نوشتار

تهدیدات ومعضلات اتباع افغان برکشور

ورود بی‌رویه و غیرقانونی اتباع افغان به کشور، به منزله بی‌احترامی به قوانین و مقررات ملی ما است و کاملاً غیرقابل قبول می‌شود. این روند، به‌ویژه در دولت سیزدهم، به یکی از چالش‌های جدی کشور تبدیل شده است.

نقش نهادهای مدنی در مدیریت شهری پایدار: فرصتی برای آموزش و تحقق شفافیت

در جهان معاصر، نهادهای مدنی نقش بازیگرانه‌ای در فرآیندهای مدیریت شهری ایفا می‌کنند. نقش این نهادها نه تنها در تهیه و توسعه سیاست‌های شهری، بلکه در نظارت، اجرا و تامین منافع عمومی نیز مشهود است.

سیاست یا اقتصاد کدام یک اولویت دارد؟

اقتصاد کشور نابسامان است که دسترنج‌ها را می‌بلعد و سال و ماه را می‌سوزاند. و البته این معضل را دیگر نمی‌توان مانند بسیاری نابسامانی‌های دیگر گردن رعیت انداخت.

“زنان: ستون توسعه اقتصادی و اجتماعی جامعه”

زنان همیشه به جامعه کمک کرده‌اند و نقش آن‌ها در توسعه کشور بسیار مهم است. آن‌ها در بسیاری از زمینه‌ها مانند آموزش، مراقبت‌های بهداشتی، کشاورزی، کارآفرینی و سیاست تأثیر چشمگیری دارند

رشته جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری

برنامه‌ریزی مسکن باتوجه ‌به رشد جمعیت، استفاده از منابع طبیعی، روستاگریزی، تبدیل روستاهای کوچک به شهر، مکان‌یابی شهرهای جدید، ایجاد شهرک‌های صنعتی، وجود مشکلات و معضلات شهری، تفاوت شدید بین شهر و روستا، آلونک‌نشینی در حاشیه شهرها، دوقطبی شدن شهرها، تغییر و تحولات سطح شهر، ساماندهی بافت‌های ناکارآمد، ظهور مسائل زیست‌محیطی و مسئله آینده‌نگری در راستای رشد و توسعه شهر، محیط زندگی بهتر و رفاه عمومی شهروندان نیاز به این رشته تحصیلی روز بروز بیشتر احساس می‌شد.

استرس شغلی در کارگران

استرس شغلی یکی از معضلات عمده‌ای است که امروزه نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح بین‌المللی نیز توجه زیادی به آن شده است. سازمان‌های جهانی مانند سازمان بین‌المللی کار (ILO) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) بارها نسبت به آثار منفی استرس شغلی بر سلامت جسمی و روانی کارگران هشدار داده‌اند.

رنگین کمان مدارس در ایران

بنابر بررسی های صورت گرفته می دانیم که ۲۳ نوع مدرسه در ایران در حال فعالیت هستند از مدارس دولتی گرفته تا مدارس غیر انتفاعی، نمونه دولتی، هیأت امنایی، تیزهوشان(سمپاد)، شاهد، استثنایی، غیردولتی، خیریّه، و چندین مدرسه دیگر که همگی مبتنی بر یک نظام آموزشی اقدام به ارائۀ آموزش به دانش آموزان می کنند. به رساتی وجود این همه مدارس گوناگون و رنگارنگ بنابر کدام ضرورت آموزشی راه اندازی شده اند

ورودهای غیر مجاز

در همه‌ی کارخانجات و حتی شهرداری‌ها و ... موسسه آموزشی علمی کاربردی داریم که تربیت تکنسین را به عهده دارند که سر فصل دروس آنها برای تربیت تکنسین و فرد ماهر در حرفه‌ایی تعریف شده است یعنی سر فصل و محتوای دروس آنها با سطح دروس دانشگاهی university فرق می کند.

