیدی و محیط‌زیست مسئله‌ای هست که در کل کشور هم مغفول مانده و هدف‌گذاری در برنامه‌های توسعه پنجم و ششم محقق نشده و ضروری است باتوجه‌به حساسیت موضوع و تأثیر آن بر سلامتی مردم و امنیت غذایی و محیط‌زیست اقدامات مؤثرتری صورت پذیرد که تا به امروز محقق نشده است.

http://eradehmellat.ir/fa/News/294/لزوم-حفظ-منابع-تجدیدناپذیر-و-افزایش-تاب‌آوری-محیط‌زیست-در-شهرستان-رزن-و-درگزین
بستن   چاپ