آلاینده های مواد غذایی؛ تهدید سلامتی معرفی و پیشنهاد

آلاینده های مواد غذایی؛ تهدید سلامتی

  بزرگنمایی:
با توسعه فعالیت­های صنعتی و کشاورزی، ورود آلاینده­های مختلف به محیط زیست و زنجیره غذایی انسان­ها از بزرگ‌ترین چالش­های جهانی به شمار می­آید؛ چراکه با افزایش جمعیت جهان و اهمیت مسائل بهداشتی، میزان تقاضا برای مواد غذایی سالم و بهداشتی افزایش یافته است. دولت­ها در تلاش هستند تا علاوه بر تأمین امنیت غذایی، ایمنی مواد غذایی را از طریق کنترل آلاینده­ها ارتقا دهند.

با توسعه فعالیت­های صنعتی و کشاورزی، ورود آلاینده­ های مختلف به محیط زیست و زنجیره غذایی انسان­ها از بزرگ‌ترین چالش­های جهانی به شمار می­آید؛ چراکه با افزایش جمعیت جهان و اهمیت مسائل بهداشتی، میزان تقاضا برای مواد غذایی سالم و بهداشتی افزایش یافته است. دولت­ها در تلاش هستند تا علاوه بر تأمین امنیت غذایی، ایمنی مواد غذایی را از طریق کنترل آلاینده ­ها ارتقا دهند.

برخی از آلاینده­ ها به نسبت آلاینده ­های شناخته شده برای عموم مردم ناشناخته و نوظهور هستند که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم تهدیدی بر سلامتی گیاهان و جانوران هستند. عوامل بسیاری ایمنی مواد غذایی را تهدید می­کنند از جمله؛ عوامل بیماری زا (باکتری، ویروس، انگل)، سموم قارچی (آفلاتوکسین، اوکراتوکسین)، فلزات سنگین (سرب، جیوه، کادمیوم)، سموم شیمیایی دفع آفات در کشاورزی، آلاینده­ های آلی و آنتی بیوتیک­ها، هورمون­ها و افزودنی­ها و نگهدارنده­های مواد غذایی.

تأمین غذای با کیفیت، سالم و کافی مسئله مهم و اساسی برای امنیت ملی است. ایمن نبودن مواد غذایی علاوه بر این‌که موجب نگرانی سلامت عمومی و افزایش فشار بر کادر بهداشت و درمان اعمال می‌کند، بردرآمد کشاورزان، مشاغل و کسب‌و‌کارهای مرتبط با مواد غذایی اثرگذار است. تغذیه با مواد غذایی ناسالم و بیماری­های ناشی از مواد غذایی ناسالم هزینه­های اجتماعی و اقتصادی بر دولت تحمیل می­کند. در سال‌های گذشته با اقدامات و ارزیابی­ های متعدد در بخش بهداشت وضعیت تغذیه بهبود یافت، اما بررسی وضعیت فعلی سلامت جامعه (امنیت و ایمنی غذایی) نشان‌دهنده مشکلات زیاد در این حوزه و بیماری با منشا مواد غذایی است. انتظار می­رود وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و سایر ارگان­های مسئول و مرتبط، برای کنترل آلاینده­ ها بیش از پیش به تدوین و ارائه سیاستها، برنامهها و خطمشیهای سلامت مواد غذایی توجه کنند و بر اساس آنالیز ریسک میزان استاندارد هر آلاینده در هر ماده غذایی را تعیین کنند.


مهشید قاسمی


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

اکثریت جامعه خواهان تغییر است

سالی که نکوست از پیداست

مجلس و مبارزه با فساد

رخداد های منطقه ای و جهانی و رسالت حزبی

انتخابات حزب محور

جنبش زنان ایران

نمایشگاه رسانه ایران

بررسی یک نمونه تاریخی در بازار نیروی کار

مردان سپر آلودگی و تورم

چرخه مدارا

نان خالی را هم از سفره ها برداشتند!

گپی در نمایشگاه مطبوعات

استاد «رضا رضوی» سازنده سرود رسمی حزب اراده ملت ایران (حاما) درگذشت

اخبار جهان 78

تقدیر نامه نمایشگاه رسانه ایران

مشاهدات در 65 درجه جنوبی

آزادی زنان به سبک استالین

درگذشت خالف

سایه سیاست

کاروانسرای ایزد خواست

سرعت قطار تورم در دولت سیزدهم

اولین کتاب از مجموعه سازوکار حزبی به وزارت ارشاد ارسال گردید

حضور نماینده حزب اراده ملت ایران در گفتگوی نخبگان سیاسی دانشگاه تهران

حضور نشریه اراده ملت در بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه های ایران

برنامه ریزی حزبی ترجیع بند جلسات دبیران حوزه ها

فلسفیدن در باب دروغ؛ دروغ چرا؟!

انتخابات و دیگر هیچ ...

درباره ما

ایران گربه نبود

راهکارهای اثربخشی مجلس

انتخابات حزب محور (بخش اول)

نقلی از سلسله نشست های گفتگو و اندیشه

تاریخچه مالیات ایران

از نبود ظلم باید نوشت یا از وجود آزادی؟ چیستی عدالت و ظلم!

دولت رانتیر چیست و چه پیآمدهایی دارد؟

بیشتر آسیب های اجتماعی با فقر نسبت پیدا می کنند

کارآمدی مجلس را در گرو حضور شایستگان است

استاد «رضا رضوی» سازنده سرود رسمی حزب اراده ملت ایران (حاما) درگذشت

جهان در هفته ای که گذشت (77)

حضور انتشارات حزب در نمایشگاه کتاب استان هرمزگان

اعضا جدید دفتر سیاسی حزب مشخص شدند

نشریه سازمانی اراده ملت اولین حضور نمایشگاهی خود را تجربه میکند

ابراز نگرانی اعضا هیات دبیران حوزه ها در مورد برنامه 5 ساله حزب

لازم بود یادآوری کنیم

Black white and the greys سیاه سفید و خاکستری ها

آشپزخانه دیکتاتور

شهلا، نخستین ناشر زن ایران

معینی کرمانشاهی

خلیج فارس میزبان مهربانیست

خشکسالی بی سابقه