سازمانهای مردمنهاد از توسعه انسانی تا مشارکت مدنی
اندیشه
بزرگنمایی:
سازمانهای مردمنهاد از توسعه انسانی تا مشارکت مدنی- اثرامین بنائی بابازاده به بررسی جامع و تحلیلی سازمانهای مردمنهاد (سمنها) درایران میپردازد.
طیبه معصومی
سازمانهای مردمنهاد از توسعه انسانی تا مشارکت مدنی- اثرامین بنائی بابازاده به بررسی جامع و تحلیلی سازمانهای مردمنهاد (سمنها) درایران میپردازد.
امین بنائی بابازاده متولد سال 1364، پژوهشگر و رئیس شبکه سازمان های مردم نهاد جوانان و جوان برتر استان آذربایجان غربی است، کتاب توسط نشر نگاه معاصردر سال 1396 منتشر شد.
نویسنده با نگاهی جامعهشناختی وحقوقی، به بررسی جایگاه سمنها در توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور میپردازد و نقش آنها را در تقویت جامعه مدنی و مشارکت مردمی برجسته میکند.
این کتاب منبعی ارزشمند برای فعالان مدنی، پژوهشگران و علاقهمندان به حوزه سمنها است.
خلاصه فصل اول باعنوان "کلیاتی در باب مبانی سازمان های مردم نهاد":
این فصل به بررسی مفهوم سازمانهای مردمنهاد (NGO) و جایگاه آنها در جامعه میپردازد. نویسنده با ارائه تعاریف مختلف از NGO ها، ویژگیهای اصلی آنها را استقلال از دولت، غیرانتفاعی بودن، وتمرکز بر اهداف اجتماعی و توسعهای میداند.
خلاصه فصل دوم با عنوان “واکاوی درعملکرد سازمانهای مردمنهاد”:
نویسنده در این فصل به ارائه دیدگاهی جامع و کاربردی در خصوص نحوه سنجش و بهبود عملکرد سازمانهای مردمنهاد در راستای تحقق اهداف توسعهای و اجتماعی می پردازد.
خلاصه فصل سوم با عنوان "انگاره های تاریخی سازمان های مردم نهاد در پرتو جامعه مدنی و حقوق شهروندی":
نویسنده در این فصل به طور خلاصه، به بررسی تکامل و نقش سازمان های مردم نهاد در تحولات اجتماعی، سیاسی واقتصادی و بررسی تاریخچه شکلگیری و توسعه این سازمانها وچگونگی تأثیر آنها بر تحولات اجتماعی میپردازد. همچنین نویسنده با بررسی تعامل پیچیده سازمانهای مردمنهاد با ساختارهای قدرت، فرهنگ و جامعه، به اهمیت آنها در توسعه انسانی و اجتماعی تأکید دارند.
خلاصه فصل چهارم با عنوان “سازمانهای مردمنهاد و قدرت سیاسی بوروکراتیک”:
در این فصل نویسنده به بررسی چگونگی تعامل سازمانهای مردمنهاد (سمنها) با ساختار قدرت سیاسی بوروکراتیک پرداخته میشود. به طور خلاصه، این فصل به بررسی رابطه پیچیده و گاه متضاد بین سمنها و قدرت سیاسی بوروکراتیک و تاثیر آن بر جامعه مدنی میپردازد.
خلاصه فصل پنجم با عنوان "مطالعات موردی درعرصه سازمان های مردم نهاد":
در این فصل نویسنده با ارائه نمونههایی واقعیاز فعالیت سازمانهای مردمنهاد، به خواننده و مخاطب کمک میکند تا درک بهتری ازچالشها، فرصتها و راهکارهای موجود در این حوزه پیدا کند.
حزب اراده ملت ایران , حاما , افشین فرهانچی , احمد حکیمی پور , سوسیال دموکراسی , اصلاحات , اصلاح طلب , حسین اکبری بیرق , رحیم حمزه , پیام فیض , مسعود خادمی , زهره رحیمی