نوشتار

رخداد های منطقه ای و جهانی و رسالت حزبی

بدون تردید در یکی از نادرترین دوران های تمدنی ایران هستیم، دورانی که در آن احساس عمومی بر این است که حکومت همه چشم و گوشش را بر مطالبات بسته و یا به نوعی به بی ارتباطی با محیط پیرامون رسیده است و کنشگران سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه به تابع و نقال تحرکات حکومت و عاملان داخلی و خارجی اش مبدل شده اند.

انتخابات حزب محور

همانطور که دوستان در جریان هستند غایت و هدف بنده از طرح این مطالب این است که چطور پس از یک قرن و اندی که از مشروطه میگذرد ما موفق به ایجاد یک حکمرانی حزبی نشدیم.

فلسفیدن در باب دروغ؛ دروغ چرا؟!

برای توصیف سخنان غیر واقعی از عبارت “دروغ” و “دروغگویی” استفاده می کنیم. البته درباره ی این واژه هم مانند همه ی واژگان، تسامح بسیاری به خرج می دهیم و در اموری مختلف از آن کمک می گیریم. با این کار احساس خود را نسبت به یک موضوع می رسانیم. مثلاً وقتی خبری را که از زبان یک سیاستمدار شنیده ایم، دروغ می نامیم

راهکارهای اثربخشی مجلس

مجالس سیاسی انواع مختلف دارند. در ابتدا جمعی از اشراف و نخبگان برای انجام مشورت توسط قوه مجریه گرد هم می آمدند. مجلس مهستان، مجلس الیگارش ها و پارلمان های آریستوکرات ها در راستای مشورت دادن به پادشاه یا نخست وزیر شکل می گرفت.

انتخابات حزب محور (بخش اول)

معمولا انتخابات در تمام کشورها به شکل حزبی برگزار می شود. حتی در کشورهای اطراف ما مثل ترکیه و پاکستان هم انتخابات به شکل حزبی است و احزاب در انتخابات نقش اساسی دارند. ولی چرا در کشور ما با وجود احزاب متعدد و گوناگون چنین چیزی ممکن نیست؟ احزاب نقش اساسی در انتخابات ندارند و وزن هیچ حزبی در این میان مشخص نیست.

حذف بازماندگان سالهای اول انقلاب

تندروها تلاش هم جانبه خود را به کار گرفتند تا زمزمه رد صلاحیت حسن روحانی به خبر قطعی رد صلاحیت تبدیل شود. اما رویکرد روحانی در مقابل این تصمیم شورای نگهبان چیست؟ تندروها به خواسته خود رسیدند و تعیین تکلیف های چند ماه اخیر برای شورای نگهبان، جواب داد و خواسته آنها عملی شد و صلاحیت حسن روحانی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری تایید نشد.

چرا مردم تغییری حس نمی کنند؟

امروز ایران با انواع معضلات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و زیست محیطی مواجه است. کارشناسان در بسیاری از موارد درک خوبی از این معضلات و علت آنان داشته، راه حل هایی ارائه می کنند.

تهدید مصرف محیط زیست جهانی

کشورهای در حال توسعه و فقیر اگر به طرف فقر اقتصادی و رکود بیشتری بروند تهدید بزرگی برای محیط زیست خواهند بود در کشورهای در حال توسعه ای که دچار فقر شده اند به محیط زیست پناه می برند و عدم مصرف نادرست از منابع آبی و گیاهی، خشک کردن جنگل ها، پیشروی زمین های زراعی و عدم مدیریت پسماند آسیب های جبران ناپذیری به محیط زیست می زنند که عواقب آن گریبانگیر کل کره ی زمین می گردد. زمین گرد است و هیچ آلودگی در آن گم نمی شود

نجات رودخانه‌ ها

زباله ‌های پلاستیکی که در رودخانه ‌ها شناور هستند به سرعت از مکان ‌های اصلی خود دور می ‌شوند و وقتی هیچ مالک واضحی برای آن‌ها وجود نداشته باشد، هیچ کسی بازیابی را به عهده نمی‌گیرد، ولی اگر زباله‌های پلاستیکی پس از ورود به رودخانه ‌ها به سرعت بازیابی شوند به نفع جامعه محلی، دولت و صنعت خواهد بود؛ که اگر بتوان این کار را مقرون‌ به‌ صرفه را انجام داد و پلاستیک ‌ها را به کالای مفید تبدیل کرد، در پی آن سایر زباله ‌های پلاستیکی سریع ‌تر جمع ‌آوری می‌شوند.

