آخرین مطالب

پرسش و پاسخ با احمد حکیمی پور، دبیرکل و رئیس شورای مرکزی حزب اراده ملت ایران

لازم است کنش و واکنش‌های مابین حکومت و مردم در ریل و بستر آرام و کم تنش قرار گیرد گفتگو

لازم است کنش و واکنش‌های مابین حکومت و مردم در ریل و بستر آرام و کم تنش قرار گیرد

  بزرگنمایی:
راه حل حقوقی چنین فرآیندی هم آن است که اکثریت اعضا مجلس فعلی استعفا دهند و مجلس از حد نصاب قانونی خارج شده و عملاً منحل گردد تا راه برای انتخابات جدید فراهم گردد.

جناب آقای دکتر حکیمی پور، ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید. در مورد اعتراضات اخیر که بیش از چندین هفته است در کشور رخ‌داده است، تحلیل شما چیست؟
در مورد اعتراضات اخیر در ایران که نزدیک دو ماه از آن می‌گذرد، اظهارنظرها و تحلیل‌های بسیاری را شاهد بودیم و بعدازاین هم خواهیم بود. این دیدگاه‌ها از سوی کنشگران و صاحب نظران داخلی و خارجی و همچنین گروهها و تشکل‌ها و رسانه‌های جمعی مطرح شده و طبیعتاً هرکدام از منظر خاص و زاویه به خصوصی به موضوع ورود کرده‌اند و البته تحلیل‌های عمیق و همه جانبه هم کم نبوده است. یعنی گفتنی های فراوانی بیان شده و بسیاری شان حائز اهمیت هستند. 
تحلیل من هم چیز جدیدی دربر ندارد. به طور مختصر به نظر می‌رسد مطالبات ناشی از شکاف‌های موجود در جامعه ایران، به‌دلیل نادیده گرفته شدن و یا عدم رسیدگی منطقی و واقع‌بینانه در فرصت‌های گذشته، منجر به طرح انفجاری و تا حدودی غافلگیرانه شده است؛ که البته این غفلت از سمت حکمرانان و مسئولین بوده است. به طور مشخص از شکاف نسلی، شکاف اقتصادی، شکاف فرهنگی اجتماعی و شکاف معرفتی میتوان نام برد. جامعه ایران در یک نقطه عطف مهم تاریخ تحولات خود قرارگرفته و شاهد شکل‌گیری گفتمان و پارادایم جدیدی از سبک زندگی و نوع نگاه به جهان و هستی هستیم و عملاً یک رنسانس در ایران اتفاق افتاده است. هماتطوریکه گفتم در مورد چرایی این رویداد اظهار نظرهای زیادی شده لذا من بیشتر مایلم درخصوص راه حل‌ها و پیشنهادها صحبت بکنم.

حزب اراده ملت ایران در بیانیه‌های اخیر خود راهکارهایی را برای برون‌رفت از وضعیت فعلی پیشنهاد کرده است. در مورد این راهکارها توضیح بیشتری می‌فرمایید.
حزب اراده ملت ایران تاکنون سه بیانیه درخصوص اتفاقات اخیر ایران منتشر کرده و به احتمال زیاد با توجه به سیر حوادث بیانیه‌های دیگری نیز منتشر خواهد کرد. 
پیشنهادات ما برای گذار کم‌هزینه کشورمان از این برهه تاریخی روی چند محور مشخص و عملی متمرکز است که البته اراده انجام آن بیشتر معطوف به حاکمان کشور است. 
1. آزادی کامل و بی‌قید و شرط بازداشت شدگان اعتراضات اخیر و کلاً همه زندانیان سیاسی و عقیدتی
2. رفع فیلترینگ و محدودیت‌های اعمال شده در جریان اطلاع‌رسانی و فعالیت‌های روزنامه‌ها، سایت‌ها و رسانه‌های خبری و شبکه‌های اجتماعی 
3. فراهم کردن بستر و ساز و کار گفتگوی ملی در میان نمایندگان واقعی معترضین و همه کنشگران جامعه با دستگاههای حاکم از موضع برابر و معطوف به نتیجه مشخص
4. برگزاری انتخابات زودهنگام مجلس شورای اسلامی بدون دخالت شورای نگهبان برای تشکیل پارلمان ملی متشکل از نمایندگان واقعی همه مردم
پیش شرط تحقق این پیشنهادات، تغییر نظام حکمرانی و اداره جامعه از وضعیت امنیتی و انتظامی به وضعیت حقوقی و قانونی است. یعنی به طور کلی کنش و واکنش‌های مابین حکومت و مردم در ریل و بستر آرام و کم تنش قرار گیرد.

