گزارش

استاد حفاظت از ایران

به گفته علی دهباشی، هر رشته‌ای ادبیات خودش را دارد و ادبیات محیط‌زیست مرهون نام هنریک مجنونیان است. کافی است جستجوی کوتاهی راجع به مجنونیان داشته باشیم تا درستی این گفته را دریابیم. بیش از ۵۰ اثر پیرامون محیط‌زیست ایران. از دریا و ساحلش در جنوب تا رشته کوه‌های البرز و زاگرس

صدای زنان در اعتراضات اخیر

نشست «صدای زنان در اعتراضات اخیر» روز دوشنبه ۰۷/۰۹/۱۴۰۱ در مؤسسه رحمان با حضور سیمین کاظمی، جامعه‌شناس و فاطمه علمدار، روانشناسی اجتماعی و پژوهشگر علوم اجتماعی برگزار شد. این دو پژوهشگر ضمن اشاره به ناآرامی‌های اخیر و بررسی حضور زنان در آن، به روند تاریخی شکل‌گیری جنبش زنان از مشروطه تا امروز و اهمیت مطالبه‌گری و کنشگری زنان در کنار مردان اشاره کردند

روز ملی انجمن‌ها و مشارکت اجتماعی

۲۲ مردادماه روز ملی انجمن‌ها و مشارکت اجتماعی نام‌گذاری شده‌است. با تورقی در تاریخ ایران، درمی‌یابیم که عمر مشارکت اجتماعی و فعالیت مدنی به پیش از مشروطه باز می‌گردد.

جامعه مدنی، راه رهایی یا ابزار سلطه

چهارمین نشست «روزنامه‌نگاری و جامعه مدنی» مؤسسه رحمان با محوریت «جامعه‌مدنی، راه رهایی یا ابزار سلطه» با حضور «سعید ارکان‌زاده یزدی»، روزنامه‌نگار و پژوهشگر رسانه و «نیلوفر قدیری»، روزنامه‌نگار برگزار شد تا شاید با پیشنهادهایی که در زمینه همکاری جامعه مدنی و روزنامه‌نگاری مطرح شد، امید به ادامه روزنامه‌نگاری حرفه‌ای وجود داشته‌باشد.

مسیر حرکت گفتگوی محله

در سری مقالات “گفتگوی محله” سعی بر آن می‌شود تا به حلقه مفقوده‌های کار جمعی و گروهی و کلیدواژه‌های زیرساختی اجتماعی و شهروند مسئولیت‌پذیر و پویا پرداخته شود تا این ایده‌ی راهبردی، توانمندی عملیاتیش را هر چه بیشتر به منصه ظهور برساند.

همدان در مسیر جهانی‌شدن

ایران، مقصدی برای گردشگران فرهنگی از اقصی‌نقاط جهان است. چرا که دارایی‌های پرشمار ایران به‌واسطه هزاران سال تمدن، مخاطب خاص خود را می‌طلبد و این مخاطب با مطالعه نقشه‌های بین المللی و آگاهی از مناطق ثبت شده در یونسکو به ایران سفر می‌کند.

کتاب‌هایی که باید خواند

در این شماره از نشریه به معرفی دو اثر تالیفی و البته خواندنی از نویسنده با سابقه ادبیات داستانی کشورمان، جمال میرصادقی می‌پردازیم. میرصادقی نویسنده‌ای خلوت گزین و البته پرکار است.

تحلیل انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۳ ترکیه

یکصدوهشتادمین جلسه دفتر سیاسی حزب اراده ملت ایران چهارشنبه مصادف با ۳۱ خرداد ماه ۱۴۰۲ با حضور اعضای دفتر سیاسی و برخی از اعضای شورای مرکزی و سر حوزه های این حزب از طریق گوگل میت برگزار شد.

تولد گفتگوی محله به سال ۱۳۹۰

در سری مقالات “گفتگوی محله” سعی بر آن می شود تا به حلقه مفقوده های کار جمعی و گروهی و کلیدواژه های زیرساختی اجتماعی و شهروند مسیولیت پذیر و پویا پرداخته شود تا این ایده ی راهبردی، توانمندی عملیاتیش را هر چه بیشتر به منصه ظهور برساند.

معرفی دو کتاب

منطق الطیر عطار نیشابوری و داستان سحرانگیز سیمرغ، از محتوی‌های بی‌تکرار و پندآموز ادبیات کلاسیک ما به حساب می‌آید‌. انتشارات اطلاع در حرکتی ابتکاری، اقدام به چاپ مجموعه هفت جلدی داستان سیمرغ کرده است. این مجموعه به هفت وادی طریقت و عرفان داستان سیمرغ می‌پردازد.

جای خالی دانشگاه‌های همدان در نمایشگاه کتاب امسال

سی و چهارمین نمایشگاه کتاب از تاریخ ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت ماه در مصلی تهران با شعار “آینده خواندنی است” برگزار شد. نمایشگاه کتاب تهران هر سال در بخش‌های مختلفی برگزار می‌شود که یکی از این بخش‌ها مختصِ ناشران دانشگاهی است.

