نوشتار

صدای توده‌های مردم راهگشاست

مردم ابزار و هدف توسعه هستند. اما قدرت، منابع و منافع آنها متفاوت است و چنانچه دولتی بخواهد کارآمد باشد باید نماینده و پاسخ‌گوی همه آنان باشد. در حکمرانی خوب بین سه رکن اصلی دولت، جامعه مدنی و بخش خصوصی ارتباط نزدیکی وجود دارد با ورود شهروندان یا به مفهوم سازمان‌یافته‌تر آن، جامعه مدنی، به عرصه تصمیم گیری و سیاست‌گذاری، جریان اداره کشور از یک نظام اقتدارگرا و آمرانه به فرایندی مردم‌سالار و مشارکتی تبدیل خواهد شد.

مأموریت حزب در مقابل نحوه تحلیل موقعیت توسط حاکمان

بدون‌تردید در یکی از سیاه‌ترین دوران‌های سیاسی ایران در موضوع تحلیل از موقعیت به سر می‌بریم سیاه‌ترین از آن جهت که حاکمیت بدون اشاره به این نکته که محصول روشنش چیست و چه تأثیری در سرنوشت مردمان دارد مخاطبان خود را از مجرای مغلطه اغراق و دوگانه سازی از یک پدیده گمراه می‌کند تا از قبول مسئولیت در قبال اتفاق‌هایی که می‌افتد و منجر به بروز تهدید علیه منافع ملی می‌شود مصون بماند.

تبار و پدیدارشناسی کنش اجتماعی سیاسی زنان امروز ایران

زن به‌عنوان نیمی از موجودیت جامعه انسانی پا به‌پای مرد در شکل گیری همه تحولات مؤثر بوده است در ایران هم چه قبل از اسلام و چه بعد از آن زن در حیات سیاسی جامعه نقش آفرینی داشته و حتی در این حوزه به مقام پادشاهی رسیده است

انتخابات، آری یا نه؟

هم اکنون که در آستانه برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای ایران هستیم. شاهد اقدامات بی‌سابقه‌ای از طرف حاکمیت هستیم که در ادوار مختلف چنین مواردی را شاهد نبودیم. به‌طوری‌که صدا و سیما حدود ۸ ماه قبل از انتخابات بر طبل برگزاری انتخابات کوبید و برنامه‌های گسترده‌ای را در دستورکار قرار داد.

مدیران کوتوله، قانون بقای مقام و اکسیر “ تفکر انتقادی

قطعا با مدیران کوتوله برخورد داشته‌ایم ؛ مدیرانی که علاقه مند به زندگی جلبکی در باتلاق‌های خودساخته پیرامونی‌اند. مهم‌ترین ویژگی یک مدیر کوتوله آن است که اگر میزش را از وی بگیری هنر و ایده‌ای برای ارائه نداشته و به قول خودمان حرفی برای گفتن ندارد.

کاشان شهری بر لبه‌ی تیغ

از زمانی که کاشان خانه‌های سنتی و تاریخی آنکه یکی از شاهکارهای معماری در ایران می‌باشد رونق پیدا کرد و گردشگری به‌دلیل وجود آنها رونق بیشتری پیدا کرد روند توسعه‌ی کاشان با سرعت زیادی بدون ترمز به‌طرف جلو حرکت کرد.

فلسفه وجودی زندگی جمعی و نهادهای اجتماعی چیست

مطمئنم که بارها و بارها در نوشته‌های خودتان و یا نوشته‌های دیگران که به مطالعه آنها اقدام کرده‌اید با مفهومی به نام انسان اجتماعی و سازمان و ساختار اجتماعی روبه‌رو شده‌اید و یا به‌قول معروف در ابتدای هر انشایی آورده‌اید که البته باید بدانیم که انسان موجودی اجتماعی است و اجتماع مجموعه‌ای متشکل از سازمان‌های مرتبط بهم از طریق مناسبات مختلف می‌باشد که برای هدفی خاص که بهبود و سربلندی مردم است تلاش می‌کنند

فراز و فرود عباس امیر انتظام

۲۱ تیرماه، پنجمین سالگرد آزادی عباس امیرانتظام است. وی سیاست‌مدار ایرانی فارغ التحصیل رشته مهندسی برق و ماشین از دانشگاه فنی تهران و گواهینامه بتن از پاریس و فوق لیسانس سازه ساختمان از دانشگاه برکلی آمریکا بود.

