آخرین مطالب

قاصد روزان ابری، داروگ، کی می‌رسد باران؟ سرمقاله

  بزرگنمایی:
در پس التهابات و تنش‌های هفته‌های اخیر اتفاقاتی افتاده است که در هیاهوهای خبری موجود خواسته یا ناخواسته فراموش می‌شوند. این وقایع این روزها با توجه به شرایط کشور کمتر دیده می‌شوند

در پس التهابات و تنش‌های هفته‌های اخیر اتفاقاتی افتاده است که در هیاهوهای خبری موجود خواسته یا ناخواسته فراموش می‌شوند. این وقایع این روزها با توجه به شرایط کشور کمتر دیده می‌شوند و حق نیز اینگونه است اما اگر در بازه‌ای طولانی‌تر به آنها بنگریم هر کدام می‌تواند نشانه‌ای باشد بر افول موقعیت کشور ما در عرصه جهانی. در این سرمقاله نگاهی کوتاه انداخته‌ایم به این وقایع:

امسال ایران در نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت شرکت نمی‌کند. مسئولان این نمایشگاه با توجه به شرایط موجود و امکان بروز ناآرامی در مقابل غرفه ایران، درخواست کرده‌اند که غرفه ایران به یکی از سالن‌های فرعی نمایشگاه منتقل شود تا حفاظت و مراقبت از آن ساده‌تر باشد و حساسیت کمتری را برانگیزد. این موضوع به مزاق متولیان ایرانی این غرفه خوش نیامده است و رسماً و با بیانیه‌ای شدیدالحن از حضور در این نمایشگاه جهانی انصراف داده‌اند.

سنجشی دقیق در باب میزان تورم سال آتی ایران توسط صاحب نظران صندوق بین‌المللی پول صورت گرفته است که با توجه به پارامترهای متعدد مورد بررسی، این تورم را در صورت ادامه وضع موجود حدود 50 تا 60 درصد تخمین زده‌اند. تورمی در این حد بالا، آنهم در ادامه چندین سال تورم‌های دورقمی، ساختار درآمدی مردم را بشدت تحت الشعاع قرار می‌دهد و ایران را آبستن وقایع ناگوار میکند.

ایران از کاندیداتوری برگزاری جام ملتهای آسیا در سال 2027 (5 سال دیگر) انصراف داد. علی رغم برنامه ریزی های صورت گرفته و تمام شعارهائی که داده شد، این هفته ایران - بدلایل مختلف بیان شده و بیان ناشده – خود را از رقابت برای میزبانی این رویداد مهم کنار کشید و احتمالاً عربستان این میزبانی را بر عهده خواهد گرفت. 

هفته گذشته ثبت نام‌های رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی پزشکی پایان یافت و دستیاران و فلوشیپ های جدید کار خود را در حالی آغاز کردند که بسیاری از ظرفیت‌های تخصصی و فوق تخصصی کشور خالی ماندند. آینده پزشکی کشور در گرو تربیت نیروهای کاردان و متعهد است و عنقریب است که این بحران سر باز کند و کشورما که روزی سرآمد منطقه در امور پزشکی بود به کشوری محتاج و تابع تبدیل شود. آمار مهاجرت پزشکان و پرستاران نیز کماکان بالاست و به قول ظریفی از توریسم پزشکی به توریسم پزشک رسیده‌ایم.

کنفرانس فیلم کوتاه، مهمترین نهاد بین المللی مرتبط با فیلم‌های کوتاه، با صدور بیانیه‌ای عضویت جشنواره فیلم کوتاه تهران در این نهاد را به حالت تعلیق درآورده است. از هفته گذشته و بدنبال تنش‌های بوجود آمده در برگزاری این جشنواره و انصراف بعضی از شرکت کنندگان و اصرار متولیان جشنواره بر برگزاری آن در شرایط فعلی، نهایتاً این اتفاق رخ داد و جایگاه جشنواره در سطح جهانی دچار خدشه شد.

ایران از راهیابی به شورای حکام سازمان جهانی مخابرات جهان بازماند. علی رغم حضوری چهارساله در این شورا این بار ایران نتوانست آرا لازم را برای حضور مجدد در این شورا کسب نماید و طبیعی است که بخشی از جایگاه خود در این سازمان را از دست داد. 

