آخرین مطالب

جلسات هفتگی و گفت و گو محور حزب اراده ملت ایران

ازدواج 2 ویژه نامه‌ها

ازدواج 2

  بزرگنمایی:
زمان: سه شنبه ۳ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۰۰ مکان: دفتر حزب واقع در خیابان جمالزاده شمالی موضوع: ازدواج اعضا: رضا باقری/ مریم کوشکی/ مهدی صادقیها/ زهرا زمانی/ امیرعماد فراهانی/ محمد مهدی میرصادقی/ علیرضا اسکندری‌نژاد/ تسهیلگر و جستارگشا: مهدی صادقیها

جستارگشایی
ازدواج که پیوند زناشویی نیز نامیده می‌شود، یک پیوند فرهنگی و اغلب قانونی/حقوقی به رسمیت شناخته شده بین افرادی به نام همسر یا شوهر است. این پیوند حقوقی تعهداتی را بین افراد پیوند داده شده و نیز بین آنها و فرزندانشان و بین آنها و خویشاوندان سببی‌شان برقرار می‌کند. ازدواج تقریباً یک پدیده جهان فرهنگی است اما تعریف ازدواج بین فرهنگ‌ها و مذاهب و در طول زمان متفاوت است. به‌طور معمول، ازدواج نهاد اجتماعی است که در آن روابط بین فردی، معمولاً جنسی، تأیید یا نفی می‌شوند. در برخی فرهنگ‌ها، ازدواج قبل از انجام هر گونه فعالیت جنسی اجباری است یا به آن توصیه می‌شود.
طلاق به معنی پایان شرعی و قانونی ازدواج و جدا شدن همسران از یکدیگر است و در پی آن حقوق و تکالیف متقابلی که بین زوجین در هنگام ازدواج وجود داشته از میان می‌رود. طلاق معمولاً وقتی اتفاق می‌افتد که استحکام ازدواج از بین می‌رود و میان زوجین ناسازگاری و تنش وجود دارد. طلاق اجتماعی تغییرات در دوستی‌ها و سایر روابط اجتماعی است که مرد یا زن طلاق گرفته با آن‌ها سر و کار دارد. طلاق روانی موقعیتی است که از طریق آن فرد پیوندهای وابستگی عاطفی به همسرش را قطع کند و به تنها زیستن تن دردهد.

