آخرین مطالب

اگر مردم استانداردها را پایین بیاورند مشکل حل می شود. سخن سردبیری

  بزرگنمایی:
در بغل گوش ما کشور افغانستان روزگار خوشی را تجربه می کند. در آن کشور کودکان در روستاهای دور افتاده به دنیا می آیند، خارج از مناسبات سرمایه دارانه کودکی می کنند و با اسباب بازی های ساده و دست ساز و در دل طبیعت شادی می کنند تا به سن مدرسه برسند

در بغل گوش ما کشور افغانستان روزگار خوشی را تجربه می کند. در آن کشور کودکان در روستاهای دور افتاده به دنیا می آیند، خارج از مناسبات سرمایه دارانه کودکی می کنند و با اسباب بازی های ساده و دست ساز و در دل طبیعت شادی می کنند تا به سن مدرسه برسند. در مدرسه آنچه برای یک زیست ساده نیاز است را یاد می گیرند، خواندن و نوشتن، قرآن خواندن، اندکی حساب و کتاب، شعر و حکایت و داستان و مثل؛ و بعد وارد فرایندهای کاری سنتی پدران و مادرانشان می شوند. دختران خیلی زود همسری میابند و به تربیت و نگهداری بچه ها مشغول می شوند و پسران؛ گرچه شرایط اندکی بی رحم و سخت است و طبیعت چندان مهربان نیست به کار کشاورزی و صنعت گری می پردازند و روزی خانواده را کسب می کنند.
مناسبات سنتی حاکم بر خانواده و ایل و قبیله نیز کهولتی همراه با احترام و نوادگانی بسیار را برای ایشان رقم می زند تا سالمندی عزتمندانه ای را طی نمایند. گرچه ممکن است در این میان اندکی آمار مرگ و میر بالا باشد اما هم طب سنتی و گیاه درمانی هست و هم به جای آن زندگی، سرشار موهبت های طبیعی است و این مرگ ها نیز می توانند بخشی از سرشت دنیای انسانی تلقی گردند. 
همچنین روزهای تعطیل و شبهای طولانی خانواده دور یکدیگر جمع می گردند و با بازی های سنتی و تعاریف شگفت بزرگترها، همه سرگرم می شوند. دعواها و چشم و هم چشمی ها کمتر است و ریش سفیدانه حل می شوند، بسیاری از آسیب های اجتماعی نیز اصلا بوجود نمی آیند تا لزومی به حل شدن آنها باشد. نه خبری از سرو صدا و آلودگی است و نه خبری از تکنولوژی های شیطانی تن پرورکننده و گناه آلود. لذت های آدمیان گرچه محدود است اما عمیق و انسانی و طبیعی است. خبری از ایسم های متعدد و گعده های علمی، فلسفی و سیاسی گمراه کننده نیز نیست.
در این میان گاه سیرک یا کارناوال یا شهرفرنگی نیز عجایب دنیای از ما بهتران را نشان می دهد و به رویا بافی کودکان دامن می زند. ظاهرا جامعه ای ایده آل در وسعتی بسیار، در حد یک کشور، در جریان است. 
در این میان گمان میرود که دو چیز می تواند این آرامش طبیعی را برهم زند، یکی طمع بیگانگان که برای دفع آن لازم است هم وحدتی درونی حکم فرما باشد و هم مقاومتی متکی به سلاح های بروز و تهدید کننده؛ و دوم وسوسه کسانی که فریفته شهرفرنگ ها می شوند و لازم است آزادشان گذاشت تا بروند به آنجائی که این وسوسه ها را پاسخ می گویند. پس می بینیم که هنوز می شود دنیایی رویایی را ساخت. در همان شهر فرنگ هم بودند و هستند متفکران و مصلحانی از روسو و ثورو گرفته تا بومگرایان و مارکسیست های تخیلی و غیره که گمان می کنند راه نجات ما بازگشت به این شیوه زندگی است.
ظاهرا ساختن این چنین آرمان شهری، آرزوی متولیان امروزی امور در ایران نیز هست و این مردم هستند که مانعی در برابر تحقق این دنیای مطلوب می باشند. شاید اگر متولیان امر صادقانه رویایشان را با مردم در میان بگذارند کار ساده تر شود و شاید لازم است مردمان دست از استانداردهای ایجاد شده توسط شهرفرنگی ها بردارند و کوتاه بیایند. در این صورت همین دولتمردان می توانند به خوبی جواب گوی نیازهای سنتی جامعه ایران باشند و اینگونه در مخمصه قرار نگیرند.
اما علاوه بر آن دو تهدید مشکل دیگری نیز وجود دارد و آن خصلت و ذات انسان برای پیشرفت، بلند پروازی و اوج گرفتن است. نمیدانیم متولیان برای این موضوع چه راهکاری میاندیشند. اما به نظر میاید مسئله اصلی همین جاست. لازم است لختی بیاندیشیم، شکاف سنت و مدرنیسم هنوز از اصلی ترین شکاف های جامعه ایران است و تا به شیوه ای مناسب پر نشود، ایران روی آسایش را به خود نخواهید دید.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

