توسعه پایدار؛ صنعت، نوآوری و زیرساخت معرفی و پیشنهاد

توسعه پایدار؛ صنعت، نوآوری و زیرساخت

  بزرگنمایی:
توسعه صنعت، نوآوری و تأمین منابع ملی برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار در هر جامعه‌ای ضروری است. پیشرفت صنعت و نقش آن بر توسعه اقتصادی، اجتماعی و محیط زیست از مباحث مهم سیاست گذاری برای توسعه پایدار می‌باشد

مهشید قاسمی 
توسعه صنعت، نوآوری و تأمین منابع ملی برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار در هر جامعه‌ای ضروری است. پیشرفت صنعت و نقش آن بر توسعه اقتصادی، اجتماعی و محیط زیست از مباحث مهم سیاست گذاری برای توسعه پایدار می‌باشد، صنعتی شدن در راستای توسعه پایدار می‌تواند همراه با نوآوری و توسعه زیرساخت‌ها باشد که در نهایت موجب رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال و افزایش درآمد شود. همچنین با توجه به رقابتی بودن صنعت و تکنولوژی، دولت‌ها باید زیر ساخت‌های لازم برای نوآوری و کاربردی کردن ایده‌های جدید را فراهم آورد. از مهم‌ترین زیر ساخت‌های توسعه صنعت، گسترش سرمایه‌گذاری و ارائه خدمات عمومی است که با مشارکت بخش خصوصی باید فعالیت‌های اقتصادی و صنعتی کشور را توسعه داد، از این رو سیاست گذاران و تصمیم گیران اقتصادی در دولت‌ها توجه ویژه‌ای به علم و فناوری دارند.
پیشرفت اقتصادی یعنی میزان تولید و مصرف باید به‌سمت پایداری و استفاده مجدد حرکت کند، گسترش منابع انرژی تجدید پذیر، رونق کسب و کار و... که نیازمند داشتن زیرساخت کافی و مناسب است. توسعه زیر ساخت نیز بدون سرمایه‌گذاری امکان‌پذیر نخواهد بود.
سرمایه‌گذاری در نوآوری و زیر ساخت‌ها، محرک اصلی رشد و توسعه اقتصادی می‌باشد، به‌ویژه در حال حاضر که نیمی از جمعیت جهان شهرنشین شده‌اند و رشد صنایع و فناوری‌های نو اهمیت بیشتری پیدا کرده است. توسعه زیر ساخت‌های ارتباطی و دسترسی به اینترنت برای دستیابی به اطلاعات و دانش روز و تعامل افراد برای تقویت نوآوری و کارآفرینی اهمیت ویژه‌ای دارد. پیشرفت صنعت موجب بهبود کیفیت زندگی می‌شود که تأثیر مثبتی بر حفظ محیط زیست نیز خواهد گذاشت.
سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌هایی همچون حمل و نقل، انرژی و فناوری اطلاعات در جوامع امروزی در اولویت قرار دارد.
ایران پتانسیل بالایی برای رشد اقتصادی بر پایه دانش و نوآوری دارد که نیازمند تقویت، سرمایه‌گذاری و اقدامات سیاسی قطعی می‌باشد. درآمد حاصل از انرژی (نفت و گاز) و سایر درآمدهای ملی را می‌توان برای سرمایه‌گذاری در زمینه مدرن سازی زیرساخت‌های صنایع اختصاص داد. پیشرفت صنعت و ارتقا فناوری نیروی محرک برای رشد اقتصادی، کاهش فقر و توسعه نیروی انسانی است. حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، استارت‌آپ‌ها و کسب و کارهای نوآورانه از جمله اقدامات پیشنهادی در راستای چشم‌انداز توسعه کشور می‌باشد. اهداف توسعه پایدار برای صنعت، نوآوری و زیرساخت شامل موارد زیر می‌باشد:
1.  توسعه زیرساخت باکیفیت، مطمئن، پایدار و تاب‌آور از جمله زیرساخت منطقه‌ای و فرامرزی، برای حمایت از توسعه اقتصادی و رفاه انسانی با تمرکز بر دسترسی مقرون به صرفه و برابر برای همه.
2.  گسترش صنعتی شدن فراگیر و پایدار؛ و افزایش چشمگیر سهم صنعت از اشتغال و تولید ناخالص داخلی همسو با شرایط ملی، و دو برابر شدن سهم آن در کشورهای کمتر توسعه‌یافته تا 2030.
3. افزایش دستیابی بنگاه‌های کوچک صنعتی و بنگاه‌های دیگر به خدمات مالی از جمله اعتبار پرداخت‌پذیر و ادغام آن‌ها با زنجیره‌ها و بازارهای ارزش به‌ویژه در کشورهای درحال‌توسعه.
4. ارتقای زیرساخت و مقاوم سازی صنایع برای پایدارسازی آن‌ها با افزایش بهره‌وری استفاده از منابع و به‌کارگیری بیشتر فناوری‌ها و فرایندهای صنعتی پاک و سازگار با محیط زیست همراه با اقدام همه کشورها بر اساس توانایی آن‌ها تا 2030.
5. بهبود پژوهش علمی و ارتقای توانایی‌های فناوری در بخش‌های صنعتی در تمام کشورها، به‌ویژه کشورهای درحال‌توسعه؛ از جمله تشویق نوآوری و افزایش چشمگیر تعداد کارکنان بخش پژوهش و توسعه به‌ازای هر یک میلیون نفر جمعیت و هزینه عمومی و خصوصی پژوهش و توسعه تا 2030.
6. تسهیل زیرساخت پایدار و تاب‌آور توسعه در کشورهای درحال‌توسعه از راه حمایت‌های بهبودیافته مالی، فنی و فناورانه به کشورهای افریقایی، کمتر توسعه‌یافته، کشورهای محصور در خشکی و کشورهای جزیره‌ای کوچک در حال توسعه.
7. حمایت از توسعه فناوری داخلی، پژوهش و نوآوری در کشورهای در حال توسعه از جمله به‌وسیله تضمین فضای سیاست‌گذاری سودمند، شامل تنوع صنعتی و ارزش افزوده برای کالاها.
8. افزایش چشمگیر دستیابی به فناوری اطلاعات و ارتباطات و تلاش برای فراهم کردن دسترسی جهانی و مقرون به صرفه به اینترنت در کشورهای کمتر توسعه‌یافته تا 2020.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

