گفتگوی محله (2)

مسیر حرکت گفتگوی محله گزارش

مسیر حرکت گفتگوی محله

  بزرگنمایی:
در سری مقالات “گفتگوی محله” سعی بر آن می‌شود تا به حلقه مفقوده‌های کار جمعی و گروهی و کلیدواژه‌های زیرساختی اجتماعی و شهروند مسئولیت‌پذیر و پویا پرداخته شود تا این ایده‌ی راهبردی، توانمندی عملیاتیش را هر چه بیشتر به منصه ظهور برساند.

در سری مقالات “گفتگوی محله” سعی بر آن می‌شود تا به حلقه مفقوده‌های کار جمعی و گروهی و کلیدواژه‌های زیرساختی اجتماعی و شهروند مسئولیت‌پذیر و پویا پرداخته شود تا این ایده‌ی راهبردی، توانمندی عملیاتیش را هر چه بیشتر به منصه ظهور برساند.

الهام بایگان 

سیستم آموزشی ایران شایسته‌ی انتقادات شدید است. با مطالعه‌ی ده‌های اخیر که سیستم آموزشی شکل مدرن به خود گرفته، آشفتگی و سرگردانی را در میان تغییر رویه‌ها و تغییرات شکلی نظام آموزشی می‌توان دید.
با روی کار آمدن هر دولتی، تبری بر پیکره‌ی این نظام وارد شد تا با نیت حذف زوائد و اضافه کردن آنچه صلاح عمومی خوانده می‌شود خون تازه‌های به رگ‌های فرسوده‌ی این نظام وارد کنند.
به‌راستی چرا هیچ‌کدام از راهکارهای متنوع سال‌های متمادی، گامی ولو اندک به‌سمت و سوی بهبود و بهسازی نظام آموزشی ایجاد نکرد؟
چرا سیستم آموزشی با شکست مواجه شده و در یک کلام مدارس ایران را مرده می‌دانند.
ماحصل این نظام چه بوده است؟
مساله از همین سؤال و همین کلمه آغاز می‌شود،
ماحصل، نتیجه، فرآورده، محصول، خروجی، ….
آنچه از یک سیستم انتظار می‌رود این است که ورودی‌های آن سیستم بر اساس قوانین و توابع آن سیستم خروجی‌هایی قابل پیش بینی ارائه دهد.
این‌گونه سیستم‌ها در دنیای اعداد و ارقام قابل ارائه و معادله سازیست اما در نظام‌های جامعه‌محور که ورودی‌های جامعه‌ی هدف مشتمل بر انسان‌ها، طبیعت و دگر موجودات است و هر کدامشان منحصربه‌فرد خود بوده را چگونه می‌توان در قالب سیستمی تعریف شده آموزش داد و چگونه می‌توان انتظار داشت که خروجی داشته‌باشد که این خروجی قابل پیش بینی سیستم باشد،
اگر در ابتدا تکلیف با جنس ورودی‌ها روشن می‌شد آنگاه می‌شد در مورد شیوه‌ی کار با آنها اندیشید و روش‌های متفاوتی را جستجو کرد.
با این باور که فعالیت در نظام‌های اجتماعی شیوه‌های انسان شمول را می‌طلبد می‌شود دریافت که تاکنون شیوه‌ی مواجه با اجتماع، روش‌های منطقی دنیای اعداد و علم بوده، قصد و جد بر این بوده تا از انسانی با قابلیت آموزش و برنامه ریزی موجودی قابل پیش بینی به ثمر رساند و سپس این محصول که در کوتاه‌ترین زمان، قالب مطلوب معادله نویسان را به خود گرفته در بدنه‌ی اجتماع به‌عنوان کد برنامه نویسی جانمایی شود و آدرس عملکرد خود را در سیستم بگیرد و زین پس نقش ثابت خود را ایفا کند.
شکست در این سیستم به وضوح نشان‌می‌دهد که شیوه ناصحیح و درک از بالندگی یک انسان مؤثر در اجتماع توهمی بوده و نیاز به تغییر نگرش دارد.
از آن رو در سال 2010 و بر اساس مطالعات و پژوهش‌های به عمل آمده در این حوزه، بیانه‌ای از سوی نهادهای مردم‌محور سازمان ملل امضا شد.
در این بیانیه دیدگاه مدیریتی فرآورده محور را که مبنای آموزشی دارد را به‌سمت دیدگاه مدیریتی=تسهیل‌گری فرایند محور سوق داد.
این دیدگاه مدیریتی توانایی و قابلیت اجرایی شدن در حوزه‌های اجتماعی، شهری، اقتصادی، سیاسی و حتی روانی را دارد.
در این دیدگاه شیوه‌ای که مبنای رشد و بالندگی را “پرورش”شخص به شخص و فرد به فرد می‌داند به ویژگی‌های زمانی، مکانی و بستر در حال زیست آن فرد توجه می‌کند.
در این دیدگاه هر فرد نقش منحصربه‌فرد خود را در اجتماع یافته و اعلام نقش پذیری و مسئولیت پذیری می‌کند. با این شیوه شخص می‌تواند آگاهی و قدرت عمل کسب کند و ایده‌های خلاقانه‌ی خود را به منصه‌ی ظهور رساند.
داوود بیگدلی پایه‌گذار متد”گفتگوی محله” که خود یکی از ایده پردازان دیدگاه مدیریتی=تسهیل‌گری فرایند محور بود از ابتدای دهه‌ی 90 تمام همتش را بر آن گذاشت تا نه‌تنها به‌عنوان ایده دهنده بلکه به‌عنوان مجری، این روش مدیریتی را وارد فاز عملیاتی کند.
او با این نگرش صبر خود را وسعت بخشید، چرا که او دریافت الزام پرورش دهندگی و هویت بخشی به یک فرد در هر سن و هر شرایط و هر جنسیت و دیدگاه و عقیده‌ای، صبر، آگاهی و خرد می‌طلبد.
او متوجه شد که در دیدگاه مدیریتی با تغییر دید از محور عمودی به محور افقی نقش فردی به‌عنوان سلولی از جامعه از نقش و اهمیت خاص و مؤثری برخوردار می‌شود که در کنار دیگر سلول‌ها در بازسازی و بهسازی و حتی نوسازی بدنه‌ی اجتماع بسیار تأثیر گذار است.
بیگدلی عقیده دارد در سیستم مدیریتی فرایند محور، دیگر خروجی قابل پیش بینی وجود ندارد، بلکه آنچه هست چشم اندازیست به آینده، چشم اندازی که از مقاطع کوتاه‌مدت، میان مدت و بلندمدت تشکیل شده که حداکثر بازه‌ی زمانی این چشم‌انداز فواصل ده ساله می‌باشد که بعد از هر ده سال شیوه‌های عملکردی، تفکری و باوری قابل‌تجدید نظر و به‌روزآوری است.
او با این نگرش و برای برون رفت از مسائل موجود در اجتماع سعی کرد تا در خرد مقیاس متد” گفتگوی محله “ را با رویکرد فرایند محور در پیش گیرد تا آن را به شهر محور تا ایران عزیز و جهان وطن گسترش دهد.
اینک با حفظ شاخصه‌ی پرورش دهندگی گستره‌ی دامنه‌ی فعالیتهای فرایند محور گفتگوی محله به شهرها و استان‌های اسلام‌شهر، کرج، تهران، گلستان، زنجان، رباط کریم و ورامین رسیده است.
سعی می‌شود در مباحث آتی با ارائه مستندات میزان تأثیرگذاری و حضور پذیری محلات را به محضر خوانندگان گرامی پیشکش کرد.
در قسمت سوم به بررسی فعالیت گفتگوی محله در محله‌ی سالور اسلام‌شهر پرداخته خواهد شد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

