معرفی و پیشنهاد

آزمون و تجربه دموکراسی در ایران

شناسنامه: کتاب: بحران دموکراسی در ایران نویسنده: فخرالدین عظیمی انتشارات: قطره تعداد صفحه: ۶۲۸

خانه ملت

هفتم خردادماه در تقویم ما سالگرد افتتاح اولین دوره مجلس شورای اسلامی است و به این بهانه می‌خواهیم نگاهی کوتاه به تاریخچه این ساختار مهم در جهان بیندازیم. تاریخچه دقیق اولین مجلس و قانون‌گذاری جهان مشخص نیست، اما برخی منابع تاریخی نشان می‌دهند که این اتفاق حدود ۵۰۰۰ سال پیش در شهرستان سومر در جنوب میانه (بخشی از عراق کنونی) رخ‌داده است.

دفتر پرسش‌ها

پابلو نرودا، دفتر پرسش‌ها را، چند ماه مانده به مرگش، به پایان رساند.

نابغه ناشنوایی که پیشوای موسیقیدانان جهان شد

در جلسه پیشین گذری اجمالی بر تاریخ موسیقی اروپا داشتیم. هر چند اگر بخواهیم در این حوزه به‌تفصیل صحبت کنیم حجم مطالب بسیار زیاد خواهد شد و احتمالاً از حوصله زمانی خوانندگان گران‌قدر خارج خواهد بود طوری که بتوانند مبسوط به مطالعه تاریخ موسیقی بپردازند. البته می‌توان نظر مخاطب فرهیخته را به کتاب‌های تخصصی در این بخش جلب نمود.

به تو می‌رسم دوباره

حسین زمان در ۱۸ مرداد ۱۳۳۸ در تهران زاده شد. پس از اتمام تحصیلات متوسطه در تهران و اخذ دیپلم ریاضی از دبیرستان خوارزمی در سال ۱۳۵۶، به دانشگاه راه یافت و در رشته مهندسی الکترونیک در دانشگاه صنعتی اصفهان به تحصیل پرداخت.

توسعه پایدار؛ سلامت مطلوب و رفاه

دستیابی به رفاه و سلامت از حقوق اساسی انسان‌ها و از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه پایدار است. شورای حقوق بشر در سال ۲۰۲۱ اعلام کرد، زندگی در یک محیط پاک، سالم و پایدار به‌عنوان حقوق جهانی بشر محسوب می‌شود.

هیچ چیز بدون اثری از خود، نمی گذرد

نام اثر: اینجانب،دانیل بلیک کارگردان:کن لوچ سال انتشار: ۲۰۱۶ زمان: ۱۰۰ دقیقه ژانر: درام محصول: انگلستان

تورم آمد، اخلاق رفت

کتاب: تورم و اخلاق نویسنده: اندرودیکسون وایت مترجم: سید حسن دیباج تعداد صفحات: ۸۸ صفحه انتشارات: دنیای اقتصاد

میراث مکتوب در گذر زمان

هفدهم اردیبهشت ماه در تقویم به نام روز اسناد ملی و میراث مکتوب نام گذاری شده است، در ایران از عهد باستان، مانند سایر تمدن‌های کهن، اسناد و مدارک را در آرشیوها بایگانی می کردند و برای آن اهمیت زیادی قائل بودند

ممنوعیت خنیاگری

در شماره های گذشته ی نشریه در مورد مسائل مختلفی در حوزه‌ی موسیقی صحبت کردیم و اندیشه ها و رویکردهای برخی از نویسندگان را نیز از نظر گذراندیم، چنانچه تاکید کرده‌ایم قصد ما همواره بر ارائه‌ی مطالبی قابل ادراک برای مخاطب عام بوده که ایشان بتوانند

شمع سوخته

سیاوش کَسرائی (۵ اسفند ۱۳۰۵ – ۱۹ بهمن ۱۳۷۴) شاعر و از اعضای کانون نویسندگان ایران و از فعالان سیاسی چپ‌گرای تاریخ معاصر ایران بود. کسرائی دانش‌آموخته دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و از بنیان‌گذاران انجمن ادبی شمع سوخته بود. او سالیان دراز در حزب توده ایران فعالیت داشت.

