آخرین مطالب

هوای پاک، حق تمامی شهروندان نوشتار

هوای پاک، حق تمامی شهروندان

  بزرگنمایی:
صنعتی‌شدن شهرها از یک ســمت و ناوگان حمل و نقل فرسوده و آلاینده زا و بســیاری از مواردی که شــاید بسیار ضعیف جلوه داده می‌شوند اما تنفس راحت هوای پاک را از ما دریغ کرده از ســمت دیگر همه با هم دست به دست داده‌اند تا هوای پاک که حق تمامی شهروندان است را بگیرند.

صنعتی‌شدن شهرها از یک ســمت و ناوگان حمل و نقل فرسوده و آلاینده زا و بســیاری از مواردی که شــاید بسیار ضعیف جلوه داده می‌شوند اما تنفس راحت هوای پاک را از ما دریغ کرده از ســمت دیگر همه با هم دست به دست داده‌اند تا هوای پاک که حق تمامی شهروندان است را بگیرند.
منظور از هوای پاک این است که هوا به‌دور از هرگونه دود و گردوغباری باشد تا به‌سلامت گیاهان و جانوران بخصوص انسان صدمه‌ای وارد نشود.
هر نوع تغییر فیزیکی، بیولوژیکی یا شیمیایی که ممکن است در هوا اتفاق بیفتد به‌عنوان آلودگی هوا شناخته می‌شود. زمانی این اتفاق رخ می‌دهد که گازهای مضر، گردوغبار، دود و... وارد هوا می‌شوند. در شهرها معمولاً ماشین‌ها و اتوبوس‌ها، هواپیماها، کارخانجات و صنایع و حتی دامداری‌ها باعث آلودگی هوا می‌شوند
اگر اصول توســعه پایدار بــرای صنایع، پایش دقیــق کارخانجات و استانداردهای وسایل نقلیه مد نظر قرار بگیرید وضعیت آلودگی هوا فاجعه بار نمی‌شود، تنفس هوای آلوده برای مدت طولانی می‌تواند مشکلات جدی‌تری ایجاد کند و بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت تخمین زده می‌شود که آلودگی هوا سالانه عامل مرگ زودرس هفت میلیون نفر در دنیا باشد. مدیریت آکادمیک و علمی باید در حوزه آلودگی هوا دخالت کند و اصول علمی برای مقابله با آن بکار گرفته شود، در شرایط فعلی که آلودگی هوا حاکم بر مناطق ایران شده است پایش کارخانجات و صنایع برای کنترل آلاینده‌های آن‌ها باید با جدیت بیشتر دنبال شود که این امر را، سازمان محیط زیست باید دنبال کند. 
کارخانجات، ماشین‌ها و وسایل نقلیه، پالایشگاه‌ها و... باید جدی‌تر از قبل رصد و پایش شــوند، زیرا آلودگی هوا دارد تبدیل به یک مشکل روزمره در کلان‌شهرها می‌شود، به‌عنوان یک شهروند هوای پاک حق ما هست. بایستی موضوع از ریشه حل شود. نه اینکه هر روز نکات بهداشتی برای روزهای آلودگی منتشر شود، البته که این امر درست است. قانون برای خواندن نیســت، برای عمل است؛ لذا اگر به قانون هوای پاک هم عمل کنیم وضعیت رو به بهبودی می‌رود. در قانون هوای پاک وظیفه همه دستگاه‌ها مشــخص شده است و برای خارج‌شدن از بحران باید این قانون اجرا شود. 
وضعیت آلودگی هوا با جلسات دور میزی و... حل نمی‌شود، عمل می‌خواهد، عمل به فرامین علمی و بهره گیری از نخبگان و همچنین ایجاد رابطه با کشورهای پیشرفته که در این حوزه موفق عمل کرده‌اند و بهره گیری از تجارب آن‌ها برای مدیریت آلودگی هوا.
برای داشــتن هوای پاک و ســالم در عصر کنونی که عصر فن آوری و استفاده از وسایل پیشرفته است، باید اقدامی جدی صورت گیرد؛ چرا که با افزایش جمعیت، اگر روند آلوده کردن هوا به همین ترتیب پیش رود، به زودی شــاهد نابودی لایه اوزون خواهیم بود و با از بین رفتن آن، محیط زیست نابود می‌شود. 
استفاده از وسایل نقلیه عمومی، مترو و دوچرخه، انتقال و ساخت کارخانه‌ها و پالایشگاه‌ها به خارج از شهرها، تهیه بنزین با فرمولی که بهتر بسوزد و کمتر آلودگی ایجاد کند، کاشت درختان و ایجاد فضای سبز در شهرها، حفظ و احیای جنگل‌ها، استفاده از سوخت گاز طبیعی و انرژی هسته‌ای، سرپوشیده کردن فاضلاب‌ها برای متصاعد نشدن گازهای ناشی از تجزیه آنها در برابر خورشید، دفع و نابود کردن صحیح زباله‌ها به ویژه زباله‌های بیمارستانی و... از جمله اقداماتی است که با انجام آنها می‌توان از آلودگی هوا جلوگیری کرد. و هوای پاک را برای شهروندان به ارمغان آورد.


