آخرین مطالب

مدرسه مجازی فلسفه «تردید» آغاز به کار کرد

جرأت تردید داشته باش گزارش

جرأت تردید داشته باش

  بزرگنمایی:
دنیای آموزش سال‌ها بود که از بستر فضای مجازی برای گسترش اهدافش و تحقق عدالت آموزشی بهره می‌برد. کلاس‌های مجازی در نرم‌افزارهای مختلف، در مقاطع مختلف، از پیش دبستانی تا مراتب بالای تحصیلات تکمیلی دایر شده و امکان بهره‌بردن از بهترین اساتید را برای همه، در همه جای جهان مهیا ساخته. ما امّا از این غافله نیز جا ماندیم، جا ماندیم تا طوفان کرونا ما را به خود آورد و تلنگری زد.

دنیای آموزش سال‌ها بود که از بستر فضای مجازی برای گسترش اهدافش و تحقق عدالت آموزشی بهره می‌برد. کلاس‌های مجازی در نرم‌افزارهای مختلف، در مقاطع مختلف، از پیش دبستانی تا مراتب بالای تحصیلات تکمیلی دایر شده و امکان بهره‌بردن از بهترین اساتید را برای همه، در همه جای جهان مهیا ساخته. ما امّا از این غافله نیز جا ماندیم، جا ماندیم تا طوفان کرونا ما را به خود آورد و تلنگری زد.
اکنون و بعد از دوسال آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌ها، رفته‌رفته، دوره‌های مکمل و مباحث علمی عمومی و تخصصی نیز به فضای مجازی راه یافته‌اند. اتّفاقات جالب توجهی رخ داد و محافل و مباحث مهمی در بستر فضای مجازی و اینترنت در گرفت که امکانش تا قبل از آن نبود. اتّفاقی مهم، از همین دست وقایع، راه‌اندازی مدرسه‌ای مجازی با نام «تردید» در 29 تیرماه سال گذشته بود.
این مدرسه با هدف گسترش آموزش همگانی فلسفه، توسط عده‌ای از اساتید جوان، روزآمد و مؤلف صورت گرفت که به حق، اتّفاق مبارکی ا‌ست. مدرسه تردید را دکتر «مالک حسینی» نویسنده کتاب «ویتگنشتاین و حکمت» و چند اثر و ترجمه دیگر، دکتر «بابک عباسی» نویسنده کتاب «تجربه دینی و چرخش هرمنوتیک» و مؤلف آثار  و مداخل دانشنامه‌ای بسیار دیگر، به‌علاوه دکتر «امیرحسین خداپرست» مترجم و مؤلف زبردستِ عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی فلسفه و حکمت ایران، همسرش دکتر غزاله حجتی، مترجم کتاب مهمی چون «اختلاف نظر»، دکتر «حسین شیخ رضایی»، دیگر عضو هیئت علمی مؤسسه فلسفه و حکمت که آثار فراوان و سخنرانی‌های او برای اهل فلسفه ناآشنا نیست، به همراه دکتر «مسعود صادقی»، دکتر «کاوه بهبهانی» و دکتر «کریم کرمی»، تأسیس کرده و اداره می‌کنند. البته اساتید و صاحب‌نظران دیگرینیز در ادامه راه به این جمع پیوسته و مباحث خود را ارائه داده و خواهند داد.
مباحث و دوره‌های این مدرسه که اغلب رایگانند، به مسائل مبتلا بِه عموم اندیشه‌ورزان و علاقمندان مربوط است، چنان‌که «اردشیر منصوری» در اولین ارائه این مدرسه به مسئله «فلسفه گیاهخواری» پرداخته و دکتر بابک عباسی  مبحث «زندگی خوب چیست؟»  را ارائه کرد. «له و علیه غربالگری»، «حکمت به منزله امری میان فرهنگی»، «ابن سینا؛فیلسوف یا متکلم»، دیگر سخنرانی‌های مردادماه و شهریورماه امسالند.
دوره‌های آموزشی «چگونه پدیدارشناس شویم» و «مثل فیلسوف‌ها به اختلاف نظر فکر کنیم»، دوره‌های آموزشی این مدرسه‌اند. در روز هفدهم ماه جاری نیز در نشستی به نقد و بررسی کتاب «راهنمای کمبریج پوپر» پرداخته شد و در روز سی‌ام شهریور نیز مناظره‌ای درباب «سرمایه‌داری با محیط زیست دوست است یا دشمن» برگزار خواهد شد.
دوره‌ها و مباحث این مدرسه در اینستاگرام و سایت آپارات در دسترس همگان قرار دارد. جالب‌تر آن‌که، این مدرسه در نظر دارد با تعریف دوره ای درسی، مدرک «دیپلم فلسفه» ارائه کند. از این‌رو، از ابتدای مهرماه و با آغاز سال تحصیلی، علاقمندان به فلسفه، در هر سطح و هر زمینه ای، می‌توانند در قالب درس‌های مختلف فلسفی، یک دوره منظم، با طرح درس‌های مشخص را پشت سر بگذارند و از هیئت علمی این مدرسه مدرک «دیپلم فلسفه» دریافت کنند