کیک محبوب یک‌ پرستار

شاید بتوان گفت یکی از فیلم‌های ماندگار تاریخ سینمای ایران " کیک محبوب من" است. فیلمی که باوجود بی‌اقبالی از پخش در سینماهای ایران، اقبالی بلند برای دیده شدن در جهان داشت و دارد.

بازگشت کودکان به پادگان‌ها!

مردم از شرایط آموزش و پرورش گلایه دارند. مدرسه‌ محیط مطبوعی برای پرورش استعدادهای دانش‌ آموزان نیست.

چرخه مدارا

دمکراسی و آزادی واژه‌ هایی مانوس و همدم جامعه هستند و دهها سال است این چرخه های توسعه در گردش اند آنچه در دمکراسی مطلوب نظر احزاب میباشد حرکت در حلقه های اول و دوم است بعبارتی ساز وکار بگونه‌ای تعریف شده که همیشه در ابتدای نیمه اول حلقه ثانی امکان بازگشت به حلقه اول وجود داشته باشد حرکت توده‌ ها بسمت حلقه های سوم و چهارم خط قرمز دمکراسی است در دایره ابتدایی و حلقه دوم معمولا از طریق صندوق آرا تکلیف نارضایتی جامعه با انتخابات مشخص می‌شود و حاصل گفتمان احزاب در صندوق آرا تجلی می‌یابد شعارها و اعتراضات در حد مناظرات باقی میماند در این مرحله تدابیر بگونه‌ای است که آحاد جامعه اطمینان دارند صندوق آرا تعیین کننده همه رقابت‌ها ست و بندرت اتفاق می‌افتد که احزاب نتایج انتخابات را ملاک عمل ندانند حتی اگر اعتراضی باشد نهادی مستقل‌ تکلیف را مشخص می‌کند.

او شبیه هیچ کس نبود

در زمانه ای که همه شکل هم بودند او شکل خودش بود و شبیه کسی نبود موقعیکه در انزوا مرد هیچ چیز تغییر نکرد هم نظام و هم رقبایش خوشحال شدند. او از معدود روشنفکرانی بود که تحت تاثیر جو حاکم قرار نگرفت و تفکرات خود را بپای تایید و تشویق توده‌ ها و تندروها قربانی نکرد.

فرش

در بازار تهران مغازه های فرش فروشی را دیدن می کردم تا دلت بخواهد فرش های رنگارنگ از تمام شهر های ایران از کاشان و تبریز و قم و اصفهان و قشقایی ونایین و کرمان و...

پی‌آمدهای اقتصادی- اجتماعی هوش مصنوعی و ضرورت سیاست‌گذاری برای توسعه پایدار

در بخش پیشین موضوعاتی مانند سیاستگذاری در زمینه‌ی حریم خصوصی و امنیت داده، عدالت و تعادل، و شفافیت و مسئولیت‌پذیری به اختصار بررسی شدند. در ادامه به تاثیرات اجتماعی-اقتصادی فن‌آوری هوش مصنوعی پرداخته شده است.

آیا هر آبی قابل نوشیدن است؟!

به طور قطع وقتی به مسافرت می رویم و مشاهده می کنیم که مردم آن شهر آب آشامیدنی آنها بطری های آب معدنی است، ما هم به تبعیت از مردم آن شهر معقولانه است از آب معدنی استفاده کنیم و آب شیر را مصرف نکنیم؛ بویژه شهرهایی که رطوبت بالا دارند و سطح آب چاه بالا است، میزان آلودگی آب آنها بیشتر خواهد بود.

پلاستیک‌ها چگونه ما را مسموم می‌کنند؟

این مطلب را الیزابت کولبرت نوشته و در تاریخ ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳ با عنوان «How Plastics Are Poisoning Us» در وب‌سایت نیویورکر منتشر شده است. این مطلب برای نخستین بار در تاریخ ۱۲ شهریور با عنوان «پلاستیک‌ها چگونه ما را مسموم می‌کنند؟» و با ترجمۀ محمد قریبی در وب‌سایت ترجمان علوم انسانی و سپس با همین عنوان در بیست‌وهشتمین شمارۀ مجلۀ ترجمان منتشر شده است.