نظام تصمیم گیری در گلوگاه اقتصادی

واقع گرایی و برنامه ریزی واقع بینانه، بر اساس شناخت و تحلیل واقعیت ها، توجه به حقایق اقتصادی درتصمیم گیری اقتصادی، قابل فهم و قابل سنجش کردن معیارهایی مثل عدالت در تصمیم گیری با استفاده از شاخص های اجتماعی و تفکیک حوزه تصمیم سازی از حوزه تصمیم گیری و شرط لازم بودن حوزه تصمیم سازی نسبت به حوزه تصمیم گیری و پذیرش الزامات و هزینه های تصمیم گیری و اهمیت دادن به مباحث فلسفه اجتماعی، اخلاق اجتماعی و عدالت اجتماعی و اقتصاد سیاسی از جمله مهترین الزامات این نظام است.

نه آموزش، نه پرورش؛ فقط کلنگ و قیچی!؟

اکنون که در حال نگارش این سطور هستم، چهل و شش روز از سال تحصیلی گذشته. همه چیز به طرز عجیبی درهم و برهم است! هیچ چیزی سر جایش نیست! نه اینکه بعد از سیزده سال کار در آموزش و پرورش انتظار داشته باشم که همه چیز روبراه باشد، نه، اما امسال به طرز عجیبی مصیبت زدگان را مانند هاییم!

شرایط موجود منطقه و ضرورت تحلیل واقع بینانه آن

همین دو ماه پیش بود که اوضاع داخلی اسراییل از محل سخت سری نتانیاهو در بحث اصلاحات قضایی چنان به هم ریخت که کسی فکر نمی کرد این کشور بتواند از این مهلکه جان به سلامت ببرد، اما بحران حاصل از تهاجم حماس همه چیز را در اسرائیل به حال اولش برگرداند و از جمعیتی متفرق، مردمانی هم آوا و هم گرا ایجاد کرد.

رابطه نظام حزبی و نظام انتخاباتی در جمهوری اسلامی ایران

اگر کار ویژه اصلی احزاب را دستیابی به قدرت و کسب کرسی های نمایندگی بدانیم، مهمترین مسئله ای که پیش روی کنشگران سیاسی قرار می گیرد، فراهم کردن بسترهای نهادینه و قانون مند جهت مشارکت سیاسی افراد و گروههای مختلف اجتماعی است.

دختران وارث بیولوژیکی خانواده

جای دارد در کنار همه ی مطالبی که در خصوص زنان نوشته می شود اشاره ای به نقش وراثت بیولوژیک زنان داشته باشیم.

زبان قدرت

همه ما که قصد برقراری ارتباط با قدرت را داریم کنشگر سیاسی نامیده می شویم. حال سئوال این است که اساسا چه نیازی به این هست که با قدرت که در معنا به توانایی تحمیل اراده بر دیگران آنهم در بسیاری از اوقات درجهت مخالف میل آنها می باشد، ارتباط برقرار شود ؟

جایگاه دموکراسی در ایران

مقوله دموکراسی و فرآیند گذار نظام های غیردموکراتیک؛ امروزه موضوع مهمی در جامعه شناسی سیاسی است که مورد توجه بسیاری از محققین به خصوص بعد از موج سوم قرن بیست و یکم قرار گرفته است. این نوشتار بر آن است که با ابهام زدایی از واژه ی دموکراسی معانی و ابعاد مختلف آن را بیان کند.

