رئیس ستاد انتخابات حاما:

برنامه حزب اراده ملت برای انتخابات شوراهای شهر و روستا متفاوت از انتخابات ریاست‌جمهوری است سخن سردبیری

برنامه حزب اراده ملت برای انتخابات شوراهای شهر و روستا متفاوت از انتخابات ریاست‌جمهوری است

  بزرگنمایی:

در انتخابات ریاست‌جمهوری منتظر شرایط عمومی کشور و برنامه‌های نامزدها هستیم
اگر فضا مهیا باشد وارد این کارزار انتخاباتی نیز خواهیم شد

افشین فرهانچی قائم‌مقام دبیرکل و رئیس ستاد انتخابات حزب اراده ملت درباره آخرین تحرکات حزب اظهار داشت: دو میراث بزرگ جنبش مشروطه محدودکردن قدرت حاکمان به قانون و تشکیل مجلس قانون‌گذاری از طریق انتخابات بوده است و بعد از مشروطه با مبارزات پیگیر مردم در مقاطع مختلف، انتخاب حاکمان از طریق صندوق‌های رأی نیز به این دستاوردها اضافه شد. وی افزود: ما به‌عنوان کنشگران سیاسی باید تمام تلاش خود را علی‌رغم کاستی‌ها و نارسائی‌های موجود در پاسداشت این میراث گران‌قدر انجام دهیم، لذا انتخابات فی‌حدذاته ارزشمند است. اما برای رسیدن به یک حکمروایی مطلوب هنوز کارهای زیادی در ایران باید صورت گیرد.
به اعتقاد فرهانچی، یکی از این اقدامات پاسخگو کردن حاکمان و دیگری حرکت بر مبنای برنامه‌ریزی است. برای تحقق این دو امر، تجربه بشری مکانیسم حزب را ابداع کرده است. ساختار و نظام حزبی با مجموعه‌ای از کارکردها نظیر نیروسازی، بسیج مردمی، برنامه‌ریزی بلندمدت، پیگیری نظام‌مند مطالبات و برقراری رابطه تعاملی بین حاکمیت و مردم می‌تواند ما را به حکمروائی مطلوب نزدیک‌تر کند.
قائم‌مقام حزب اراده ملت ایران افزود: در ایران علی‌رغم مجاهدت‌ها و تلاش‌های بسیاری که صورت‌گرفته است هنوز نظام حزبی جا نیفتاده است و در این شرایط بسیاری از کارکردهای حزبی محقق نمی‌شوند. شما اگر به سایر کشورها بنگرید می‌بینید که در همه آنها به‌جز کشورهایی که انتخاب حاکمان با مکانیسم‌های قدیمی موروثی است این احزاب هستند که به‌عنوان بازوان اجرائی توده مردم عمل می‌کنند و در امور مختلف سیاسی همراه و مشاور مردم هستند. نظام حزبی با مجموعه کارکردهایش می‌تواند به‌تدریج و بدون خشونت توسعه و پیشرفت کشور را گام‌به‌گام محقق کند. 
وی ادامه داد: با این نگاه ما در سیستم حزبی خود تلاش داریم که این مجموعه کارکردها را محقق سازیم. فضای انتخابات، بستر مناسبی برای محقق ساختن و نتیجه گرفتن از این کارکردها است. باتوجه‌به اینکه ما در انتخابات ریاست‌جمهوری، نامزد اختصاصی نداریم باید منتظر شرایط عمومی کشور و برنامه‌های نامزدها بمانیم تا در فرصت مناسب درصورتی‌که امکانات و فضای لازم مهیا باشد با برگزیدن فرد مناسب وارد فرایند انتخابات شویم.
فرهانچی با بیان اینکه برنامه حزب اراده ملت برای انتخابات شوراهای شهر و روستا متفاوت از انتخابات ریاست‌جمهوری است، گفت: جنس انتخابات شورای شهر با ریاست‌جمهوری فرق دارد و هم به مسائل روزمره مردم در سراسر کشور مرتبط است. شهرها و روستاها محل زندگی و کار همه ما هستند و مدیریت آنها به طور روزانه ما را متأثر خواهد کرد.