نمایشی از سفر دوچرخ

سفر در زندگی انسان همواره نقش پررنگی داشته است. در گذشته برای بقا و پیدا کردن خوراک بهتر، بعدتر به منزله یافتن سرپناهی مناسب آب و هوای هر فصل، گاهی به مثابه بستری جهت تجارت و این روزها روشی برای تفریح و سرگرمی است.

«ملاقات من‌هایی که ماییم در آشفته بازار گفتمانی»

غرفه انتشارات ما در این ده روز، علاوه بر چند جلد کتاب با موضوعات ویژه و متفرق، چند مجموعه ارائه می‌کرد. یکی از مجموعه‌ها خوانشی از سوسیال‌دموکراسی بود. سری دیگری از کتاب‌ها به موضوع نهادهای مدنی و کنش سیاسی و محلی پرداخته بود و در مسلسل دیگر به مستندسازی، تبیین و توصیف هرچه دقیق‌تر حزب، تاریخچه، مواضع و دیدگاه‌های تشکیلات پرداخته بودیم؛ لذا روزنه تبادل اندیشه و بحث برای مخاطب علاقه‌مند و ریزبین در حوزه‌های مربوطه تا حدودی گشوده بود.

گزارشی از دو قرن تاریخ فمینیسم

یکی از جنجال برانگیزترین جنبش‌هایی که تاریخ به خود دیده است و توانسته زندگی زن‌ها را در ابعاد مختلف اجتماعی، سیاسی، حقوقی و فرهنگی در کشورهای مختلف، به میزان مختلفی تغییر دهد و باعث بهبود آنها شود، همانا جنبش فمنیسم است.

آزادی حرکت

حرکت و جنبش، یکی از نشانه‌های زیستن هر جانداری است؛ از آوندهای گیاهان که بستری برای حرکت و جوشش شیره آنهاست، تا سلول‌هایی که در بدوی‌ترین نرم‌تنان و پیچیده‌ترین قسمت‌های مغز یک میمون هستند و جملگی موجودیت آنها را نشان می‌دهد. در واقع می‌توان گفت موجودیت هر جانداری بسته و وابسته به “حرکت” است

لهستان؛ آخرین تلاش های ژنرال

در شماره های قبلی، گزارشی مختصر از نحوه شکل‌گیری جمهوری خلق لهستان، دوران ذوب و اصلاحات گوملکا و سقوط اقتصادی دولت گیرک، تشکیل اتحادیه کارگری همبستگی و حکومت نظامی در سال ۱۹۸۱ بیان شد، حال به ادامه تاریخ مختصر جمهوری خلق لهستان تا سرنگونی و تشکیل جمهوری لهستان خواهیم پرداخت.

مروری گذرا بر تاریخچه جنبش های کارگری در نهضت ملی شدن نفت

حدود ۱۲۰ سال پیش اولین میدان‌های نفتی ایران در غرب و جنوب کشور اکتشاف گردید و ویلیام ناکس دارسی به واسطه قرارداد با دولت قاجار امتیاز انحصاری اکتشاف و استخراج نفت قیر و اوزوگریت را به مدت ۶۰ سال دست آورد. شرکت نفت دارسی، پس از هفت سال سرانجام در ۲۶ مه ۱۹۰۸ میلادی در منطقه مسجد سلیمان به نفت رسید

مسمومیت سریالی دختران

اراده ملت، فاطمه قدم، حدود ۳ ماه است که مسمومیت های دانش آموزان مدارس دخترانه از شهر قم شروع شده است و به سرعت در حال تسری در دیگر مدارس دخترانه در شهرهای دیگر است و به گفته مسئولین حداقل ۱۰ استان و چیزی قریب به ۱۰۰۰ نفر درگیر این ماجرا شده‌اند. دراین خصوص اراده ملت با داود محمدی و رضا فضلعی در خصوص چرایی این اتفاق و عدم شفافیت و پاسخگویی مسئولین و ناتوانی آنان در حل این مسائل به گفتگو نشسته است که در ادامه می‌خوانید:

ما و بحران زلزله در خوی

سال ها و سال هاست که در زمینه مدیریت بحران در بلایا و سوانح مظالعه می کنم. نمونه های مختلف و متدهای موفق سایر کشورهای جهان را واکاوی کرده و لاجرم سری به نشانه ی حسرت تکان می دهم .اما سوال این است که پس از تمام این متن های کلیشه ای چه باید کرد؟

۸ مارس روز جهانی زن

۸ مارس روزی است که زنان جهان بدون توجه به گرایشات مختلف فکری، عقیدتی، نژادی، مذهبی و... به یادآوری موفقیت‌ها و دستاوردهایشان می‌پردازند. در حقیقت، این روز مجالی است برای نگاه کردن به گذشته در مسیر تلاش‌ها، منازعه‌ها و فعالیت‌های پیشین، و بیشتر برای نگریستن در راستای حرکت‌های پیشِ‌رو برای باز کردن راه در جهت شکوفایی استعدادها و فرصت‌هایی که در انتظار نسل آیندۀ زنان است.