طبق اخبار متعدد و متواتر کسب و کارهای اینترنتی در هفته‌های اخیر بشدت آسیب دیده‌اند و طبق گزارشاتی تعداد دستفروشان خانم که قبلاً از طریق اینترنت محصولات خود را به فروش می‌رساندند، زیاد شده است. قطعی های مکرر اینترنت به تولید کنندگان خرد محصولات کشاورزی، برگزار کنندگان کلاسها و کارگاه‌های آموزشی و بسیاری از فعالیت‌های دیگر نیز آسیب زده است.

این لیست را می‌شود باز هم ادامه داد ولی گمان کنم که همین گزیده برای درآوردن اشک هر وطن دوستی کافی است! قاصد روزان ابری، داروگ، کی می‌رسد باران؟



نظرات شما

admin-magz

کیارش

چه دردناک و رنج آور

۱۴۰۱/۰۷/۲۶

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

کاربست فلسفه در اخلاق حرفه‌ای

نگاهی به نمایشگاه کتاب

کتاب‌ها دریچه‌ای به گشودگی جهان هستند

آموزش حزبی؛ درس‌گفتارهای تشکیلاتی

مبانی مردم‌سالاری اجتماعی (سوسیال دموکراسی)

پیش نیازهای سوسیالیسم و وظایف سوسیال دموکراسی

لزوم اجماع بر سر منافع ملی

کوره راه

فریادی بر دیوار

راقمان انقلاب ها (در حکایت انقلاب‌های جهان تا انقلاب 1952 مصر)

شوراها

اندیشه‌های سیاسی سید قطب و تأثیر آن بر جنبش های اسلامی معاصر مصر

یک خوشه نور

چگونه یک اتحادیه کارگری راه بیندازیم

با گذشت زمان و با توجه به شرایط موجود در اقتصاد و سیاست جهانی، لزوم بازگشت به الگوی مردم‌سالاری اجتماعی بیشتر احساس می‌شود. الگویی که ضمن پذیرش واقعیت‌های موجود دنیای سرمایه‌محور، تلاش می‌کند که عوارض و تبعات موجود را به کمینه‌ترین میزان برساند.

درباره مجموعه “خوانشی نوین: مردم‌سالاری اجتماعی”

به همین نحیفی سهم ما از تاریخ

ابراهیم نصرالله: نویسنده فلسطینی تبار، زاده اردن را می‌توان یکی از برجسته ترین نویسندگان معاصر عرب دانست. علاوه بر این‌ها در حوزه شعر، موسیقی، سینما نقد ادبی و... هم دستی بر آتش دارد.

بالکن رسوایی

برنامه ای برای اداره‌کل سازمان‌های‌مردم‌نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

ثبات مدیریت شهری در آستانه تغییرات کلان: تأملی بر تمدید مدت شورا و سرنوشت شهردار

قصّه ی پر غصّه ی ارباب معرفت

آیا احزاب فقط زینت المجالس هستند؟

روایت بنیادین حزب اراده ملت ایران

قلم!!!

به احترام تماشاچی

زندگی‌های بی‌نام

خلاصه مقاله: تنوع ژنتیکی و شبکه ژنتیکی مشترک اقوام ایرانی

سیاست زبانی و قدرت اقوام: زبان، هویت و عدالت در جامعه چندزبانه

آموزش طبیعت

پسماندها را دریابیم

مبارزه بیولوژیکی با پرورش کفشدوزک و استفاده از آن در کشاورزی ایران

اصول سیاست خارجی آمریکا و حرکت خلاف جهت ترامپ

جهان در هفته‌ای که گذشت (92)

کنگره یازدهم حزب در سال جاری برگزار خواهد شد

تعداد کارگروه های حزب اراده ملت ایران به شش رسید

تحلیل های هفتگی سیزده، انتشار عمومی خواهند یافت

رونمائی از دو کتاب تازه حزب در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در اردیبهشت سال جاری

نگاهی کوتاه و ساده به وضعیت احزاب سیاسی در گرجستان

امتناع حکمرانی حزبی اما و اگر های تحزب در ایران

ابتذال تحزّب!

مطالبات مدنی، در هیاهوی منازعات بین‌المللی

دفاع از حقوق دشمنم، آری یا خیر؟

نقش اصلاح حزب برای ارتقای سطح تحولات جامعه

بررسی سوسیال دموکراسی در احزاب ایران

روز طبیعت 1404

بر چسب بازیافت

کاربست مبلمان شهری در بافت های سنتی شهری و مزایا و معایب آن

کاشان شهری برلبه ی تیغ

ایمن‌سازی جاده‌ها در ایران؛ ضرورت فراموش‌شده زیرساخت‌های مواصلاتی