قائم‌مقام حزب اراده ملت تأکید کرد: حاما از مدت‌ها قبل تلاش کرده است که ضمن برگزیدن افراد شایسته خویش، آنها را با مجموعه برنامه‌هایی توانمند سازد و در قدم بعدی برای تمام شهرها یا روستاهایی که نامزد اختصاصی داشته باشد برنامه ارائه دهد. داشتن این برنامه جدا از اینکه مدیریت شهری یا روستائی را بسامان‌تر می‌کند بلکه اجازه می‌دهد که مردم بتوانند نامزدهای حزب ما را به‌صورت علمی و نه بر اساس شخصیت یا احساس و قرابت قومی مورد ارزیابی قرار دهند. این روش این امکان را به جامعه می‌دهد که نماینده را نسبت به برنامه‌اش پاسخگو کند و مجموعه حزب را متولی نامزد بداند. وی افزود: ازاین‌رو ما تاکنون در 8 دفتر حزبی دارای نامزد، برنامه خود برای شوراهای شهر را تدوین کرده‌ایم و از طرفی نامزدهای خود را نیز تحت آموزش و پشتیبانی قرار داده‌ایم که بتوانند نمایندگان شایسته‌ای برای حزب باشند. دغدغه‌های ما در این مرحله این است که نتوانیم برنامه خود را به طور کامل در فرصت موجود به جامعه ارائه نماییم چراکه تبلیغات انتخاباتی در ایران فردمحور و منحصر به زمان کوتاه قبل انتخابات است و حتی در دوره قبل به ما این اجازه را ندادند که ستاد حزبی بزنیم و تأکید داشتند که ستادها باید به نام نامزدها باشد.
فرهانچی خاطرنشان کرد: دومین دغدغه ما حذف نامزدهایمان به شیوه‌ها و دلایل مختلف است طبعاً اگر ما این فراغت بال را داشتیم که خود حزب مرجع تأیید صلاحیت نامزدها باشد بسیار دقیق‌تر و علمی‌تر می‌توانستیم افراد شایسته را به جامعه معرفی کنیم. با مکانیسم فعلی قبل از اینکه ما صلاحیت مدیریتی و فنی نامزد را در نظر بگیریم باید دغدغه نهادهای مداخله کننده دیگر را داشته باشیم و این باعث شده است که بضاعت ما برای معرفی نیروهای واقعاً توانمند و کارآمد محدود شود و البته دغدغه سوم این است که جامعه به دلایل متعدد که بسیاری از آنها قابل‌درک است تمایل چندانی به مشارکت در انتخابات نشان نمی‌دهند و توان و بضاعت ما در زمینه انگیزه‌بخشی به جامعه بسیار محدود است تاکنون علائمی از سوی نهادهای متولی برای اصلاح این مشکل دریافت نکرده‌ایم.
وی با اشاره به جزئیات برنامه حزب اراده ملت برای حضور در انتخابات، گفت: مرحله اول کار برای فصل زمستان طراحی شده است. ما از دی‌ماه از اعضای حزب که خود را برای ورود به شوراها توانمند احساس می‌کردند دعوت کردیم تا در مجموعه‌ای از کارگاه‌های آموزشی شرکت کنند تا هم توانمندی خود را بالا ببرند و هم ما بتوانیم ارزیابی دقیق‌تری از ایشان به دست آوریم.   در این کارگاه‌ها ضمن آموزش مسائل قانونی به نامزدها در مورد مدیریت شهری، سازمان‌های مردم‌نهاد، روش کار گروهی و نحوه تعامل با نهادهای حاکمیتی صحبت و تلاش شد باتوجه‌به تجربه پیشینیان تصویر دقیقی از امکانات و اختیارات شوراها به نامزدها داده شود. هم‌زمان در دفاتر حزبی که نامزدها از سوی آنها معرفی شده بودند کارگاه‌های برنامه‌نویسی برگزار شد و اعضا دفاتر موظف شدند برای شهر خود یک برنامه مشخص، شفاف و قابل تحقق بنویسند که در آینده مورد استفاده نامزدها قرار گیرد. این اقدامات در فصل زمستان عملیاتی شدند. 
قائم‌مقام حزب اراده ملت در پایان تصریح کرد: در مرحله دوم که بعد از ثبت‌نام نامزدها صورت خواهد گرفت، ما هم نامزدها و هم برنامه‌های نامزدها را اصلاح و گزینش می‌کنیم و در مرحله سوم و در اردیبهشت‌ماه، در مورد نحوه ورود به تبلیغات انتخاباتی و حضور در ائتلاف‌ها اقدام خواهیم کرد و نهایتاً در هفته منتهی به انتخابات با مردم سخن خواهیم گفت.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