زیست انتقادی، گفتگو، مای جمعی

نشستی در مؤسسۀ رحمان، در روز دوشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۱ درخصوص «زیست انتقادی، گفت‌وگو، مای جمعی»، با حضور هادی خانیکی، استاد علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی، مینو مرتاضی، فعال حقوق زنان و اردشیر منصوری، دانش‌آموختۀ فلسفۀ علم برگزار شد.

خانه احزاب، محلی برای گفتگو نکردن

همایش خانه احزاب ایران با عنوان «آسیب‌شناسی انتخابات اخیر» با حضور احمد وحیدی وزیر کشور، منوچهر متکی رئیس خانه احزاب ایران، محمدرضا غلامرضا معاون سیاسی وزیر کشور، عبدالله مرادی دبیر کمیسیون ماده ۱۰ قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی ‌و دبیران کل احزاب در وزارت کشور برگزار شد.

لهستان؛ دوران حکومت نظامی

در دو شماره قبل، گزارشی مختصر از نحوه شکل‌گیری جمهوری خلق لهستان، دوران ذوب و اصلاحات گوملکا و سقوط اقتصادی دولت گیرک بیان شد، حال به ادامه تاریخ مختصر جمهوری خلق لهستان پس از شکست فرایندهای اصلاحی تا سرنگونی جمهوری خلق لهستان و تشکیل جمهوری لهستان خواهیم پرداخت.

مبارزه برای زندگی

“عادی‌سازی” اصطلاحی است که این روزها در مواجهه با نمایش جریان عادی زندگی در فضای مجازی و گفت‌وگوهای روزمره می‌شنویم. عبارتی که گویندگانش داعیه کنش ورزی اجتماعی و سیاسی دارند و معتقد هستند که تن دادن به جریان زندگی روتین و نشان دادن این واقعیت، اقدامی نکوهیده است؛ چراکه این رویه را خلاف مشی آزادی‌خواهی و ابزاری جهت بی‌اهمیت انگاشتن اتفاقات اخیر می‌دانند.

لهستان؛ اصلاحات در محاق

در شماره قبل، گزارشی مختصر از نحوه شکل‌گیری جمهوری خلق لهستان و دوران ذوب و اصلاحات گوملکا را بیان شد، حال به ادامه تاریخ مختصر جمهوری خلق لهستان پس از شکست اصلاحات تا سرنگونی جمهوری خلق لهستان و تشکیل جمهوری لهستان خواهیم پرداخت.

گزارشی از دوران ذوب در لهستان

بهمن‌ماه ۱۳۲۳ اندکی قبل از پایان رسمی جنگ جهانی دوم، دومین جلسه سران متفقین بعد از کنفرانس تهران، در شبه‌جزیره کریمه برگزار شد، جلسه ای که به کنفرانس یالتا معروف شد، و بسیاری از تصمیمات برای جهان بعد از جنگ جهانی دوم در این نشست گرفته شد، از جمله این تصمیمات واگذاری اداره لهستان تا تشکیل دولت دموکراتیک به شوروی بود.

آیا حقیر بودن لذت بخش است؟

آیا راه خلاصی هست؟ آیا می توان آدم دیگری شد؟ آیا زمانی باقی مانده است و می توان به ایمان به تغییر امیدوار بود؟ اساسا امکانی برای تبدیل وجود دارد که در پی آن بود؟

آخرین مطالب

شهریور، ماه آخر تابستان

چه باید کرد؟ تقابل یا تعامل

بر صدر نشستن ناشایستگان

دانشگاه و مصائب آن؛ زین قصه هفت‌گنبد افلاک پر صداست

صدای توده‌های مردم راهگشاست

مأموریت حزب در مقابل نحوه تحلیل موقعیت توسط حاکمان

استاد حفاظت از ایران

صدای زنان در اعتراضات اخیر

یوز ایرانی نماد آموزش محیط‌زیست در ایران

انواع اخلاق‌گرایی فلسفی و کاربست آنها در “اخلاق حرفه‌ای”

کشور در دست حزب امام صادقی‌ها

مصوبه حجاب و عفاف به نتیجه نخواهد رسید

اجتماعیون اعتدالیون

جهان در هفته ای که گذشت (69)

جلسات حوزه‌ها به‌سمت حضوری شدن می‌رود

به‌زودی دو کتاب جدید از انتشارات حزب اراده ملت به چاپ خواهد رسید

ابراز نگرانی دفتر سیاسی حزب از برخورد با اساتید و دانشجویان دانشگاه‌ها

گردهمایی سالانه حزب باز هم به تعویق افتاد

نوچه‌گری و نوچه‌پروری

یک دم رهایی

ثروت، قدرت، فساد و خشونت در چین کمونیست

گلستان در شیراز

سرنوشت یکسان دست‌های دیکتاتور

موسیقی آمریکا از دیدگاه سیدنی فینکلشتاین

روح زمانه

وقتی پسری می‌میرد

و آسمانی که بسیارمان نمی‌بینیم!

توسعه پایدار؛ صنعت، نوآوری و زیرساخت

دیباچه ویژه نامه احزاب و انتخابات

پایان پیش ثبت نام انتخابات مجلس شورا