ماموریت و رسالت حزبی در ارتقای سطح ارتباط بین نسلی

یکی از واقعیت های ملال آور تاریخی که بصورت عادت در حوزه کار سیاسی در ایران چهره کرده اختصاصی شدن تولیدات سیاسی برای نخبگان و روشنفکران می باشد یعنی حزب با احساس افتخار تمام می کوشد تا نخبه ها و فرهیخته های بیشتری را جذب خود کند تا آنهایی که به ویترین حزب نگاه می کنند

نقش احزاب سیاسی در تأمین منافع ملی ایران

سؤال این است که احزاب سیاسی از چه راه‌ هایی می توانند باعث تأمین منافع ملی شوند؟ پاسخی که می توان ارائه کرد این است که بر مبنای رویکردهای مطرح شده درباره نقش و کار ویژه احزاب سیاسی در ایران، می توانند عاملی برای ترویج معنویت و کرامت، تلاش برای کسب قدرت و...

صدای توده‌های مردم راهگشاست

مردم ابزار و هدف توسعه هستند. اما قدرت، منابع و منافع آنها متفاوت است و چنانچه دولتی بخواهد کارآمد باشد باید نماینده و پاسخ‌گوی همه آنان باشد. در حکمرانی خوب بین سه رکن اصلی دولت، جامعه مدنی و بخش خصوصی ارتباط نزدیکی وجود دارد با ورود شهروندان یا به مفهوم سازمان‌یافته‌تر آن، جامعه مدنی، به عرصه تصمیم گیری و سیاست‌گذاری، جریان اداره کشور از یک نظام اقتدارگرا و آمرانه به فرایندی مردم‌سالار و مشارکتی تبدیل خواهد شد.

مأموریت حزب در مقابل نحوه تحلیل موقعیت توسط حاکمان

بدون‌تردید در یکی از سیاه‌ترین دوران‌های سیاسی ایران در موضوع تحلیل از موقعیت به سر می‌بریم سیاه‌ترین از آن جهت که حاکمیت بدون اشاره به این نکته که محصول روشنش چیست و چه تأثیری در سرنوشت مردمان دارد مخاطبان خود را از مجرای مغلطه اغراق و دوگانه سازی از یک پدیده گمراه می‌کند تا از قبول مسئولیت در قبال اتفاق‌هایی که می‌افتد و منجر به بروز تهدید علیه منافع ملی می‌شود مصون بماند.

تبار و پدیدارشناسی کنش اجتماعی سیاسی زنان امروز ایران

زن به‌عنوان نیمی از موجودیت جامعه انسانی پا به‌پای مرد در شکل گیری همه تحولات مؤثر بوده است در ایران هم چه قبل از اسلام و چه بعد از آن زن در حیات سیاسی جامعه نقش آفرینی داشته و حتی در این حوزه به مقام پادشاهی رسیده است

انتخابات، آری یا نه؟

هم اکنون که در آستانه برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای ایران هستیم. شاهد اقدامات بی‌سابقه‌ای از طرف حاکمیت هستیم که در ادوار مختلف چنین مواردی را شاهد نبودیم. به‌طوری‌که صدا و سیما حدود ۸ ماه قبل از انتخابات بر طبل برگزاری انتخابات کوبید و برنامه‌های گسترده‌ای را در دستورکار قرار داد.

مدیران کوتوله، قانون بقای مقام و اکسیر “ تفکر انتقادی

قطعا با مدیران کوتوله برخورد داشته‌ایم ؛ مدیرانی که علاقه مند به زندگی جلبکی در باتلاق‌های خودساخته پیرامونی‌اند. مهم‌ترین ویژگی یک مدیر کوتوله آن است که اگر میزش را از وی بگیری هنر و ایده‌ای برای ارائه نداشته و به قول خودمان حرفی برای گفتن ندارد.

کاشان شهری بر لبه‌ی تیغ

از زمانی که کاشان خانه‌های سنتی و تاریخی آنکه یکی از شاهکارهای معماری در ایران می‌باشد رونق پیدا کرد و گردشگری به‌دلیل وجود آنها رونق بیشتری پیدا کرد روند توسعه‌ی کاشان با سرعت زیادی بدون ترمز به‌طرف جلو حرکت کرد.