کاظم طیبی فرد 


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

کاربست فلسفه در اخلاق حرفه‌ای

نگاهی به نمایشگاه کتاب

کتاب‌ها دریچه‌ای به گشودگی جهان هستند

آموزش حزبی؛ درس‌گفتارهای تشکیلاتی

مبانی مردم‌سالاری اجتماعی (سوسیال دموکراسی)

پیش نیازهای سوسیالیسم و وظایف سوسیال دموکراسی

لزوم اجماع بر سر منافع ملی

کوره راه

فریادی بر دیوار

راقمان انقلاب ها (در حکایت انقلاب‌های جهان تا انقلاب 1952 مصر)

شوراها

اندیشه‌های سیاسی سید قطب و تأثیر آن بر جنبش های اسلامی معاصر مصر

یک خوشه نور

چگونه یک اتحادیه کارگری راه بیندازیم

با گذشت زمان و با توجه به شرایط موجود در اقتصاد و سیاست جهانی، لزوم بازگشت به الگوی مردم‌سالاری اجتماعی بیشتر احساس می‌شود. الگویی که ضمن پذیرش واقعیت‌های موجود دنیای سرمایه‌محور، تلاش می‌کند که عوارض و تبعات موجود را به کمینه‌ترین میزان برساند.

درباره مجموعه “خوانشی نوین: مردم‌سالاری اجتماعی”

به همین نحیفی سهم ما از تاریخ

ابراهیم نصرالله: نویسنده فلسطینی تبار، زاده اردن را می‌توان یکی از برجسته ترین نویسندگان معاصر عرب دانست. علاوه بر این‌ها در حوزه شعر، موسیقی، سینما نقد ادبی و... هم دستی بر آتش دارد.

بالکن رسوایی

برنامه ای برای اداره‌کل سازمان‌های‌مردم‌نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

ثبات مدیریت شهری در آستانه تغییرات کلان: تأملی بر تمدید مدت شورا و سرنوشت شهردار

قصّه ی پر غصّه ی ارباب معرفت

آیا احزاب فقط زینت المجالس هستند؟

روایت بنیادین حزب اراده ملت ایران

قلم!!!

به احترام تماشاچی

زندگی‌های بی‌نام

خلاصه مقاله: تنوع ژنتیکی و شبکه ژنتیکی مشترک اقوام ایرانی

سیاست زبانی و قدرت اقوام: زبان، هویت و عدالت در جامعه چندزبانه

آموزش طبیعت

پسماندها را دریابیم

مبارزه بیولوژیکی با پرورش کفشدوزک و استفاده از آن در کشاورزی ایران

اصول سیاست خارجی آمریکا و حرکت خلاف جهت ترامپ

جهان در هفته‌ای که گذشت (92)

کنگره یازدهم حزب در سال جاری برگزار خواهد شد

تعداد کارگروه های حزب اراده ملت ایران به شش رسید

تحلیل های هفتگی سیزده، انتشار عمومی خواهند یافت

رونمائی از دو کتاب تازه حزب در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در اردیبهشت سال جاری

نگاهی کوتاه و ساده به وضعیت احزاب سیاسی در گرجستان

امتناع حکمرانی حزبی اما و اگر های تحزب در ایران

ابتذال تحزّب!

مطالبات مدنی، در هیاهوی منازعات بین‌المللی

دفاع از حقوق دشمنم، آری یا خیر؟

نقش اصلاح حزب برای ارتقای سطح تحولات جامعه

بررسی سوسیال دموکراسی در احزاب ایران

روز طبیعت 1404

بر چسب بازیافت

کاربست مبلمان شهری در بافت های سنتی شهری و مزایا و معایب آن

کاشان شهری برلبه ی تیغ

ایمن‌سازی جاده‌ها در ایران؛ ضرورت فراموش‌شده زیرساخت‌های مواصلاتی