ایران بدون گفتگو

حادثه دست از گریبان خرداد برنمیدارد و یکی از حوادث مهم خرداد امسال، پایان کار گفتگو بود. فصلنامه ای که از پاییز ۷۲ و پس از سی سال، خرداد ۱۴۰۲ بازنشسته شد و بهجای تیترهای نابش، تنها به "شماره آخر" اکتفا کرد.

بیایید سیاست را از مجرای ماهیت منافعمان تفسیر و تدوین کنیم

واقعیت دردناکی خواهد بود این موضوع که ما از ترس گرگ، سگ را به پشتمان ببندیم و دردناکتر از آن اینکه در پاسخ به انتقاد کسانی که بیان می‌کنند بجای آویختنِ سگ بهتر است که به خودمان متکی باشیم، به قهر و غضب بگوییم که خیر. امروز در جهانی دو قطبی زیست می‌کنیم و لاجرم باید در یکی از این دو قطب خود را جای بدهیم.

چرا مخالفت با بهبود را هنری برای خود می دانیم

من و مای ایرانی هر چند خود را به صورت تاریخی آرزومند توسعه و بهبود نشان داده‌ایم و در هر برهه‌ای، تحول و تغییر را با این منطق دنبال کرده‌ایم که در پی نجات از فقر و فلاکتی هستیم که تا بن استخوان‌هامان ریشه دوانده است. اما مسلم آنست که در این امر، موفق نبوده‌ایم

دفاع از لیبرالیسم یا روشنگری مفاهیم

مباحثات نظری همیشه جریان داشته است، چه اربابان قدرت خوششان بیاید، چه نیاید. چه درذهن و ضمیرشان مؤثر افتد و چه نیفتد. چه در تصمیمات‌شان به آنها نظر و گوشه چشمی داشته باشند یا نداشته باشند.

از دیدگاه هانا آرنت

انواع تنهایی از دیدگاه هانا آرنت آرنت انواع تنهایی را از هم متمایز کرده است. اول تنهایی مثبت: به مفهوم با خود بودن که تفکر به طور کلی دراین نوع تنهایی صورت می‌گیرد.

«مشارکت مدنی و پیوندهای اجتماعی»

پیش‌درآمد امروزه موضوع «سرمایه اجتماعی» و میزان اهمیت آن، اذهان بسیاری از اهالی و صاحب‌نظران عرصه اجتماعی و سیاسی را به خود مشغول داشته است. یکی از دلایل اهمیت سرمایه اجتماعی، نقش سازنده آن در شکل‌گیری کنش‌های جمعی در جهت اهدافی متعالی است که بتواند کارویژه‌های مختلفی را در جامعه برعهده بگیرد.

فعالیت ترکیبی حلقه مفقوده رابطه ما با جهان پیرامون

بیشترین بخش و حجم تبلیغاتی رسانه‌های دولتی مربوط می‌شود به این نکته که دشمن در مقابل ما دست به جنگ ترکیبی زده است. بدون آنکه وارد در صحت‌وسقم این داستان شوم که آیا مفهومی به نام دشمن چقدر و با چه کم‌وکیفی می‌تواند

تفکر حزبی لازمه صیانت از رای مردم

در جهان سیاست حتی دیکتاتورترین افراد چون به سخن می‌آیند محور و تم سخن خود را بر رای و خواست مردم بنیان می‌نهند و با سینه‌ای جلو داده و گردنی افراخته عنوان می‌دارند که مهمترین وظیفه خود و همه سازمان‌های تحت امر خود را صیانت از رای و نظر مردم می دانند و برای تحقق و دوام آن می‌کوشند.

