آخرین مطالب

سخن سردبیری (35): و اینک در آغاز قرن جدید/سیاست‌مداران و سیاست‌ورزان تفاوت چندانی با مردم عادی ندارند سخن سردبیری

سخن سردبیری (35): و اینک در آغاز قرن جدید/سیاست‌مداران و سیاست‌ورزان تفاوت چندانی با مردم عادی ندارند

  بزرگنمایی:
درآوردن یک نشریه همیشه کار سختی بوده است. اینکه هم بخواهی حرف‌های خودت را بزنی و هم چیزی را بگویی که برای مخاطبین دل‌چسب باشد سخت است. کار ما به‌عنوان ارگان و صدای یک نهاد سیاسی سخت‌تر هم هست چراکه امروز مردم ما - شاید به‌درستی - از سیاست و سیاست‌ورزان بیزار هستند، اما در این میان نکته‌ای مغفول مانده است.

به گزارش حاما نیوز، سال 1401 شروع شده است و ما در شورای سردبیری و هیئت تحریریه هفته‌نامه اراده ملت شروع سال جدید را خدمت تمام شما مخاطبین عزیز تبریک می‌گوییم و سالی سرشار از پویایی و شادمانی برایتان آرزو می‌کنیم.
درآوردن یک نشریه همیشه کار سختی بوده است. اینکه هم بخواهی حرف‌های خودت را بزنی و هم چیزی را بگویی که برای مخاطبین دل‌چسب باشد سخت است. کار ما به‌عنوان ارگان و صدای یک نهاد سیاسی سخت‌تر هم هست چراکه امروز مردم ما - شاید به‌درستی - از سیاست و سیاست‌ورزان بیزار هستند و مشکلات خودشان در زندگی و جامعه را از چشم سیاست‌مداران می‌بینند؛ اما در این میان نکته‌ای مغفول مانده است.
سیاست‌مداران و سیاست‌ورزان تفاوت چندانی با مردم عادی ندارند. آن‌ها در همان مدرسه‌ها و دانشگاه‌هایی درس‌خوانده‌اند که مردم درس‌خوانده‌اند. ایشان در همان محلاتی زندگی می‌کنند و به همان تفرجگاه‌هایی می‌روند که مردم می‌روند و خلاصه اینکه آن‌ها هم انسان‌هایی هستند با همان احساسات و ناتوانایی‌های مردم کوچه و بازار. تفاوت فقط در این است که ایشان به طور ویژه بر امر سیاست متمرکزشده‌اند و البته دانش بیشتری را نسبت به عموم مردم در این باب دارند؛ و تمایل دارند با گرفتن قدرت آرزوهای خود و مردمان پیرامونشان را عملیاتی کنند.
آن‌ها (سیاست‌ورزان) سال‌ها پیش به میدان آمدند تا نفت را ملی کنند. گمان ایشان این بود که با گرفتن سکان امور نفت از انگلستان، می‌توان ایران بهتری ساخت. در سال 57 به میدان آمدند، چون گمان می‌کردند در برابر استبداد شاه باید کاری کرد و اگر توسعه اقتصادی همراه توسعه سیاسی شود ما مملکت گل‌وبلبل می‌شویم.
ایشان در خرداد 76 به میدان آمدند و به مردم شور و هیجان دادند که به‌سوی صندوق رأی بیایند تا با اصلاح امور، کشور بهتری داشته باشیم. ایشان با تحلیل و دانش و اطلاعات موجود تصمیم می‌گیرند و بر آن اساس مردم را به سمت‌وسوی خود می‌کشانند و متأسفانه خیلی هم از نتیجه مطمئن نیستند چراکه سیاست امر پیچیده‌ای است و برخلاف علوم دقیقه نمی‌توان در آن‌همه چیز را کنترل کرد و نتیجه مطلوب را گرفت.
در رابطه بین بیمار و پزشک داستان به گونه دیگری است؛ هم اطلاعات پزشک بسیار بیش از بیمارش است و هم دانش پزشکی بسیار دقیق‌تر و متقن‌تر از سیاست است.
ولی حتی در پزشکی نیز دیدم که وقتی با ناشناخته‌ای به‌سان کرونا روبرو می‌شویم چقدر متزلزل و آسیب‌پذیریم. سیاست مشابه طبابت نیست که سیاست‌مداران خدایگان باشند و مردم با خیال راحت خود را به دست ایشان و اندیشه‌هایشان بسپارند. سیاست عرصه‌ای ایست برای تمام مردم؛ و در این عرصه لازم است که همه به سهم خود دانش بیاموزند و عمل کنند. اینجا جایی نیست که فقط راننده مسئول باشد و همه‌کاره. همه باید تلاش کنند و با دقت عمل کنند.
پس شایسته نیست که بار مسئولیتی را که بر عهده تک‌تک جمهور است بر عهده افرادی هرچند بادانش‌تر و دقیق‌تر بیندازیم. سیاسیون می‌توانند راه‌ها و کوره‌راه‌ها را برای مردم توضیح دهند.
چاله‌ها و پستی‌وبلندی‌ها را نشان دهند و اندکی دورتر را ببینند اما درنهایت این مردم‌اند که باید تصمیم بگیرند چه چیزی برای ایشان پسندیده‌تر است و بر آن اساس عمل کنند. مردم ما در اکثر این سال‌ها از این امر غفلت کردند و نخواستند شریک و همراه باشند چراکه شراکت در این امر جسارت، زحمت، دانش، شب نخوابی و استرس دارد و ما معمولاً می‌خواهیم یک‌شبه ره صدساله را بی‌زحمت برویم.
در آغاز قرن جدید و باوجود همه مشکلاتی که وجود دارد، اگر می‌خواهیم ایرانی سربلند و پیشرفته داشته باشیم، اگر می‌خواهیم با آسودگی بیشتر و بی‌دغدغه زندگی کنیم، اگر می‌خواهیم فرزندانمان در همین آب‌وخاک رشد و نمو کنند؛
لازم است به خود سختی دهیم. لازم است بیاموزیم و بیاموزانیم. لازم است سخت‌کوشانه تلاش کنیم و ناامید نشویم. فقط با مشارکت همگان می‌توانیم موفقیت، شادکامی، آزادی، برابری و توسعه را در آغوش کشیم. پس شاید بهتر است به‌جای فاصله گرفتن از سیاست و به‌جای سرزنش سیاسیون خود پای در این میدان نهیم.



