آخرین مطالب

جهان در هفته‌ای که گذشت (91) اخبار جهان

جهان در هفته‌ای که گذشت (91)

  بزرگنمایی:
تظاهرات گسترده در آمریکا و اروپا علیه ترامپ؛ «صدها هزار نفر به خیابان آمدند» /آمریکا اجرای تعرفه‌های جدید ترامپ را آغاز کرد /ترامپ: نامه‌ها را فراموش کنید؛ فکر می‌کنم ایران خواهان گفت‌و‌گوی مستقیم است /تعرفه‌های ترامپ و طرح حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران؛ اکسیوس: نتانیاهو دوشنبه به واشنگتن می‌رود /ترامپ: ایران توافق هسته‌ای نکند بمباران می‌شود /دیه‌گو گارسیا در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران؛ «پایگاهتان دست آمریکایی‌ها باشد سیبل می‌شوید»/دیه‌گو گارسیا در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران؛ «پایگاهتان دست آمریکایی‌ها باشد سیبل می‌شوید»/استراتژی «دروازه جهانی» اتحادیه اروپا؛ تحلیل توافقات جدید و تأثیر آن بر روابط ایران با آسیای مرکزی

مهتاب قصابی

تظاهرات گسترده در آمریکا و اروپا علیه ترامپ؛ «صدها هزار نفر به خیابان آمدند» 
صدها هزار نفر روز شنبه پنجم آوریل در اعتراض به سیاست‌ها و عملکرد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، و ایلان ماسک، رئیس اداره بهره‌وری دولت آمریکا، در سراسر ایالات متحده به خیابان‌ها آمدند. بنابر اعلام سازمان «تفرقه‌ناپذیر» (Indivisible) از برگزارکنندگان اصلی این اعتراضات، دست‌کم 600 هزار نفر برای شرکت در تظاهرات روز شنبه در سراسر پنجاه ایالت آمریکا ثبت‌نام کرده بودند. سه خواسته اصلی معترضان در آمریکا «پایان دادن به سلطه میلیاردرها و فساد گسترده دولت ترامپ، توقف کاهش بودجه مدیکید و مدیکر (برنامه بهداشتی فدرال برای افراد کم‌درآمد و برنامه ملی بیمه تامین اجتماعی) و توقف حملات دولت ترامپ به مهاجران و دگرباشان جنسی» بود. در تظاهرات واشنگتن، هزاران نفر با پلاکاردهایی با شعارهایی نظیر «قانون اساسیمان را حفظ کنید» و «دست‌ها را از حقوق ما کوتاه کنید» پیرامون بنای یادبود واشنگتن گردهم آمدند. همزمان با آشکار شدن تاثیر تعرفه‌های دونالد ترامپ بر قیمت کالاها، چندین شهر اروپایی نیز عصر شنبه شاهد تظاهرات در اعتراض به سیاست‌های مالی رئیس‌جمهوری آمریکا و ایلان ماسک بودند.

آمریکا اجرای تعرفه‌های جدید ترامپ را آغاز کرد 
ماموران گمرک آمریکا از بامداد شنبه شروع به دریافت تعرفه 10 درصدی جدیدی کردند که دولت دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری این کشور، به طور یک‌جانبه بر واردات کالا از بسیاری از کشورها وضع کرده است. ویتنام، که در پی جنگ تجاری قبلی ترامپ با چین از تغییر زنجیره تامین آمریکا سود برده بود، این بار با تعرفه 46 درصدی روبرو شده و روز جمعه برای مذاکره با دولت ترامپ اعلام آمادگی کرده است. کانادا و مکزیک از تعرفه‌های جدید ترامپ معاف شده‌اند، چرا که کالاهای آن‌ها همچنان مشمول تعرفه 25 درصدی‌ هستند که در چارچوب مقابله با بحران فنتانیل بر وارداتی اعمال می‌شود که با مقررات مبدا کالایی توافقنامه آمریکا، مکزیک و کانادا (USMCA) مطابقت ندارند. دولت ترامپ فهرستی منتشر کرده که در آن بیش از هزار گروه کالایی، به ارزش 645 میلیارد دلار واردات سال 2024، از این تعرفه‌ها معاف شده‌اند. با این حال به جز بخش انرژی، دولت ترامپ در حال بررسی این بخش‌ها برای اعمال تعرفه‌های امنیت ملی بیشتر است.0