کارکرد نظم

مولفه نظم در جوامع بدنبال دستیابی به چهار عامل مهم و تاثیرگذار است : -هم بختی و همسویی که نفع مشترک در پی دارد - سازش همگانی - همفکری و درک متقابل - همدلی و وفاق که انسجام ملی را شکل میدهد

رویشِ لاله هایِ سفید در دشتِ غم

فشار آن همه رنج او را به چنین رخوتی کشانده بود. پذیرفته بود که دیگر پس از این مصلوب افکارش است و در وجودش زندانی ساخته و خود را در پیله و انزوا محبوس کرده است.

معرفی اثر داستانی”یک مرد”نوشته اکبر صمدی اردبیلی

ک مرد از زبان یک مرد جوان که کارمند مرموزی (مسعود) دارد گفته می‌شود این کارمند که در داستان وضعیت مالی خوبی ندارد در گذشته و ایام جوانی از معتمد های بازار بوده است و پس از ازدواج با دختری (فاطمه) که عاشقش است متوجه تغییر رفتارهایش می‌شود و پس از تعقیب دختر متوجه خیانت فاطمه با مرد دیگری به خودش میشود که در ادامه با کمک دایی اش از فاطمه و آن مرد انتقام میگیرد و روند داستان ادامه پیدا میکند

علم اقتصاد چه کمکی به فهم عدالت زیست‌محیط می‌کند

عدالت محیط زیستی مفهومی است جامع اما در این یادداشت بیش از هر چیز بر جنبه‌های اقتصادی آن تمرکز خواهیم داشت. هرچند که این مفهوم ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی، و سیاسی نیز دارد.

می دانید چرا گردشگران خارجی به ایران نمی آیند

توسعه و رونق کسب و کار در صنعت گردشگری علاوه بر بهبود چهره و تصویر کشور در نزد گردشگران بین المللی و علاقمندان به سرمایه گذاری در جمهوری اسلامی ایران، می تواند زمینه بهبود اقتصادی، معیشتی و رفاه اجتماعی اقشار مختلف جامعه را در شرایط کنونی فراهم و با ایجاد اشتغال و درآمد مناسب ارزی و پایدار، ثبات سیاسی و آرامش اجتماعی جامعه را درپی داشته باشد.

میز و شش نفر آن

در تمام کشور، مثل تمام انتخاباتهای ترکیه جنب و جوش انتخابات شروع شد . از ۳۴ حزب بزرگ و کوچک، ۲۶ حزب با شورو شوق آماده یک انتخاب آزاد شدند .

انتخاب شاینبام پاردو در مکزیک، یک گام جدی برای حفاظت از محیط زیست

کلودیا شاینبام پاردو با پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری مکزیک، فصل جدیدی را در تاریخ این کشور رقم زده است. او که نخستین زن در این مقام است، با کارنامه‌ای برجسته در حوزه مسائل زیست‌محیطی وارد صحنه شده است.

حجاب اولویت کشور نیست

بدحجابی (و اخیرا بی‌حجابی) از اموری است که سالهاست نظام را با خود درگیر کرده، و راه‍های متعددی برای حل آن پیش گرفته شده، اما نه تنها معضل برطرف نشده بلکه کمّا ًو کیفاً بر شدت آن افزوده شده است.