طلاق با بطلان ازدواج متفاوت است؛ بطلان ازدواج به معنای این است که ازدواج صورت گرفته از ابتدا باطل و بی‌اعتبار بوده‌است. شیوه انجام طلاق در قوانین کشورهای مختلف بسیار متفاوت است، اما در اغلب کشورها نیاز به تأیید یک دادگاه یا مرجع رسمی حقوقی دارد. مذاهب مختلف نیز رویکردهای متفاوتی به طلاق دارند؛ طلاق در اسلام به اختیار شوهر انجام می‌شود اما زن نیز در شرایط خاصی ممکن است حق طلاق را به دست بیاورد.
بر اساس گزارش دنیای اقتصاد آمار طلاق در سال 1396 رکورد زده و به عدد 175 هزار رسیده‌است و اما همزمان با ثبت رکورد جدید در طلاق، شمار ازدواج‌ها نیز کاهش چشمگیری پیدا کرده و به 609 هزار مورد رسیده‌است. در هر ساعت 20 طلاق در ایران ثبت می‌شود و به ازای هر هزار مورد ازدواج، 318 مورد طلاق رخ می‌دهد.
در ابتدای جلسه خلاصه جلسه قبل گفته شد: موضوعاتی مثل؛ مهریه، حق طلاق، درآمد، آشنایی پیش از ازدواج و....
زهرا زمانی: ازدواج اتفاق خوبی است اما اگر درست و اصولی انجام نشود مجرد بودن بهتر از ازدواج نادرست انجام دادن است پس بین ازدواج نادرست و مجرد بودن انتخاب من مجرد بودن است. 
اما ازدواج خوب شرایطی دارد مثل؛ 6ماه تا یک سال آشنایی، مراجعه به روانشناس و مشاوره های قبل از ازدواج، داشتن حداقل های زندگی و...
دلایل مثبت ازدواج می‌توان به؛ آرامش روحی، استیبل بودن شرایط زندگی، پیشرفت، نظم گرفتن زندگی و مسئولیت پذیری افراد اشاره کرد.
دلایل منفی ازدواج هم می‌توان به؛ بالا رفتن آمار طلاق، زیاد شدن بچه‌های طلاق، افزایش افسردگی و شکست های مالی در اثر دادن مهریه. 
امیرعماد فرهانی: ازدواج باید در سنین پایین اتفاق بیافتد تا زندگی آن شکلی که میخواهد را بگیرد چون با ازدواج حال روحی افراد خوب می‌شود، زندگی نظم میگیرد و حتی حس غرور مردانه آقایان در این رابطه که یک زندگی را ساپورت می‌کنند ارضا می‌شود. و اگر سن ازدواج بالا برود ممکن است کمالگرایانه تر نگاه کنیم و ازدواج سخت بشود.
 نوع ازدواج هم بهتر است که سنتی باشد مثلا یک خانمی را دورا دور بشناسیم و بعد به خانواده معرفی کنیم و همزمان با خانواده‌ها باهم آشنا شوند.
محمدمهدی میرصادقی: ازدواج بهتر است که از نوع سنتی باشد چون کسانی که از نوع سنتی ازدواج می‌کنند که به وضعیت مالی خوبی رسیده‌اند و مهم‌ترین رکن زندگی انسان ها هم وضعیت اقصادی است آمار طلاق در این افراد پایین تر است.
انسان ها به چیز های مختلف تعلق پیدا می‌کنند که ازدواج یکی آنها است انسان با ازدواج کردن خودش را متعلق به کسی می‌داند.
مریم کوشکی: ازدواج سنتی مال چند سال پیش است و همان زمان هم نتیجه می‌داده الان اینطور نیست و حتی نتیجه عکس میدهد بهتر است قبل از ازدواج شناخت کامل بشود.
رضا باقری: ازدواج سنتی یعنی آشنایی دو نفر با داشتن خط قرمزها و زیاد هم باهم نیستند. و شیوه سنتی نقد می‌شود چون امکان ریسک و خطر طلاق را بالا می‌برد.
تشکیل نهاد خیلی مهم است و یکی از دلایل ازدواج هم باید تشکیل نهاد باشد که به رشد جامعه کمک می‌کند.
خانواده در هر شکلی باید وجود داشته باشد چون به استجکام جامعه کمک می‌کند. 
علیرضا اسکندری‌نژاد: ازدواج یک سنت است و اصلا چیزی به اسم ازدواج مدرن نداریم اگر  بخواهیم این را داشته باشیم باید فرایند ازدواج را بکوبیم و از نو بسازیم. مثل همباشی یا  کوه هبی نز که به اشتباه به آن ازدواج سفید می‌گویند. فرایند ازدواج با خواستگاری شروع می‌شود. و خانواده یک نهاد اجتماعی است و از خانواده گسترده رسیدیم به خانواده هسته ای که حتی فرزند هم ندارند. و وضعیت مالی هم اصلا تاثیر گذار نیست در حوزه تشکیل یا شکست خانواده چه بسا در خانواده هایی که وضعیت مالی پایین است ازدواج بیشتر است.
شرط ازدواج؛ شرط اصلی ازدواج همکف بودن خانواده‌ها است، همزبانی از مهمترین شروط ازدواج است، دو نفر و سن از 35 سالگی به بعد ازدواج دیگر معنی ندارد.
ویژگی‌های مثبت ازدواج؛ ازدواج کردن فراتر از هر چیز برای هر کس این است که باعث می‌شود ما منافع فردیمان را فدای منافع جمع کنیم و این خیلی مثبت است، ازدواج افسردگی و خودکشی را کاهش می‌دهد، کاهش بیماری،کاهش بیکاری، کاهش جرم.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

ثبات مدیریت شهری در آستانه تغییرات کلان: تأملی بر تمدید مدت شورا و سرنوشت شهردار

قصّه ی پر غصّه ی ارباب معرفت

آیا احزاب فقط زینت المجالس هستند؟

روایت بنیادین حزب اراده ملت ایران

قلم!!!