ترامپ: نامه‌ها را فراموش کنید؛ فکر می‌کنم ایران خواهان گفت‌و‌گوی مستقیم است 
ترامپ: نامه‌ها را فراموش کنید؛ فکر می‌کنم ایران خواهان گفت‌و‌گوی مستقیم است دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز پنج‌شنبه 4 آوریل (15 فروردین) گفت که ممکن است ایران با گفت‌وگوی مستقیم با آمریکا موافقت کند. آقای ترامپ با بیان اینکه به دیپلماسی مستقیم با تهران امیدوار است، گفت: «فکر می‌کنم اگر به طور مستقیم گفت‌وگو کنیم، بهتر است. آقای ترامپ که در گفتگو با خبرنگاران شرکت کرده بود اضافه کرد: «فکر می‌کنم آن‌ها [ایرانی‌ها] نگران‌اند. رئیس جمهوری آمریکا پیش‌تر گفته بود که نامه‌ای رسمی به رهبری ایران ارسال کرده و در آن خواستار مذاکره پیرامون برنامه هسته‌ای تهران شده است. وی در پاسخ به خبرنگاری که درباره محتوای پاسخ ایران به نامه او پرسیده بود، گفت: «نامه‌ها را فراموش کنید. من فکر می‌کنم که آن‌ها خواستار گفت‌و‌گوی مستقیم هستند». پیش از این مقامات ایران، از جمله عباس عراقچی وزیر خارجه جمهوری اسلامی، اعلام کرده بودند که مذکرات مستقیم با ایالات متحده منتفی است هرچند تهران باب مذاکره برای گفتگوهای غیرمستقیم را باز می‌داند. در پاسخ، مقامات ایرانی نیز هشدار داده‌اند که در صورت هرگونه حمله، «پاسخی قاطع» به نیروها و منافع آمریکا در منطقه خواهند داد. مقامات ایرانی تاکنون احتمال مذاکره مستقیم با واشنگتن را رد کرده‌اند، اما گفته‌اند که برای گفت‌وگوهای غیرمستقیم از طریق واسطه‌ها آمادگی دارند. نامه پاسخ ایران نیز از طریق عمان به ایالات متحده ارسال شده است. هنوز مشخص نیست که آیا ایران واقعاً موضع خود را تغییر داده یا اینکه دونالد ترامپ صرفاً در حال گمانه‌زنی درباره تغییر رویکرد تهران است.

تعرفه‌های ترامپ و طرح حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران؛ اکسیوس: نتانیاهو دوشنبه به واشنگتن می‌رود 
به گزارش اکسیوس به نقل از چهار منبع آگاه، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل قرار است روز دوشنبه هفتم آوریل برای گفتگو با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا درباره لغو تعرفه‌ها، بحران هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و همچنین حملات اسرائیل به غزه به واشنگتن سفر کند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا روز پنجشنبه سوم آوریل از سفر قریب‌الوقوع آقای نتانیاهو به آمریکا خبر داده و گفته بود که نخست‌وزیر اسرائیل احتمالا هفته آینده عازم واشنگتن است. به گزارش رویترز، نخست‌وزیر اسرائیل روز جمعه درباره این تعرفه‌ها با دونالد ترامپ گفتگو کرده است. با این حال به نظر می‌رسد که یکی از اهداف سفر آقای نتانیاهو به آمریکا تلاش برای لغو این تعرفه‌ها باشد. از سوی دیگر، به گزارش اکسیوس به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی، بنیامین نتانیاهو معتقد است که احتمال حصول توافق هسته‌ای جدید میان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا بسیار پایین است و نخست‌وزیر اسرائیل قصد دارد طی این سفر با رئیس‌جمهوری آمریکا به توافقی برای حمله به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران در صورت شکست دیپلماسی دست یابد. با این حال، دونالد ترامپ روز گذشته گفته بود که معتقد است جمهوری اسلامی خواهان آغاز گفتگوی مستقیم با آمریکا همچنین، در پی از سرگیری حملات اسرائیل به غزه، تلاش‌ها برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی حماس متوقف شده است. به گزارش اکسیوس، یکی دیگر از محورهای گفتگوی رهبران آمریکا و اسرائیل از سرگیری این تلاش‌ها خواهد بود. همچنین به گزارش روزنامه اسرائیل جروزالم پست، دولت دونالد ترامپ در حال برنامه‌ریزی برای تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی برای انجام مذاکرات مستقیم است.