غوطه ور در تلاطم بهار

تمرین دموکراسی به چه معنا

مدّتی این مثنوی تأخیر شد

فقر ما، ورشکستگی شما

دکتر افشین فرهانچی دبیرکل حزب اراده ملت ایران شد

تمرین دموکراسی

چرا نسل جوان علاقه ای به مشارکت در اداره کشور ندارد

آیا پیمان سنتو می‌توانست مادر اتحادیه‌ای همانند اتحادیه اروپا در منطقه خاورمیانه باشد؟

بیش از 29 هزار کارگر طی یک سال قربانی حوادث کار شدند

چرایی و چگونگی مواجهه با ناامکانی اتحادیه‌های کارگری

چالش شوراهای شهر

هیولای جنگ

شفافیت در کلونی زنبورها

روز گرامیداشت مقام معلم در آینه تاریخ

حزب یک مجموعه پویا است، یک موسسه فرد محور نیست

پدیده ای به نام سعید مرتضوی

به بهانه روز کارگر

جهان در هفته‌ای که گذشت 79

دفتر مرکزی حزب بطور غیر رسمی افتتاح گردید

دفتر سیاسی با ترکیب جدید کار خود را آغاز کرد

انتشارات حزب اراده ملت ایران با 34 عنوان کتاب در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

نامه جمعی از احزاب به شهردار و رییس شورای شهر تهران درباره حواشی ساخت مسجد در بوستان قیطریه

دهم اردیبهشت، روز ملی خلیج فارس؛خلیجی که همیشه فارس خواهد ماند

(هیولا)

تاریخ و آگاهی طبقاتی

جنبش کارگری ایران

زمزمه دلتنگی

درگذشت دنیل دنت، فیلسوف جنجالی آمریکایی که به دنبال درک و توضیح علم ذهن بود.

هفـت تپه

آمار حوادث کارگری در سال 1402

چگونه یک اتحادیه کارگری راه بیندازیم

بالکن رسوایی

یک مرد

نگاهی به دیدگاه ها و برنامه های حزب راده ملت ایران ( از 1379 تا 1402)

اندیشه های سیاسی سید قطب و تاثیر آن بر جنبش های اسلامی معاصر

نگاهی به دلایل افول مردم سالاری اجتماعی (سوسیال دموکراسی )

جهانی شدن و مردم سالاری اجتماعی

پرسه ای در حوالی سیاست

آدم کسی نبودن

دست یابی و پیوند با مخاطبین در احزاب سیاسی

قالب بندی و ساختار دهی یک حزب

کار بست فلسفه در اخلاق حرفه ای

گفتار 2

فریادی بر دیوار

هستیم برآن عهد که بستیم

اکثریت جامعه خواهان تغییر است

سالی که نکوست از پیداست

مجلس و مبارزه با فساد

رخداد های منطقه ای و جهانی و رسالت حزبی

انتخابات حزب محور