تک زبانی به مثابه تک صدایی

کلمه جامعه در وجود خود مفهوم جمع بودن و زندگی اجتماعی و ده ها مفهوم معنوی دیگر را مستتر دارد. اما شاید بارزترین وجهه آن تعدد و تکثر باشد. بنابر این خصوصیت بارز، جای دارد که نگاه عدالت‌گرانه ای نسبت به خواست تک تک افراد جامعه داشته باشیم.

پیشنهاد رفراندوم برای رفراندوم یا تبدیل قانون اساسی به عروس دریایی

این روزها، نه برای اوّلین بار، بحث از روا یا ناروایی برگزاری رفراندوم یا همان همه‌پرسی داغ شده. مخالفان و موافقان، له یا علیه ضرورت آن سخن می گویند. پیداست که بحث و تبادل‌نظر وحتی تضارب‌آرا، امری پربرکت است و می تواند پشتوانه محکمی برای انسجام ملی و حتی برای درست اندیشیدن مسئولان باشد.

روز معلّم، روزگار معلّم

دوازدهم اردیبهشت باز هم از راه رسید و باز هم در آستانه روز معلّم قرار گرفتیم؛ اما دردهای معلّمی و روزگار معلّم بودن همان است که بود.

ساخت شهرهای دوستدار کودک برای تحقق جوامع سالم‌تر، برابرتر و پایدار

با افزایش روزافزون شهرنشینی در دنیا، نیازها و رفاه کودکان در بسیاری از شهرهای دنیا به‌عنوان یک اولویت مهم موردتوجه قرارگرفته است. این شهرها به‌عنوان شهرهای دوستدار کودک شناخته می‌شوند.

پراکنده و بی منظور!

حکایت ها و داستان ها تمثیلی از تفکرات ما هستند، آن‌چنان که می باید اتفاق می افتادند و نیفتادند تا مورد استفاده قرار بگیرند.

آیا اقتصاد بدون نفت درمان بن‌بست است؟

وقتی به پیرامون خود می‌نگریم نگرانی بسیار است. نگرانی از اینکه فردا چه خواهد شد؟ گرانی به کجا خواهد انجامید و اگر از پس هزینه‌ها بر نیامدیم چه؟ کجا کاری بیابیم، یا مبادا کار خود را از دست بدهیم.

منتقد نمی‌تواند برانداز باشد !!!

هرچند انتقاد نوعی مبارزه است که بر علیه انحراف و خروج از اصول و قواعد صورت می‌گیرد، اما در ذات، منتقد نمی‌تواند یک مبارز انقلابی باشد و برای براندازی تلاش کند یا نمی‌توان از یک منتقد انتظار داشت که مثل یک مبارز تلاش داشته باشد تا از بنیان، موجودیتی را منهدم و مضمحل سازد

جامعه ایران: جامعه تضادها

در دنیای امروز آنچه باعث ایجاد آرامش و ثبات و تعالی در جامعه می‌شود، نه‌تنها یک‌صدایی و یک‌نواختی جامعه نیست، بلکه تعامل سلایق و تبادل آرای مخالف است. آنچه جامعه را از سکون و جمود رهایی می‌بخشد

توسعه‌ پایدار زیر چتر توانمندی زنان

از دیرباز به این مفهوم رسیدیم که در محیط خانواده مدیریت همه چیز بر عهده‌ی زن است. مدیریت مصرف، نوع مصرف، نحوه‌ی مصرف با او می‌باشد و لازمه‌ی آن ایجاد آگاهی و ایجاد زمینه‌های آموزشی و تحصیلی بسیار عالی برای دختران و زنان است. هر دختر در خانواده که نقش زن و مادر را داشته باشد، به عنوان آموزشگر در خانواده ایفای نقش خواهد کرد.

هوای پاک، حق تمامی شهروندان

صنعتی‌شدن شهرها از یک ســمت و ناوگان حمل و نقل فرسوده و آلاینده زا و بســیاری از مواردی که شــاید بسیار ضعیف جلوه داده می‌شوند اما تنفس راحت هوای پاک را از ما دریغ کرده از ســمت دیگر همه با هم دست به دست داده‌اند تا هوای پاک که حق تمامی شهروندان است را بگیرند.