شما قبلاً نماینده مجلس بوده‌اید. مجلس در حل اینگونه مشکلات و بحران‌ها چه نقشی می‌تواند ایفا کند و چرا مجلس فعلی نقش منفعلانه دارد؟
مجلس به‌عنوان یکی از قوای اصلی کشور باید نقش حل و فصل کننده در منازعات را داشته باشد نه این که خودش یک طرف منازعه باشد. متأسفانه مجلس با دادن آن بیانیه شداد و غلاظ از نقش اصلی خود که نمایندگی کلیت ملت ایران است دور شد و عملاً قوه قضائیه را که از موضع گفتگو وارد موضوع شده بود تحت‌فشار قرارداد. در حالیکه بهتر بود بستر گفتگوی ملی را فراهم می‌کرد. این مسائل نشانگر آن است که این مجلس برآیند اراده عمومی ملت ایران نیست و بجای نمایندگی مصالح و منافع ملی جایگاه مجلس را به کشمکش سیاسی و جناحی و دفاع از حاکمان به هر قیمت تقلیل داده است.

جناب دکتر، پیشنهاد برگزاری زودرس انتخابات مجلس از منظر عملیاتی چگونه می‌تواند محقق شود؟
طبق قانون اساسی کشور در هیچ شرایطی نباید بدون مجلس باشد. از طرف دیگر چون این مجلس فاقد ظرفیت و قابلیت نقش‌آفرینی مفید در اوضاع فعلی است، لذا بهتر است هرچه زودتر طی انتخاباتی آزاد مجلسی ملی متشکل از نمایندگان واقعی اقشار و اصناف و اقوام مختلف ملت ایران تشکیل شود. به این ترتیب یک آرامش و اطمینان به جامعه باز می‌گردد و معترضین قانع خواهند شد که مطالبات واقعی آنها از طریق نمایندگانشان در حال پیگیری و نتیجه‌گیری در بازه زمانی معینی است. این اولین و مهمترین گام در بازگرداندن مناسبات جامعه به بستر و چارچوب حقوقی و قانونی است و درنتیجه سیاست ورزی و کنشگری را از شکل حاد و پرهزینه آن خارج می‌کند. راه حل حقوقی چنین فرآیندی هم آن است که اکثریت اعضا مجلس فعلی استعفا دهند و مجلس از حد نصاب قانونی خارج شده و عملاً منحل گردد تا راه برای انتخابات جدید فراهم گردد.

این اعتراضات که در بیش از 100 شهر رخ‌داده است اصلاً واکنشی از شوراهای شهر نمی‌بینیم، مگر این شوراها در قالب پارلمان‌های شهری نباید صدای مردم باشند و نقش نهاد واسط بین مردم و حاکمیت را ایفا کنند؟
اساساً شوراها نهادهای غیرسیاسی هستند و جنبه اجتماعی و خدماتی و حداکثر فرهنگی دارند پس طبیعی است در این رویدادها فعالیت مستقیم و مؤثر از آنها دیده نشود. ولی چون درگیر مسائل روزمره حوزه انتخابیه خود هستند خواهی نخواهی در ارتباط با رویدادها و پیامدهای آن قرار گرفته و خواهند گرفت. ولی این که انتظار موضع‌گیری رسمی از آنها برود انتظاری غیرمنطقی است. حداکثر شوراها می‌توانند در صورت شکل‌گیری گفتگوی ملی در خصوص مشکلات جاری کشور، جایگاه مخصوص به خود را در دور میز این گفتگوها داشته باشند و پیشنهادی که به کار ویژه شوراها مربوط می‌شود، در خصوص معضلات کشور و شهرها و روستاها بدهند.