نظرات شما

admin-magz

از مطالب خوب و اموزنده نشریه و تمامی دست اندرکاران اون تشکر می کنم

۱۴۰۱/۰۱/۱۶

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

کاربست فلسفه در اخلاق حرفه‌ای

نگاهی به نمایشگاه کتاب

کتاب‌ها دریچه‌ای به گشودگی جهان هستند

آموزش حزبی؛ درس‌گفتارهای تشکیلاتی

مبانی مردم‌سالاری اجتماعی (سوسیال دموکراسی)

پیش نیازهای سوسیالیسم و وظایف سوسیال دموکراسی

لزوم اجماع بر سر منافع ملی

کوره راه

فریادی بر دیوار

راقمان انقلاب ها (در حکایت انقلاب‌های جهان تا انقلاب 1952 مصر)

شوراها

اندیشه‌های سیاسی سید قطب و تأثیر آن بر جنبش های اسلامی معاصر مصر

یک خوشه نور

چگونه یک اتحادیه کارگری راه بیندازیم

با گذشت زمان و با توجه به شرایط موجود در اقتصاد و سیاست جهانی، لزوم بازگشت به الگوی مردم‌سالاری اجتماعی بیشتر احساس می‌شود. الگویی که ضمن پذیرش واقعیت‌های موجود دنیای سرمایه‌محور، تلاش می‌کند که عوارض و تبعات موجود را به کمینه‌ترین میزان برساند.

درباره مجموعه “خوانشی نوین: مردم‌سالاری اجتماعی”

به همین نحیفی سهم ما از تاریخ

ابراهیم نصرالله: نویسنده فلسطینی تبار، زاده اردن را می‌توان یکی از برجسته ترین نویسندگان معاصر عرب دانست. علاوه بر این‌ها در حوزه شعر، موسیقی، سینما نقد ادبی و... هم دستی بر آتش دارد.

بالکن رسوایی

برنامه ای برای اداره‌کل سازمان‌های‌مردم‌نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

ثبات مدیریت شهری در آستانه تغییرات کلان: تأملی بر تمدید مدت شورا و سرنوشت شهردار

قصّه ی پر غصّه ی ارباب معرفت

آیا احزاب فقط زینت المجالس هستند؟

روایت بنیادین حزب اراده ملت ایران

قلم!!!

به احترام تماشاچی

زندگی‌های بی‌نام

خلاصه مقاله: تنوع ژنتیکی و شبکه ژنتیکی مشترک اقوام ایرانی

سیاست زبانی و قدرت اقوام: زبان، هویت و عدالت در جامعه چندزبانه

آموزش طبیعت

پسماندها را دریابیم

مبارزه بیولوژیکی با پرورش کفشدوزک و استفاده از آن در کشاورزی ایران

اصول سیاست خارجی آمریکا و حرکت خلاف جهت ترامپ

جهان در هفته‌ای که گذشت (92)

کنگره یازدهم حزب در سال جاری برگزار خواهد شد

تعداد کارگروه های حزب اراده ملت ایران به شش رسید

تحلیل های هفتگی سیزده، انتشار عمومی خواهند یافت

رونمائی از دو کتاب تازه حزب در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در اردیبهشت سال جاری

نگاهی کوتاه و ساده به وضعیت احزاب سیاسی در گرجستان

امتناع حکمرانی حزبی اما و اگر های تحزب در ایران

ابتذال تحزّب!

مطالبات مدنی، در هیاهوی منازعات بین‌المللی

دفاع از حقوق دشمنم، آری یا خیر؟

نقش اصلاح حزب برای ارتقای سطح تحولات جامعه

بررسی سوسیال دموکراسی در احزاب ایران

روز طبیعت 1404

بر چسب بازیافت

کاربست مبلمان شهری در بافت های سنتی شهری و مزایا و معایب آن

کاشان شهری برلبه ی تیغ

ایمن‌سازی جاده‌ها در ایران؛ ضرورت فراموش‌شده زیرساخت‌های مواصلاتی