«در ستایش گرمترین رنگ»

نقطه‌ای گرم و سرخ، در سراسیمگیِ سرد دنیای جنون

به صفر رساندن گرسنگی

یکی از چالش‌های اساسی اکثر دولت‌ها، تأمین غذای سالم و کافی می‌باشد. بی توجهی به تأمین غذا تهدیدی برای امنیت ملی است، زیرا با توجه به افزایش جمعیت جهان باید تولید مواد غذایی سالم و با کیفیت دو برابر افزایش یابد که با وجود تخریب‌های محیط زیستی گسترده در جهان ناممکن و پیچیده به نظر می‌رسد

رابطه آموزش و قدرت

کتاب: آیا آموزش می‌تواند جامعه را تغییر دهد؟ نویسنده: مایکل دبلیو اپل مترجم: نازنین میرزابیگی ناشر: آگاه تعداد صفحه: ۳۰۰

از تبار ناقدان درون گفتمانی

عماد افروغ در ۲۶ دی ماه سال ۱۳۳۶ در شیراز در خانواده ای پرجمعیت به دنیا آمد. مادرش شاعر و معلم بود و پدرش حسابدار بود و شعر هم می سرود و هر دوی آن ها مطالعات ادبی و مذهبی داشتند.

همدان در سوگ برجسته ترین پژوهشگر معاصرش

پرویز اذکایی، پژوهشگر تاریخ، جغرافیا، زبان و فرهنگ که زاده ۱۸ فروردین ۱۳۱۸ خورشیدی در همدان بود، پس از تحمل یک دوره بیماری دار فانی را وداع گفت.

کارگران و روزشان

پیش از انقلاب صنعتی به دلایل مختلف از جمله وابستگی کار در مزارع به فصل‌ها و شرایط جوی و نیز نور خورشید ساعت کاری کم و محدود بود؛ اما با وقوع انقلاب صنعتی، کارگران با مهاجرت از روستاها به شهرها در کارخانه‌های تازه‌تأسیس آن زمان هر هفت روز هفته، بدون استراحت با روزهایی تا ۱۶ ساعت کاری کار می‌کردند.

تمام حرف ها به زبان شعر

در این شماره نشریه بعلت پاره ای از مشکلات شخصی مرتضی صادقیان نتوانستیم در خدمت ایشان باشیم و یادداشت شان را در قالب ستون "شعر به مثابه آزادی" منتشر کنیم، لذا بهترین فرصت بود تا نگاهی بیاندازیم به شعرهای خود مرتضی.

پایان‌دادن به فقر

امروزه ناپایداری در همه سطوح زندگی انسان‌ها مشاهده می‌شود که ناشی از فعالیت‌ها و رفتارهای انسانی است. تخریب لایه ازن، ازبین‌رفتن جنگل‌ها و پوشش گیاهی، تخریب زیستگاه‌های حیات وحش، بهره برداری بی رویه از منابع و معادن، آلودگی‌های محیط زیست و...

تکامل معنای موسیقی

موسیقی با آنکه در طی زمان پیش می‌آید و ساختارهایی پدید می‌آورد که دیدنی یا لمس کردنی نیستند، ماهیتاً چیزی عینی می‌آفریند که ظاهراً بیرون از وجود هنرمند و شنونده وجود دارد. از ویژگی‌های موسیقی این است که حتی پس از آنکه به روی کاغذ می‌آید، وقتی به منصه‌ی ظهور می‌رسد که اجرای زنده آن اتفاق بیفتد.

روایتی نوآورانه درباره قدرت آموزش و تحصیل

خیزش دختران، روایتی نوآورانه درباره قدرت آموزش و تحصیل برای تغییر یک زن و جهان پیرامون آن است. داستان ۹ دختر از ۹ کشور (سیرالئون، هائیتی، اتیوپی، افغانستان، پرو، مصر، نپال، هند و کامبوج) که هر کدام قصه خود را توسط نویسنده‌ای از کشورش نوشته و توسط بازیگران مشهور صداگذاری شده است. داستان‌های آنها منعکس‌کننده مبارزات آن‌ها برای غلبه بر موانع اجتماعی و فرهنگی است.

وقتی وزیر سابق اقتصاد برای دخترش از اقتصاد می‌گوید

یکی از مشهورترین اقتصاددانان جهان، یانیس واروفاکیس، در این نامه خطاب به دختر نوجوان خود، از داستان‌های واضح برای توضیح اینکه اقتصاد چیست و چرا این‌قدر خطرناک است استفاده می‌کند. پول چیست و چرا بدهی وجود دارد؟

آخرین و رساترین اعتراض

کیومرث پوراحمد متولد ۲۵ آذر ۱۳۲۸ در نجف‌آباد اصفهان بود و در ۱۶ فروردین ۱۴۰۲ در یکی از واحد‌های دهکده ساحلی انزلی به زندگی خود پایان داد. این فیلمساز متولد سال ۱۳۲۸ در نجف‌آباد استان اصفهان سال گذشته فیلم «پرونده باز است» را ساخت که در جشنواره فجر شرکت داشت.

