یادی از تاریخ
چهارشنبه 19 مهر 1402 - 08:13:16

متن کامل بیانیه‌ی کمیته‌ی جایزه‌ی صلح نوبل درباره‌ی اعطای جایزه به شیرین عبادی
کمیته‌ی صلح نوبل در نروژ تصمیم گرفته است تا جایزه‌ی صلح نوبل سال 2003 میلادی را برای تلاش‌هایی که شیرین عبادی در راه دموکراسی و حقوق بشر انجام داده، به وی اعطا کند. 
وی تلاش‌هایش را به صورتی ویژه، بر مبارزه‌ برای احراز حقوق زنان و کودکان متمرکز کرده است. او به عنوان یک وکیل، قاضی، استاد دانشگاه، نویسنده و فعال حقوق بشر در کشورش، ایران، و در خارج از مرزهای این کشور با صراحت و قاطعیت حرف زده است. 
وی به عنوان یک شخص حرفه‌یی و شجاع همواره بر حرف خود استوار مانده و هرگز در مقابل تهدید نسبت به امنیت شخصی‌اش سرخم نکرده است. حوزه‌ی فعالیت این خانم مبارزه برای حقوق بشر و استواری بر این مطلب را در بر می‌گیرد که هیچ جامعه‌ای را نمی‌توان متمدن خواند مگر آن که حقوق زنان و کودکان در آن رعایت شود. وی در عصر خشونت، همواره از خشونت‌گریزی حمایت کرده است. 
عبادی به گونه‌ای بنیادین بر این باور است که منشاء قدرت سیاسی در هر جامعه‌ای باید انتخابات دمکراتیک باشد. او کسی است که روشنگری و گفت‌وگو را بهترین راه برای تغییر دیدگاه‌ها و حل مناقشات می‌داند. عبادی یک مسلمان آگاه است. وی میان اسلام و حقوق اولیه بشر تناقضی نمی‌بیند. برای او مهم این است که نقطه آغاز گفت‌وگوی بین فرهنگ‌ها و ادیان مختلف جهان، تاکید بر ارزش‌های مشترک آنها باشد. 
کمیته‌ی نوبل در نروژ افتخار دارد که جایزه صلح نوبل را به زنی بدهد که عضوی از جهان اسلام است و زنی است که می‌تواند همراه با تمامی کسانی که در جهان برای حقوق بشر مبارزه می‌کنند، به خود ببالد. وضعیت دمکراسی و حقوق بشر طی دهه‌های اخیر در بسیاری از نقاط جهان بهبود یافته است. 
کمیته‌ی صلح نوبل با اعطای جوایز صلح‌، در راه سرعت بخشیدن به این روند تلاش کرده است. ما امیدواریم که مردم ایران از این که برای اولین بار در تاریخ یکی از شهروندانشان جایزه‌ی صلح نوبل را از آن خود کرده است، شادمان باشند و امیدواریم که این جایزه، الهام‌بخش همه افرادی باشد که برای حقوق بشر و دمکراسی در کشور او، جهان اسلام و نیز در تمام کشورهایی که نبرد برای حقوق بشر نیازمند الهام‌بخشی و حمایت است، مبارزه می‌کنند.



http://eradehmellat.ir/fa/News/3416/یادی-از-تاریخ
بستن   چاپ