غوطه ور در تلاطم بهار

تمرین دموکراسی به چه معنا

مدّتی این مثنوی تأخیر شد

فقر ما، ورشکستگی شما

دکتر افشین فرهانچی دبیرکل حزب اراده ملت ایران شد

تمرین دموکراسی

چرا نسل جوان علاقه ای به مشارکت در اداره کشور ندارد

آیا پیمان سنتو می‌توانست مادر اتحادیه‌ای همانند اتحادیه اروپا در منطقه خاورمیانه باشد؟

بیش از 29 هزار کارگر طی یک سال قربانی حوادث کار شدند

چرایی و چگونگی مواجهه با ناامکانی اتحادیه‌های کارگری

چالش شوراهای شهر

هیولای جنگ

شفافیت در کلونی زنبورها

روز گرامیداشت مقام معلم در آینه تاریخ

حزب یک مجموعه پویا است، یک موسسه فرد محور نیست

پدیده ای به نام سعید مرتضوی

به بهانه روز کارگر

جهان در هفته‌ای که گذشت 79

دفتر مرکزی حزب بطور غیر رسمی افتتاح گردید

دفتر سیاسی با ترکیب جدید کار خود را آغاز کرد

انتشارات حزب اراده ملت ایران با 34 عنوان کتاب در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

نامه جمعی از احزاب به شهردار و رییس شورای شهر تهران درباره حواشی ساخت مسجد در بوستان قیطریه

دهم اردیبهشت، روز ملی خلیج فارس؛خلیجی که همیشه فارس خواهد ماند

(هیولا)

تاریخ و آگاهی طبقاتی

جنبش کارگری ایران

زمزمه دلتنگی

درگذشت دنیل دنت، فیلسوف جنجالی آمریکایی که به دنبال درک و توضیح علم ذهن بود.

هفـت تپه

آمار حوادث کارگری در سال 1402

چگونه یک اتحادیه کارگری راه بیندازیم

بالکن رسوایی

یک مرد

نگاهی به دیدگاه ها و برنامه های حزب راده ملت ایران ( از 1379 تا 1402)

اندیشه های سیاسی سید قطب و تاثیر آن بر جنبش های اسلامی معاصر

نگاهی به دلایل افول مردم سالاری اجتماعی (سوسیال دموکراسی )

جهانی شدن و مردم سالاری اجتماعی

پرسه ای در حوالی سیاست

آدم کسی نبودن

دست یابی و پیوند با مخاطبین در احزاب سیاسی

قالب بندی و ساختار دهی یک حزب

کار بست فلسفه در اخلاق حرفه ای

گفتار 2

فریادی بر دیوار

هستیم برآن عهد که بستیم

اکثریت جامعه خواهان تغییر است

سالی که نکوست از پیداست

مجلس و مبارزه با فساد

رخداد های منطقه ای و جهانی و رسالت حزبی

انتخابات حزب محور