تمرین دموکراسی وچرخش قدرت

به تازگی با مفهومی مواجه شدم که حزب حاما بکار برده بود وبه نظرم عبارت دلنشینی بود و به این نتیجه رسیدم که کمی در خصوص این واژه تأمل کنم و بیشتر مورد کند وکاو قرار دهم چرا که از عوامل ضروری جامعه ماست وگامی است به سوی دموکراسی ومردم سالاری. شاید یکی از مشکلات اساسی جامعه و نظام سیاسی امروز ما همین است ومتاسفانه قرون متمادی نظام‌های استبدادی وقبیله ای وتسلط این فرهنگ بر جامعه ما موجب خسارت جبران ناپذیری گردیده است

غفلت از مطابقت با زمان، وضعیتی که نابودمان می سازد

بعد از سقوط بالگرد رئیس جمهور و قرار گرفتن جامعه در مقابل این واقعیت که باید با انتخاباتی فوری، چهره جدیدی برای تصدی منصب مسئول اول دولت معین شود، سیل دلدادگان به قدرت و شیفتگان به کیش شخصیت، روان شد تا با شلوغ کردن میدان، مشروعیتی به روال نامعمول چنین گزینشی داده شود !!!

اعتماد انگشتان به تاچ های صبور

تازگی ها مردمی را می‌بینیم که پشت سرهم روی صفحه گوشی ضربه می زنند! ازداخل تاکسی و مترو گرفته تا صف نانوایی و کافه ها و حتی در میان مکالمات دوستان، هر جا که نظر می کنیم مردمی را می‌بینیم که سه انگشتی و چهار انگشتی و حتی هشت انگشتی روی تاچ ضربه می زنند.

تمرین دموکراسی

تغییر در مدیریت کلان حزب صحبت امروز و دیروز نیست. چند سالی می شد که آقای دکتر حکیمی پور _ دبیرکل سابق حزب اراده ملت ایران- اصرار بر این موضوع داشت که شخص دیگری از اعضای حزب سکان مدیریت را در دست بگیرد.

آخرین مطالب

خودشیفتگی سیاسی؛ چالشی در مسیر وفاق

توافق راهبردی با روسیه و چین؛ مسئله این است!

مذهب زنده دلان خواب پریشانی نیست از همین خاک، جهانِ دگری ساختن است

“بحران سوریه؛ از رقابت قدرت‌های جهانی تا سراب آزادی”

گزارش نشست دبیران کل احزاب اصلاح طلب با معاون سیاسی وزارت کشور

تهدیدات ومعضلات اتباع افغان برکشور

نقش نهادهای مدنی در مدیریت شهری پایدار: فرصتی برای آموزش و تحقق شفافیت

سیاست یا اقتصاد کدام یک اولویت دارد؟

“زنان: ستون توسعه اقتصادی و اجتماعی جامعه”

بیانیه به مناسبت روز ملی هوای پاک

به مناسبت روز هوای پاک

بحران مدیریت پسماند در ایران، ضرورت تغییر رویکرد و بهره‌گیری از الگوهای جهانی

ماموریت یا فرصت مطالعاتی داخلی

آزادسازی اراضی ملی

فرآیند انقلاب

آیا فرزندآوری عقلانی است؟!

آشنایی با نظریه‌های معرفت‌ شناسی

جامعه شناسی مطالعات مردان

از یزد تا میلان

جهان در هفته‌ای که گذشت (88)

گزارش مراسم تجلیل از رضا قاسم پور در زنجان

نشست اعضای ستادها و تشکل‌های نهاد مدنی با حضور دکتر افشین فرهانچی در همدان برگزار شد

رضا حاجی‌پور به‌عنوان فرماندار شهرستان اردل منصوب شد

آن یاران مهربان؛ شروع فصلی پرکار برای انتشارات

دیباچه- سه شنبه های گفتگو حاما

“راهنمای برگزاری جلسات اثربخش: از برنامه‌ریزی تا پیگیری”

“12 مرد خشمگین: تحلیل اجتماعی و اخلاقی در دل یک درام حقوقی”

“از گفت‌وگو تا گفتمان: بررسی تفاوت‌ها و دیدگاه‌ها درباره سوسیالیسم و لیبرالیسم”

“تسخیر سفارت آمریکا: نماد انقلاب یا نقطه آغاز بحران‌های سیاسی ایران؟”

“چالش‌های کودکان کار: ریشه‌ها، راه‌حل‌ها و مسئولیت‌های اجتماعی”