تحزب، سیاست و امکان سوسیال‌دموکراسی در ایران

جامعه مدنی

شهرکُشی: مرگ خاموش منابع تاریخی و زیست‌محیطی تمدن‌ها

گذار از " نهیلیسم" به "معنای زندگی"

اهل علم مصلحت را بجویند یا حقیقت را؟!

میهمان روستا

چالش‌های حقوقی مقابله با ارتشا؛ بررسی ریشه‌های قانونی یک فساد ساختاری

نمایشگاهی ضروری، گرچه تکراری

غرفه انتشارات حزب اراده ملت ایران را راه انداختیم

بخوانیم برای ایران

شرحی بر چرایی و اهمیت ترجمه سری کتاب سازوکار حزبی

بازتعریف سوسیال دمکراسی در عصر جدید

دموکراسی و اندیشه سوسیال‌دموکراسی

معرفی کتاب نمایی روشن‌تر (بینشی جدید درمدل مدرسه سادبری‌ولی)

تاب آوری اجتماعی

بیانیه کارگروه محیط زیست حاما به مناسبت اول خرداد روز جهانی تنوع زیستی

علی برقراری از اعضا ارشد حزب اراده ملت ایران مشاور اقتصادی فرماندار نظرآباد شد

کتاب "صداهائی برای برابری" مجوز انتشار گرفت

انتخاب اعضای هیأت رئیسه جبهه اصلاحات استان سمنان

آغاز کار مدرسه حزبی حاما با برگزاری پنج دوره آموزشی مجازی

آغاز کار مدرسه حزبی حاما با برگزاری پنج دوره آموزشی مجازی

تحلیل های سیاسی ماه

وزیر آموزش و پرورش چه می‌کند؟‌

یاد یاری که در سکوت فریاد شد

ظهرها شام بخوریم؟!

تعرفه‌های تجاری،ابزار حمایت‌گری هوشمند

“فناوری بی‌اخلاق، شمشیری است در دست کودک نابالغ”

برایتان جهنم آورده‌ایم!

بیانیه به مناسبت روز جهانی تنوع زیستی (یکم خرداد)

سفیران سلامت

آیا مدفوع زیاد سگ‌ها در باغچه می‌تواند به گیاهان آسیب برساند؟

گردشگری پایدار و لزوم مدیریت پسماند و آموزش به گردشگران برای حفاظت از محیط زیست درایام نوروز1404 در شهر شیراز

چرا این مجموعه را ترجمه کردم؟

نگاهی انتقادی به کتاب «پیش‌نیازهای سوسیالیسم و وظایف سوسیال‌دموکراسی»

معرفی کتاب تجربیات مدرسه سادبری‌ولی به روایت دست اندرکاران یکی از قدیمی‌ترین مدارس دمکراتیک دنیا

سازمان‌های مردم‌نهاد از توسعه انسانی تا مشارکت مدنی

رونمایی کتاب « آدم کسی نبودن »

آتش و قلم

قرار عروسی سوم خرداد است

جهان در هفته ای که گذشت(93)

پیام تسلیت احمد حکیمی پور ریاست شورای مرکزی حزب اراده ملت ایران برای درگذشت علی بیکس

بیانیه دفتر سیاسی حزب اراده ملت ایران (حاما) به مناسبت روز معلم

تبریک دفتر سیاسی حزب اراده ملت ایران به مناسبت روز جهانی پرستار (22 اردیبهشت)

کار انتشارات حزب اراده ملت ایران در نمایشگاه کتاب پایان یافت

کاربست فلسفه در اخلاق حرفه‌ای

نگاهی به نمایشگاه کتاب

کتاب‌ها دریچه‌ای به گشودگی جهان هستند

آموزش حزبی؛ درس‌گفتارهای تشکیلاتی

مبانی مردم‌سالاری اجتماعی (سوسیال دموکراسی)

پیش نیازهای سوسیالیسم و وظایف سوسیال دموکراسی