کارگران در بن‌بست اداره کار

بر اساس قانون کار جمهوری اسلامی ایران، ادارات کار مسئول رسیدگی به شکایات و اختلافات در حوزه کارگری و کارفرمایی هستند و به‌درستی هم قانون‌گذار راهکارهای مناسبی برای رسیدگی به این شکایت‌ها اندیشیده است، طبق قانون و روال مرسوم رؤسای ادارات کار، هیأت های تشخیص و ه‍یأت های حل اختلاف مسیرهای دادخواهی کارگران میباشند.

دولت چه راحت می‌تواند شرکت‌های تولیدی را ورشکسته کند

به دلیل سمتی که در یک شرکت تولیدی در صنایع شیمیایی دارم، امروز از سراسیمگی مدیر عامل آگاه شدم که به دستور بانک مرکزی دادن اعتباراتی تحت عنوان خرید دین به شرکت‌های تولیدی متوقف شده است.

بحران مدیریت یا مدیریت بحران

ایران باوجود دارا بودن دومین ذخایر گازی جهان، در سال‌های اخیر با نزدیک شدن به فصول سرما با معضل تأمین پایدار گاز مواجه بوده و در بعضی از نقاط کشور، هم‌وطنان چندین روز و ساعت را بدون گاز سپری نموده‌اند. بسیاری از صنایع سنگین و ابر تولیدکننده‌های صنایع فلزی با قطعی گاز روبه‌رو شده و نرخ تولید فولاد کشور با روند نزولی همراه گردید.

امیرکبیر؛ متفاوت با مردمان عادی و افراد مدعی

همیشه برای من سؤال بوده که به چه سبب نام امیرکبیر در تاریخ ایران این‌گونه متجلی و معتبر است؟ برای پاسخ به این سؤال بسیار تلاش داشته‌ام و با همه دست آورده‌ای که حاصل مطالعاتم بوده به این مهم رسیده‌ام که تفاوت امیرکبیر با مردمان عادی که ادعای تاریخی بودن داشته و دارند در موارد ذیل است:

آخرین مطالب

شهریور، ماه آخر تابستان

چه باید کرد؟ تقابل یا تعامل

بر صدر نشستن ناشایستگان

دانشگاه و مصائب آن؛ زین قصه هفت‌گنبد افلاک پر صداست

صدای توده‌های مردم راهگشاست

مأموریت حزب در مقابل نحوه تحلیل موقعیت توسط حاکمان

استاد حفاظت از ایران

صدای زنان در اعتراضات اخیر

یوز ایرانی نماد آموزش محیط‌زیست در ایران

انواع اخلاق‌گرایی فلسفی و کاربست آنها در “اخلاق حرفه‌ای”

کشور در دست حزب امام صادقی‌ها

مصوبه حجاب و عفاف به نتیجه نخواهد رسید

اجتماعیون اعتدالیون

جهان در هفته ای که گذشت (69)

جلسات حوزه‌ها به‌سمت حضوری شدن می‌رود

به‌زودی دو کتاب جدید از انتشارات حزب اراده ملت به چاپ خواهد رسید

ابراز نگرانی دفتر سیاسی حزب از برخورد با اساتید و دانشجویان دانشگاه‌ها

گردهمایی سالانه حزب باز هم به تعویق افتاد

نوچه‌گری و نوچه‌پروری

یک دم رهایی

ثروت، قدرت، فساد و خشونت در چین کمونیست

گلستان در شیراز

سرنوشت یکسان دست‌های دیکتاتور

موسیقی آمریکا از دیدگاه سیدنی فینکلشتاین

روح زمانه

وقتی پسری می‌میرد

و آسمانی که بسیارمان نمی‌بینیم!

توسعه پایدار؛ صنعت، نوآوری و زیرساخت

دیباچه ویژه نامه احزاب و انتخابات

پایان پیش ثبت نام انتخابات مجلس شورا