ضرورت حکمرانی حزبی در اینجا و اکنون کشور

طبقات ناراضی در جدال با سرمایه‌داری

گرجستان در تقاطع بحران‌ها؛ انتخابات شهرداری و اعتراضات خیابانی

انقلاب وسطی (وسطا) پیش‌درآمد

از برجام تا بازگشت تحریم‌ها؛ روایت ناتمام دیپلماسی و منطق قدرت

مکانیسم ماشه: «مرگ تدریجی امید در پازلی از تحریم و بحران»

استراتژی ایران در شرق: موازنه قدرت یا طراحی نظم منطقه‌ای؟

توصیه نامه سیاسی

معرفی کلی مدل اقتصادی سوئد:

جین گودال تولد و دوران کودکی

جاماندگی

ریشه‌ها و ورود گوجه‌فرنگی به ایران

زنان غیرنظامی در غزه: بار سنگین جنگ بر دوش بی‌صدایان

من پاییز سرد می‌خواهم

فشار اقتصادی و بحران خاموش خودکشی

سالاد کاهو

تا می‌توانی بنویس

کتاب نهنگ که بیشتر می‎خواست

جهان در هفته ای که گذشت (99)

ارسال کتاب «پلنوم چهارم حزب اراده ملت ایران» به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

انتصاب مدیر جدید پژوهشسرای ملاصدرا زنجان

برگزاری پلنوم چهارم حزب اراده ملت ایران پیش از کنگره سراسری یازدهم

برگزاری نشست اصلاح‌طلبان نیشابور برای انتخابات شورای شهر

نشست هم‌اندیشی اصلاح‌طلبان نیشابور با موضوع «برای انتخابات شوراها چه باید کرد؟»

تشکیل نخستین نشست کارگروه تدوین برنامه استراتژیک «حاما»

چپول

تحلیل راهبردی ISTAR و تأثیر آن بر امنیت ملی ایران

سبقت تورم از افزایش حقوق چگونه قابل مدیریت است؟

ضرورت پرداختن به جامعه‌شناسی زبان

توصیه ضدترور برای نیروهای امنیتی

سازمان‌های مردم‌نهاد و تعهد سازمانی

نواختن سرنا از سر گشاد آن

کهن الگوی زن- قهرمان در افسانه های ایرانی

جهان در هفته ای که گذشت(98)

معرفی کتاب کاربست فلسفه در اخلاق حرفه‌ای چاپ دوم - به ضمیمه سه مقاله در باب دروغ، عقلانی زیستن و فضائل اخلاقی

راهی که به فردا نمی‌رسد

جنگ و سیاست، رکود اقتصادی روسیه در سایه بحران‌های طولانی

سه عنوان تازه از انتشارات حزب اراده ملت ایران

«مدرسه حزبی 2»؛ پاییز آموزش، دیپلماسی و اندیشه در افق سیاست ایران

آغاز «سه‌شنبه‌های گفت‌وگو» به صورت مجازی با حضور دکتر بیژن عبدالکریمی

زن و محیط‌زیست در آیینه‌ آثار بهرام بیضایی

همه چیز رو به زوال است

معرفی کتاب «بچه‌های راه‌آهن»

پیشگام جنبش محیط‌زیستی جهان

بازتعریف عدالت و هویت در دنیای معاصر

تاریخ در آیینه، آزمونِ امروز

حضور هنرمندان جهان در کنسرت خیریه «با هم برای فلسطین»

همه چیز برای آنهاست

دریچه‌ای دیگر، برای نگریستن!

برگزاری پلنوم چهارم حزب پیش از کنگره سراسری یازدهم