مصاحبه: حمید سپهری 


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

حمله تجاوزکارانه ایالات متحده آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران را شدیدا محکوم می‌کنیم.

تحزب، سیاست و امکان سوسیال‌دموکراسی در ایران

جامعه مدنی

شهرکُشی: مرگ خاموش منابع تاریخی و زیست‌محیطی تمدن‌ها

گذار از " نهیلیسم" به "معنای زندگی"

اهل علم مصلحت را بجویند یا حقیقت را؟!

میهمان روستا

چالش‌های حقوقی مقابله با ارتشا؛ بررسی ریشه‌های قانونی یک فساد ساختاری

نمایشگاهی ضروری، گرچه تکراری

غرفه انتشارات حزب اراده ملت ایران را راه انداختیم

بخوانیم برای ایران

شرحی بر چرایی و اهمیت ترجمه سری کتاب سازوکار حزبی

بازتعریف سوسیال دمکراسی در عصر جدید

دموکراسی و اندیشه سوسیال‌دموکراسی

معرفی کتاب نمایی روشن‌تر (بینشی جدید درمدل مدرسه سادبری‌ولی)

تاب آوری اجتماعی

بیانیه کارگروه محیط زیست حاما به مناسبت اول خرداد روز جهانی تنوع زیستی

علی برقراری از اعضا ارشد حزب اراده ملت ایران مشاور اقتصادی فرماندار نظرآباد شد

کتاب "صداهائی برای برابری" مجوز انتشار گرفت

انتخاب اعضای هیأت رئیسه جبهه اصلاحات استان سمنان

آغاز کار مدرسه حزبی حاما با برگزاری پنج دوره آموزشی مجازی

آغاز کار مدرسه حزبی حاما با برگزاری پنج دوره آموزشی مجازی

تحلیل های سیاسی ماه

وزیر آموزش و پرورش چه می‌کند؟‌

یاد یاری که در سکوت فریاد شد

ظهرها شام بخوریم؟!

تعرفه‌های تجاری،ابزار حمایت‌گری هوشمند

“فناوری بی‌اخلاق، شمشیری است در دست کودک نابالغ”

برایتان جهنم آورده‌ایم!

بیانیه به مناسبت روز جهانی تنوع زیستی (یکم خرداد)

سفیران سلامت

آیا مدفوع زیاد سگ‌ها در باغچه می‌تواند به گیاهان آسیب برساند؟

گردشگری پایدار و لزوم مدیریت پسماند و آموزش به گردشگران برای حفاظت از محیط زیست درایام نوروز1404 در شهر شیراز

چرا این مجموعه را ترجمه کردم؟

نگاهی انتقادی به کتاب «پیش‌نیازهای سوسیالیسم و وظایف سوسیال‌دموکراسی»

معرفی کتاب تجربیات مدرسه سادبری‌ولی به روایت دست اندرکاران یکی از قدیمی‌ترین مدارس دمکراتیک دنیا

سازمان‌های مردم‌نهاد از توسعه انسانی تا مشارکت مدنی

رونمایی کتاب « آدم کسی نبودن »

آتش و قلم

قرار عروسی سوم خرداد است

جهان در هفته ای که گذشت(93)

پیام تسلیت احمد حکیمی پور ریاست شورای مرکزی حزب اراده ملت ایران برای درگذشت علی بیکس

بیانیه دفتر سیاسی حزب اراده ملت ایران (حاما) به مناسبت روز معلم

تبریک دفتر سیاسی حزب اراده ملت ایران به مناسبت روز جهانی پرستار (22 اردیبهشت)

کار انتشارات حزب اراده ملت ایران در نمایشگاه کتاب پایان یافت

کاربست فلسفه در اخلاق حرفه‌ای

نگاهی به نمایشگاه کتاب

کتاب‌ها دریچه‌ای به گشودگی جهان هستند

آموزش حزبی؛ درس‌گفتارهای تشکیلاتی

مبانی مردم‌سالاری اجتماعی (سوسیال دموکراسی)