ترامپ: ایران توافق هسته‌ای نکند بمباران می‌شود 
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، یکشنبه 30مارس ایران را تهدید کرد که اگر با واشنگتن بر سر برنامه هسته‌ای خود به توافق نرسد، بمباران خواهد شد و این احتمال نیز هست که تعرفه‌های ثانویه اعمال شود. او در گفت و گوی تلفنی با شبکه خبری ان‌بی‌سی گفت که مقامات آمریکایی و ایرانی در حال گفتگو هستند اما جزئیات بیشتری در این خصوص ارائه نکرد. آقای ترامپ گفت: «اگر آنها [مقامات ایران] به توافق نرسند، بمباران خواهد شد. اما این احتمال وجود دارد که اگر آنها معامله ای انجام ندهند، من مثل چهار سال پیش تعرفه‌های ثانویه اعمال کنم. گفتنی است که تعرفه‌های ثانویه معمولاً بر کشورهای ثالثی اعمال می‌شود که با طرف تحریم شده تجارت دارند. منظور دونالد ترامپ در اینجا اعمال تعرفه‌های ثانویه بر کشورهای دارای مراوده تجاری با ایران است. آقای ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود در سال های 2021-2017 میلادی، آمریکا را از توافق هسته‌ای سال 2025 بین ایران و قدرت‌های جهانی خارج کرد، توافقی که محدودیت‌های سختی را بر فعالیت‌های هسته‌ای تهران در ازای لغو تحریم‌ها، اعمال می کرد. او همچنین تحریم‌های گسترده آمریکا علیه ایران را دوباره اعمال کرد. از آن زمان جمهوری اسلامی از تعهدات هسته‌ای خود کاسته و در غنی‌سازی اورانیوم از محدودیت‌هایی که بر روی آن توافق شده بود، بسیار فراتر رفته است. تهران می گوید تحت تهدید حاضر به مذاکره نیست، اما تحت شرایطی مذاکره غیرمستقیم با آمریکا را مد نظر دارد. عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در 27 مارس به نقل از خبرگزاری رسمی ایرنا گفت که تهران از طریق عمان پاسخی به نامه آقای ترامپ ارسال کرده است. قدرت‌های غربی، ایران را به پیگیری مخفیانه‌ی توانایی ساخت سلاح هسته‌ای از طریق غنی‌سازی اورانیوم تا سطوح بسیار بالا متهم می‌کنند؛ سطوحی که به گفته‌ آنها با اهداف غیرنظامی یک برنامه‌ توسعه یافته هسته‌ای همخوانی ندارد. این درحالیست که تهران با رد چنین اتهاماتی می گوید که برنامه هسته‌ای‌اش کاملاً صلح‌آمیز و برای مقاصد انرژی و غیرنظامی طر احی شده است.