بهداشت زیر بنای فعالیت‌های اقتصادی و پیشرفت‌های اجتماعی یک ملت

روز جهانی سلامت و بهداشت هر ساله در هفت آوریل با حمایت سازمان بهداشت جهانی برگزار می‌شود. روز جهانی بهداشت، اولین‌بار در سال ۱۹۴۸ برگزار شد، در چنین روزی در سال ۱۹۴۸ میلادی در نیویورک، نخستین اساسنامه کنفرانس بین‌المللی بهداشت از سوی سازمان بهداشت جهانی تدوین گردید.

نگاهی بر اندیشه‌های سیدنی فینکلشتاین

در این قسمت از سلسله بحث‌های موسیقی برای همه قصد داریم ذهن خواننده گران‌قدر را با مفاهیم بیانی اندیشه و تفکر در موسیقی آشنا سازیم، البته این بحث بسیار گسترده است که ما تلاش خواهیم کرد به صورت اجمالی و آسان یاب آن را در اختیار مخاطب فرهیخته قرار دهیم، بسیاری از مردم موسیقی را خالص‌ترین هنر انتزاعی می‌دانند که چندان از دنیای خارج یعنی طبیعت، جامعه و تاریخ تأثیر نمی‌پذیرد.

شعر و سیاست در نگاه محمود کیانوش

محمود کیانوش می‌گفت که باید دید ما از شعر به معنای جهانی آن چه انتظاری داریم، شاید در ایران، مردم با شعر بیش از نوع‌های دیگر ادبی پیوند داشته‌اند و دارند و مخصوصاً از انقلاب مشروطیت تا به امروز، شعر وظیفه‌ای بیرون از حیطه هنر و ادبیات برعهده داشته و این خود یکی از مهم‌ترین عامل‌های آشفتگی موقعیت شعر در ایران بوده است.

رستوران‌هایی که همزمان، معنویت هم سرو می‌کنند.

آخرین شماره از سلسله مشاغلِ دور از نظر را به کسب‌وکاری اختصاص می‌دهیم که افراد کم‌توان یا دارای معلولیت به راه می‌اندازند. به کافه‌ها و رستوران‌هایی که افراد مبتلا به اختلالات رشد یا ناتوانی‌های ذهنی، جسمی و روانی چون مبتلایان به اوتیسم، سندرم داون یا کوتاه‌قامتان تأسیس و مدیریت می‌کنند.

آخرین مطالب

پایان نمایشگاه کتاب تهران

انعطاف پذیری و گره های فروبسته کار

به بهانه گرامیداشت جان‌های جوانی که به مرزبانی، پرپر شدند

بد عملی های نهاد انتخابات باعث مشارکت گریزی شده است

«مشارکت مدنی و پیوندهای اجتماعی»

فعالیت ترکیبی حلقه مفقوده رابطه ما با جهان پیرامون

«ملاقات من‌هایی که ماییم در آشفته بازار گفتمانی»

گزارش تصویری 34 امین نمایشگاه بین المللی کتاب

ملحد عقل گرا

خانه‌ سبز- یک تجربه

مجلس به دنبال اهدافی است که با نیاز مردم انطباق ندارد

هم وزارت رفت، هم فیدیلیتی و دیگنیتی

کیفیت آگاهی انسان در هر لحظه، آینده را شکل می‌دهد.

آزمون و تجربه دموکراسی در ایران

خانه ملت

دفتر پرسش‌ها

نابغه ناشنوایی که پیشوای موسیقیدانان جهان شد

به تو می‌رسم دوباره

«جنون اندیشه»

توسعه پایدار؛ سلامت مطلوب و رفاه

کمیته های ستار

جهان در هفته‌ای که گذشت (63)

یک‌صد و هفتاد و هشتمین جلسه دفتر سیاسی حزب اراده ملت به ریاست شمس افرازی‌زاده برگزار شد.

حضور موفق انتشارات حزب در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

حوزه‌های شهرستان محور و تخصصی در حزب ایجاد می‌شود

دو کتاب جدید در صف انتشار قرار گرفت

آموزش‌های تشکیلاتی (2)

دیباچه ویژه نامه نمایشگاه کتاب تهران

بهانه‌های ساده

و اینک تولد انسان جدید ایرانی