به احترام تماشاچی

زندگی‌های بی‌نام

خلاصه مقاله: تنوع ژنتیکی و شبکه ژنتیکی مشترک اقوام ایرانی

سیاست زبانی و قدرت اقوام: زبان، هویت و عدالت در جامعه چندزبانه

آموزش طبیعت

پسماندها را دریابیم

مبارزه بیولوژیکی با پرورش کفشدوزک و استفاده از آن در کشاورزی ایران

اصول سیاست خارجی آمریکا و حرکت خلاف جهت ترامپ

جهان در هفته‌ای که گذشت (92)

کنگره یازدهم حزب در سال جاری برگزار خواهد شد

تعداد کارگروه های حزب اراده ملت ایران به شش رسید

تحلیل های هفتگی سیزده، انتشار عمومی خواهند یافت

رونمائی از دو کتاب تازه حزب در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در اردیبهشت سال جاری

نگاهی کوتاه و ساده به وضعیت احزاب سیاسی در گرجستان

امتناع حکمرانی حزبی اما و اگر های تحزب در ایران

ابتذال تحزّب!

مطالبات مدنی، در هیاهوی منازعات بین‌المللی

دفاع از حقوق دشمنم، آری یا خیر؟

نقش اصلاح حزب برای ارتقای سطح تحولات جامعه

بررسی سوسیال دموکراسی در احزاب ایران

روز طبیعت 1404

بر چسب بازیافت

کاربست مبلمان شهری در بافت های سنتی شهری و مزایا و معایب آن

کاشان شهری برلبه ی تیغ

ایمن‌سازی جاده‌ها در ایران؛ ضرورت فراموش‌شده زیرساخت‌های مواصلاتی

آخرین بازمانده!!!

ویل دورانت و لذایذ فلسفه

معرفی و نقد کتاب “نوبت شماست! نوسازی اتحادیه‌های معلمان”

یک قدم مانده به اپیدمی فقر!

محدودیت سقف معافیت مالیاتی در سال 1404: بررسی ابعاد حقوقی و اقتصادی

جهان در هفته‌ای که گذشت (91)

بازگشایی دوباره دفتر حزب اراده ملت ایران پس از تعطیلات نوروزی

حضور انتشارات حزب اراده ملت ایران در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

دو کتاب جدید انتشارات حزب اراده ملت ایران روانه چاپخانه شد.

تحلیل‌های هفتگی حزب اراده ملت ایران منتشر شد

پایداری در برنامه‌ریزی برای سکونت‌گاه‌ها؛ ابزاری برای مدیران شهری

راهنمای جریان سازی جنسیتی

انتخابات، بررسی صورت‌های مالی و تأکید بر شفافیت در دستور کار مجمع سالانه انجمن حسابداران خبره ایران

پنجاه‌مین کتاب انتشارات حزب اراده ملت ایران منتشر شد

جلسه شورای مرکزی حزب اراده ملت ساعت 9 روز جمعه 24 اسفند 1403

انتشار ویژه‌نامه محیط زیست با آثار جمعی از نویسندگان و پژوهشگران

انتشار مجموعه‌ای از کتاب‌های پژوهشی و سیاسی در سال 1403

جهان در هفته‌ای که گذشت (90)

افزایش اختیارات استانداران و تأثیر آن بر مدیریت محلی

سه رکن اساسی در برندسازی شخصی