دیه‌گو گارسیا در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران؛ «پایگاهتان دست آمریکایی‌ها باشد سیبل می‌شوید»
رئیس ‌جمهوری آمریکا در عین حال تمایل خود را برای مذاکره سریع برای رسیدن به یک «توافق صلح هسته‌ای تایید شده» با ایران ابراز کرده است؛ ولی آقای ترامپ روز جمعه هشدار داد که اگر تهران نتواند به توافق هسته‌ای دست یابد «چیزهای بسیار بدی» برای این کشور رخ خواهد داد. پس از تهدید دونالد ترامپ به اقدام نظامی علیه ایران در صورت عدم توافق هسته‌ای، یک مقام ارشد نظامی ایران به روزنامه بریتانیایی تلگراف گفت که تهران در پاسخ به هرگونه حمله آمریکا، پایگاه مشترک نیروی دریایی آمریکا و بریتانیا در دیه‌گو گارسیا را هدف قرار خواهد داد. رسانه‌های دولتی ایران اعلام کردند که تهران در واکنش به هرگونه اقدام خصمانه آمریکا علیه ایران، پایگاه دیه‌گو گارسیا را با موشک‌های بالستیک و پهپادهای انتحاری هدف قرار خواهد داد. این رسانه‌ها هشدار دادند: «ایران سلاح‌های کافی برای چنین حمله‌ای از داخل خاک خود، از جمله نسل‌های جدید موشک خرمشهر با برد متوسط و پهپاد انتحاری شاهد-136 با برد 4 هزار کیلومتر در اختیار دارد. 

ترامپ: اگر ایران مذاکره را نپذیرد اتفاقات «بسیار بدی» برایش خواهد افتاد 
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه هشدار داد که در صورت ادامه‌ مخالفت ایران با مذاکره درباره برنامه هسته‌ای‌، این کشور با پیامدهای «بسیار بدی» مواجه خواهد شد. ترامپ در مراسم تحلیف یکی از مقام‌های دولتش در کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «من به‌تازگی نامه‌ای برایشان فرستادم و گفتم باید تصمیم بگیرند؛ یا وارد مذاکره می‌شویم و درباره‌اش گفت‌وگو می‌کنیم، یا اتفاقات خیلی بدی برای ایران خواهد افتاد. او تاکید کرد: «این را از روی قدرت یا ضعف نمی‌گویم اما ترجیح اصلی من این است که با ایران به تفاهم برسیم. اما اگر این اتفاق نیفتد، اتفاقات خیلی خیلی بدی خواهد افتاد. عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران روز پنج‌شنبه تایید کرد که تهران پاسخ نامه ترامپ را داده است. او گفت دیدگاه‌های جمهوری اسلامی درباره شرایط فعلی و نامه ترامپ به‌طور کامل به طرف مقابل منتقل شده است. وزیر خارجه ایران بار دیگر تاکید کرد تا زمانی که فشار حداکثری ادامه دارد، ایران وارد مذاکره مستقیم با آمریکا نخواهد شد. او افزود: «تا زمانی که جمهوری اسلامی تحت فشار حداکثری و تهدیدهای نظامی قرار دارد، سیاست ایران بر گفت‌وگوهای غیرمستقیم استوار است. رهبر جمهوری اسلامی گفت: «اصرار برخی قدرت‌های زورگو برای مذاکره با ایران نه برای حل مشکلات، بلکه برای تحمیل خواسته‌هایشان است. ایران پس از خروج آمریکا از برجام در سال 2018، به‌مدت یک سال به تعهداتش پایبند ماند، اما با ادامه تحریم‌ها تعهداتش را کاهش داد و دلیل آن را ناتوانی سایر طرف‌های باقی‌مانده در توافق برای حفظ منافع ایران عنوان کرد.

استراتژی «دروازه جهانی» اتحادیه اروپا؛ تحلیل توافقات جدید و تأثیر آن بر روابط ایران با آسیای مرکزی 
اتحادیه اروپا اخیراً تلاش‌های خود را برای گسترش همکاری با کشورهای آسیای مرکزی افزایش داده است. این نشست بر تقویت همکاری‌های منطقه‌ای، امنیت انرژی و اتصال دیجیتال تمرکز دارد و نشان‌دهنده تعهد اتحادیه اروپا به نقش‌آفرینی فعال‌تر در منطقه است. در این راستا، اتحادیه اروپا با امضای توافق‌های راهبردی متعدد و تقویت استراتژی «دروازه جهانی» به دنبال افزایش نفوذ و حضور خود در این منطقه است. در این راستا، اتحادیه اروپا با امضای توافق‌های راهبردی متعدد و تقویت استراتژی «دروازه جهانی» به دنبال افزایش نفوذ و حضور خود در این منطقه است. اتحادیه اروپا به ویژه در حوزه‌های حمل‌ونقل، انرژی پایدار، مواد خام حیاتی و فناوری دیجیتال همکاری‌هایش را گسترش داده است. اتحادیه اروپا به ویژه در حوزه‌های حمل‌ونقل، انرژی پایدار، مواد خام حیاتی و فناوری دیجیتال همکاری‌هایش را گسترش داده است.