فلسفه وجودی زندگی جمعی و نهادهای اجتماعی چیست

مطمئنم که بارها و بارها در نوشته‌های خودتان و یا نوشته‌های دیگران که به مطالعه آنها اقدام کرده‌اید با مفهومی به نام انسان اجتماعی و سازمان و ساختار اجتماعی روبه‌رو شده‌اید و یا به‌قول معروف در ابتدای هر انشایی آورده‌اید که البته باید بدانیم که انسان موجودی اجتماعی است و اجتماع مجموعه‌ای متشکل از سازمان‌های مرتبط بهم از طریق مناسبات مختلف می‌باشد که برای هدفی خاص که بهبود و سربلندی مردم است تلاش می‌کنند

فراز و فرود عباس امیر انتظام

۲۱ تیرماه، پنجمین سالگرد آزادی عباس امیرانتظام است. وی سیاست‌مدار ایرانی فارغ التحصیل رشته مهندسی برق و ماشین از دانشگاه فنی تهران و گواهینامه بتن از پاریس و فوق لیسانس سازه ساختمان از دانشگاه برکلی آمریکا بود.

ایران بدون گفتگو

حادثه دست از گریبان خرداد برنمیدارد و یکی از حوادث مهم خرداد امسال، پایان کار گفتگو بود. فصلنامه ای که از پاییز ۷۲ و پس از سی سال، خرداد ۱۴۰۲ بازنشسته شد و بهجای تیترهای نابش، تنها به "شماره آخر" اکتفا کرد.

بیایید سیاست را از مجرای ماهیت منافعمان تفسیر و تدوین کنیم

واقعیت دردناکی خواهد بود این موضوع که ما از ترس گرگ، سگ را به پشتمان ببندیم و دردناکتر از آن اینکه در پاسخ به انتقاد کسانی که بیان می‌کنند بجای آویختنِ سگ بهتر است که به خودمان متکی باشیم، به قهر و غضب بگوییم که خیر. امروز در جهانی دو قطبی زیست می‌کنیم و لاجرم باید در یکی از این دو قطب خود را جای بدهیم.

چرا مخالفت با بهبود را هنری برای خود می دانیم

من و مای ایرانی هر چند خود را به صورت تاریخی آرزومند توسعه و بهبود نشان داده‌ایم و در هر برهه‌ای، تحول و تغییر را با این منطق دنبال کرده‌ایم که در پی نجات از فقر و فلاکتی هستیم که تا بن استخوان‌هامان ریشه دوانده است. اما مسلم آنست که در این امر، موفق نبوده‌ایم

آخرین مطالب

اکثریت جامعه خواهان تغییر است

سالی که نکوست از پیداست

مجلس و مبارزه با فساد

رخداد های منطقه ای و جهانی و رسالت حزبی

انتخابات حزب محور

جنبش زنان ایران

نمایشگاه رسانه ایران

بررسی یک نمونه تاریخی در بازار نیروی کار

مردان سپر آلودگی و تورم

چرخه مدارا

نان خالی را هم از سفره ها برداشتند!

گپی در نمایشگاه مطبوعات

استاد «رضا رضوی» سازنده سرود رسمی حزب اراده ملت ایران (حاما) درگذشت

اخبار جهان 78

تقدیر نامه نمایشگاه رسانه ایران

مشاهدات در 65 درجه جنوبی

آزادی زنان به سبک استالین

درگذشت خالف

سایه سیاست

کاروانسرای ایزد خواست

سرعت قطار تورم در دولت سیزدهم

اولین کتاب از مجموعه سازوکار حزبی به وزارت ارشاد ارسال گردید

حضور نماینده حزب اراده ملت ایران در گفتگوی نخبگان سیاسی دانشگاه تهران

حضور نشریه اراده ملت در بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه های ایران

برنامه ریزی حزبی ترجیع بند جلسات دبیران حوزه ها

فلسفیدن در باب دروغ؛ دروغ چرا؟!

انتخابات و دیگر هیچ ...

درباره ما

ایران گربه نبود

راهکارهای اثربخشی مجلس