نقد نمایشنامه

اجرای توافق نامه معرفی و پیشنهاد

اجرای توافق نامه

  بزرگنمایی:
فیلیپ کودل یکی از پرکارترین و مطرح ‌ترین نویسندگان و هنرمندان فرانسوی ا‌ست که تا کنون با تجربه‌های متعدد، صاحب نام و شهرت جهانی شده است. کودل از جمله برای کارگردانی فیلمش «دیرزمانیست دوستت دارم» جایزه بفتا را دریافت کرده و با بیش از ۴۰ اثر و رمان‌ هایی که جوایز زیادی را از آن خود کرده و به زبان‌ های مختلف ترجمه شده‌ اند، می ‌تواند یکی ازهنرمندان معاصر قابل توجهی باشد که آشنایی با آثار او حائز اهمیت است.

نمایش توافق نامه به کارگردان کورش سلیمانی

فیلیپ کودل یکی از پرکارترین و مطرح ‌ترین نویسندگان و هنرمندان فرانسوی ا‌ست که تا کنون با تجربه‌های متعدد، صاحب نام و شهرت جهانی شده است. کودل از جمله برای کارگردانی فیلمش «دیرزمانیست دوستت دارم» جایزه بفتا را دریافت کرده و با بیش از 40 اثر و رمان‌ هایی که جوایز زیادی را از آن خود کرده و به زبان‌ های مختلف ترجمه شده‌ اند، می ‌تواند یکی ازهنرمندان معاصر قابل توجهی باشد که آشنایی با آثار او حائز اهمیت است.
فیلیپ کلودل در رمان ‌ها و نوشته‌ هایش بیشتر به کاراکترهایی می‌ پردازد که به نوعی دچار وضعیتی از شکست یا شرایطی سخت شده ‌اند که بیشتر روان ‌های پیچیده شان را نشان می ‌دهد. روان‌ هایی آزرده که بر حسب اتفاقات روزگار، به آنچه می‌خواهند نرسیده‌ اند یا آن را از دست داده‌اند.
در نمایشنامه توافقنامه نیز کلودل در دهه 80 و در آستانه تغییرات سیاسی و تغییر جهت فرانسه از حزب راست لیبرال به چپ‌ گراها، به رابطه دو دوست می ‌پردازد که در حضور شخص سوم که خریدار خانه است، به چالش‌ بیشتری کشیده می ‌شود و ابعادی از دوستی 30 ساله و ویژگی ‌های شخصیتی آنان را رو می‌کند که برای خودشان نیز غافلگیرانه است.
اجرا با طراحی صحنه سینا ییلاق ‌بیگی، فضای داخلی آپارتمانی‌ در طبقه فوقانی ا‌ست که وسایل اندک با چند جعبه‌ چیدمان شده دارد که البته شباهت بسیار زیادی به طراحی صحنه اجرای اورجینال این اثر در فرانسه دارد و می‌ توانست خلاقانه ‌تر و منحصرتر باشد. وجود تابلوی نئونی فروشگاه مقابل از دید پنجره آپارتمان نقطه قوتی ا‌ست که با کشیدن پرده‌ ها توسط بازیگران، کور می‌ شود.
توافقنامه، اجرایی ا‌ست که با ابعاد انسانی، سیاسی و فلسفی ‌اش یادآور اجرای پیشین و بیادماندنی خرده نان سلیمانی‌ است که با سبک کمدی و رئالی که دارد و با مضمون مهمی که به آن اشاره می ‌کند، بازی ‌های حرفه ‌ای و پرداخت مناسب به متن، اجرایی قابل توجه است که شاید از معدود نمایش‌ های این روزهای پایتخت است که می توان با اطمینان خاطر و لذت به تماشای آن نشست.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

از تهدید تا فرصت ایران و دوراهی تدبیر یا هیجان

اعتماد عمومی به مثابه ثروت

حجله‌ی آتش و خون

درس‌هایی در 12 روز

جنگ های جدید چگونه است؟

جهان در هفته ای که گذشت(97)

چهارمین پلنوم حزب اراده ملت ایران در مهر ماه برگزار می‌شود.

گرجستان؛ سفره‌ای کوچک، اما باز برای همه

«مدرسه حزبی 2» در آستانه آغاز؛ پاییز امسال با نیرویی دوچندان

کتاب «امنیت پایدار آب و سیاست خارجی» راهی چاپخانه شد

انتصاب مشاور جوان و رئیس شورای مشورتی جوانان خوزستان

24 آگوست، نمایش قدرت و وحشت شوروی

پدر علم کویرشناسی ایران

فقط ما بودیم و بس

مدرسه حزبی؛ از رؤیا تا نهاد

به تمامی رعیت، اما بزک‌شده

روز مبارزه با تروریسم فراتر از مبارزه نظامی، به‌سوی امنیت پایدار با رویکردی جامع و ملی

در راه مانده

معرفی کتاب امنیت پایدار آب و سیاست خارجی

معرفی کتاب «خرس کوچولو و خرس بزرگ»

جامعه‌شناسی نقش زنان در سازمان‌های مردم‌نهاد

نقد کتاب «انضباط بدون گریه»

بازگشت به نهاد: راهی برای عبور از فرسایش سیاست

جنگ بزرگ - صلح بزرگ

پروژه وفاق پزشکیان؛ رجعتی به دوران پیشا خاتمی

تله‌های سه‌گانه پیشِ روی تصمیم‌گیران

سیاست و بالن آرزوها

میزان نفوذ موساد در ایران

سقوط طبقۀ متوسط این گونه روی می‌دهد

افول نفوذ روسیه در قفقاز جنوبی

خاورمیانه در تلاقی قدرت و کرامت: حقوق بشر، قربانی غفلت استراتژیک

تاسیان

«اندر حکایتِ حکمرانی دشمن‌یار»

ارزش پاسخگویی

مادر بودن یک امتیاز است

معضلاتِ حل معضل!!

فرسایش خاک و نقش شخم زدن در آن

معرفی کتاب صداهایی برای برابری

بررسی راه‌های جذب و نگهداشت سرمایه انسانی داوطلب در سازمان‌های مردم نهاد

جهان در هفته ای که گذشت(96)

برگزاری پلنوم تعیین استراتژی و راهبرد حزب پیش از کنگره

سومین هفته مدرسه حزبی؛ تلاشی ماندگار برای پرورش اندیشه‌های نو با وجود همه چالش‌ها

انتشار قریب‌الوقوع کتاب «برابری، تضمین‌کننده منافع جمعی»

بیانیه حزب اراده ملت ایران درباره پس‌گرفتن لایحه مقابله با محتوای فضای مجازی: خواستار شفافیت و مشارکت در سیاستگذاری

حقیقت؛ نخستین قربانی هیاهو

پرونده جنگ در دادگاه تاریخ

سناریوهای پیش رو در جنگ بین جمهوری اسلامی ایران و اسرائیل

چطور ایران ضربه خورد

خوزستان و همبستگی اجتماعی

بیمه وهوش مصنوعی