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

ثبات مدیریت شهری در آستانه تغییرات کلان: تأملی بر تمدید مدت شورا و سرنوشت شهردار

قصّه ی پر غصّه ی ارباب معرفت

آیا احزاب فقط زینت المجالس هستند؟

روایت بنیادین حزب اراده ملت ایران

قلم!!!

به احترام تماشاچی

زندگی‌های بی‌نام

خلاصه مقاله: تنوع ژنتیکی و شبکه ژنتیکی مشترک اقوام ایرانی

سیاست زبانی و قدرت اقوام: زبان، هویت و عدالت در جامعه چندزبانه

آموزش طبیعت

پسماندها را دریابیم

مبارزه بیولوژیکی با پرورش کفشدوزک و استفاده از آن در کشاورزی ایران

اصول سیاست خارجی آمریکا و حرکت خلاف جهت ترامپ

جهان در هفته‌ای که گذشت (92)

کنگره یازدهم حزب در سال جاری برگزار خواهد شد

تعداد کارگروه های حزب اراده ملت ایران به شش رسید

تحلیل های هفتگی سیزده، انتشار عمومی خواهند یافت

رونمائی از دو کتاب تازه حزب در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در اردیبهشت سال جاری

نگاهی کوتاه و ساده به وضعیت احزاب سیاسی در گرجستان

امتناع حکمرانی حزبی اما و اگر های تحزب در ایران

ابتذال تحزّب!

مطالبات مدنی، در هیاهوی منازعات بین‌المللی

دفاع از حقوق دشمنم، آری یا خیر؟

نقش اصلاح حزب برای ارتقای سطح تحولات جامعه

بررسی سوسیال دموکراسی در احزاب ایران

روز طبیعت 1404

بر چسب بازیافت

کاربست مبلمان شهری در بافت های سنتی شهری و مزایا و معایب آن

کاشان شهری برلبه ی تیغ

ایمن‌سازی جاده‌ها در ایران؛ ضرورت فراموش‌شده زیرساخت‌های مواصلاتی

آخرین بازمانده!!!

ویل دورانت و لذایذ فلسفه

معرفی و نقد کتاب “نوبت شماست! نوسازی اتحادیه‌های معلمان”

یک قدم مانده به اپیدمی فقر!

محدودیت سقف معافیت مالیاتی در سال 1404: بررسی ابعاد حقوقی و اقتصادی

جهان در هفته‌ای که گذشت (91)

بازگشایی دوباره دفتر حزب اراده ملت ایران پس از تعطیلات نوروزی

حضور انتشارات حزب اراده ملت ایران در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

دو کتاب جدید انتشارات حزب اراده ملت ایران روانه چاپخانه شد.

تحلیل‌های هفتگی حزب اراده ملت ایران منتشر شد

پایداری در برنامه‌ریزی برای سکونت‌گاه‌ها؛ ابزاری برای مدیران شهری

راهنمای جریان سازی جنسیتی

انتخابات، بررسی صورت‌های مالی و تأکید بر شفافیت در دستور کار مجمع سالانه انجمن حسابداران خبره ایران

پنجاه‌مین کتاب انتشارات حزب اراده ملت ایران منتشر شد

جلسه شورای مرکزی حزب اراده ملت ساعت 9 روز جمعه 24 اسفند 1403

انتشار ویژه‌نامه محیط زیست با آثار جمعی از نویسندگان و پژوهشگران

انتشار مجموعه‌ای از کتاب‌های پژوهشی و سیاسی در سال 1403

جهان در هفته‌ای که گذشت (90)

افزایش اختیارات استانداران و تأثیر آن بر مدیریت محلی

سه رکن اساسی در برندسازی شخصی