محمد بنی اسدی


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

کاربست فلسفه در اخلاق حرفه‌ای

نگاهی به نمایشگاه کتاب

کتاب‌ها دریچه‌ای به گشودگی جهان هستند

آموزش حزبی؛ درس‌گفتارهای تشکیلاتی

مبانی مردم‌سالاری اجتماعی (سوسیال دموکراسی)

پیش نیازهای سوسیالیسم و وظایف سوسیال دموکراسی

لزوم اجماع بر سر منافع ملی

کوره راه

فریادی بر دیوار

راقمان انقلاب ها (در حکایت انقلاب‌های جهان تا انقلاب 1952 مصر)

شوراها

اندیشه‌های سیاسی سید قطب و تأثیر آن بر جنبش های اسلامی معاصر مصر

یک خوشه نور

چگونه یک اتحادیه کارگری راه بیندازیم

با گذشت زمان و با توجه به شرایط موجود در اقتصاد و سیاست جهانی، لزوم بازگشت به الگوی مردم‌سالاری اجتماعی بیشتر احساس می‌شود. الگویی که ضمن پذیرش واقعیت‌های موجود دنیای سرمایه‌محور، تلاش می‌کند که عوارض و تبعات موجود را به کمینه‌ترین میزان برساند.

درباره مجموعه “خوانشی نوین: مردم‌سالاری اجتماعی”

به همین نحیفی سهم ما از تاریخ

ابراهیم نصرالله: نویسنده فلسطینی تبار، زاده اردن را می‌توان یکی از برجسته ترین نویسندگان معاصر عرب دانست. علاوه بر این‌ها در حوزه شعر، موسیقی، سینما نقد ادبی و... هم دستی بر آتش دارد.

بالکن رسوایی

برنامه ای برای اداره‌کل سازمان‌های‌مردم‌نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

ثبات مدیریت شهری در آستانه تغییرات کلان: تأملی بر تمدید مدت شورا و سرنوشت شهردار

قصّه ی پر غصّه ی ارباب معرفت

آیا احزاب فقط زینت المجالس هستند؟

روایت بنیادین حزب اراده ملت ایران

قلم!!!

به احترام تماشاچی

زندگی‌های بی‌نام

خلاصه مقاله: تنوع ژنتیکی و شبکه ژنتیکی مشترک اقوام ایرانی

سیاست زبانی و قدرت اقوام: زبان، هویت و عدالت در جامعه چندزبانه

آموزش طبیعت

پسماندها را دریابیم

مبارزه بیولوژیکی با پرورش کفشدوزک و استفاده از آن در کشاورزی ایران

اصول سیاست خارجی آمریکا و حرکت خلاف جهت ترامپ

جهان در هفته‌ای که گذشت (92)

کنگره یازدهم حزب در سال جاری برگزار خواهد شد

تعداد کارگروه های حزب اراده ملت ایران به شش رسید

تحلیل های هفتگی سیزده، انتشار عمومی خواهند یافت

رونمائی از دو کتاب تازه حزب در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در اردیبهشت سال جاری

نگاهی کوتاه و ساده به وضعیت احزاب سیاسی در گرجستان

امتناع حکمرانی حزبی اما و اگر های تحزب در ایران

ابتذال تحزّب!

مطالبات مدنی، در هیاهوی منازعات بین‌المللی

دفاع از حقوق دشمنم، آری یا خیر؟

نقش اصلاح حزب برای ارتقای سطح تحولات جامعه

بررسی سوسیال دموکراسی در احزاب ایران

روز طبیعت 1404

بر چسب بازیافت

کاربست مبلمان شهری در بافت های سنتی شهری و مزایا و معایب آن

کاشان شهری برلبه ی تیغ

ایمن‌سازی جاده‌ها در ایران؛ ضرورت فراموش‌شده زیرساخت‌های مواصلاتی