آخرین مطالب

مطالبه و اغتشاش صفحه آخر

مطالبه و اغتشاش

  بزرگنمایی:
اگر مطالبه را طلب مطلوب تلقی کنیم و عنوان بداریم که طلب مطلوب می‌باید از قدرت‌مداران و تصمیم‌گیرندگان صورت گیرد در عمل به این امر اذعان کرده‌ایم که مطالبه‌محوری یک پیمان دقیق، مکتوب و مورد تأیید با رأی محسوب می‌شود.

اگر مطالبه را طلب مطلوب تلقی کنیم و عنوان بداریم که طلب مطلوب می‌باید از قدرت‌مداران و تصمیم‌گیرندگان صورت گیرد در عمل به این امر اذعان کرده‌ایم که مطالبه‌محوری یک پیمان دقیق، مکتوب و مورد تأیید با رأی محسوب می‌شود. 
اجازه بدهید تا موضوع را کمی ساده‌تر بکنم تا ارتباطی حسی با آن برقرار شود. می‌گویند مردم؛ چون نمی‌توانند برای هر چیزی و در هرجایی گرد هم آیند، مطابق با یک ساختار عملی استوار و عالمانه نمایندگانی را از میان خود انتخاب می‌کنند و به آنها این اجازه را می‌دهند که به‌جای آنها برای بررسی هر موضوعی و در هر مکان مشخص رسمی و یا مکان‌های نامشخص و حتی پیش‌بینی‌نشده‌ای حاضر شوند و ماحصل خواست مردم را که مناسبتی برای عقد پیمان میان مردم و نمایندگان محسوب می‌شود به بحث گذاشته و پیرامون اجرایی و عملیاتی‌کردن آنها تصمیم بگیرند. 
حال اگر یکی از طرفین در بجا آوردن وظیفه – یعنی مردم در تولید مطالبه و مسئولان در بررسی و دادن اولویت بدان‌ها - غش نمایند به‌هم‌خوردگی در نظم و عمل اجتماعی اتفاق می‌افتد که می‌توان آن را اغتشاش نام نها.د پس هر نوعی از به‌هم‌خوردگی نظم اجتماعی که تولید هزینه برای مردم و مملکت کند در عمل نتیجه بروز اختلال و اغتشاش در نزد دو سوی متعهدان به عمل منضبط اجتماعی است و نمی‌شود در جریان بروز اختلال یکی از طرفین را مقصر و دیگری را بی‌تقصیر و یا حتی مظلوم شناخت. 
برای نمونه آنجایی که مردم موظف می‌شوند مطالبه مطلوبی که تأثیر بر  نسل‌شان دارد تولید کنند و به‌تبع آن با گرد هم آوردن اهل‌فن آنها را با رای خود برای عملیاتی و اجرایی‌کردن درخواست‌ها موظف سازند و در جریان این انتخاب با صراحت هرچه‌تمام‌تر به نمایندگان خود اعلان بدارند که همه تعهد مردم در حفظ حرمت‌شان مربوط به نحوه تصمیم و درستی عملشان است تا جایی که اگر قصوری در هر مرحله از عمل به تعهدات از مسئولان مشاهده کنند عهد اخوت از آنها برخواهند داشت و همچنین خود را موظف به این بدانند که بر هرآنچه که نمایندگانشان مهر تأیید زده‌اند و مطابق با شرع و عرف است گردن نهند و بدان عمل کنند مسلم است که غش در بیعت و اطاعت دیده نخواهد شد و در سمت مقابل آنجا که نمایندگان در همه عرصه‌های عمل اجرایی و مقننه با آگاهی روشن از مسئولیتی که بر عهده می‌گیرند و به‌نوعی به حفظ و ارتقای حرث و نسل مردمان مرتبط است متعهد می‌شوند که هرآنچه را که مردم می‌خواهند و یا خواهند خواست نصب العین خود قرار دهند و بر این تعهد استوار بمانند مسلم است که از سوی نمایندگان مردم هم غشی صورت نگرفته و نظم حاصل از عمل دقیق به تعهدات برهم نخواهد خورد و اغتشاشی به وجود نخواهد آمد. 
اجازه بدهید تا با مثالی محدوده بحث را تا حدود زیادی روشن کنم .در همه تمدن‌ها ضمانت دوام و بقا بر تحقق عدالت اجتماعی استوار بوده است و ازآنجاکه شیوه‌های خلق موقعیت در بهره‌برداری از منابع و فرصت‌ها به‌تناسب آگاهی و روش‌های ابداعی نوین پیچیده می‌گردد. عدالت اجتماعی به واقعیتی بسیار پیچیده‌ای تبدیل شده است که تحقق آن به تولید محتوای روشن و مطالبات یقینی از سوی مردم متصل و منظم شده است. حال اگر در جامعه‌ای مردم به هر زبانی خود را مطالبه‌کننده برقراری عدالت اجتماعی بنامند و از میان خود کسانی را بر گزینند که به‌خاطر تسلط بر علم و تخصص قادر به گستراندن عدالت باشند اینجا پیمانی صورت می‌گیرد که غش هر یک از طرفین در تحقق آن می‌تواند به اغتشاش عظیم اجتماعی بینجامد. 
برای نمونه  آنجا که همه درآمدها در یک جا جمع می‌شود و این امر می‌تواند در شکل‌گرفتن عدالت بیشترین تأثیر را داشته باشد، اگر عده‌ای بتوانند با تعریف‌های من‌درآوردی سهم بیشتری در منابع و فرصت‌ها برای خود تعیین کنند و کسی از نمایندگان مردم هم تلاشی برای کنترل و یا حذف این واقعیت نکنند. آیا تفاوت در نرخ برخورداری و بالا نشینی بلاموضوع تعدادی، نمی‌تواند عین غش در تعهدات و به‌تبع آن اخلال در نظم اجتماعی شود و اغتشاش گسترده و عمیقی را راه بیندازد که هزینه‌های هنگفتی را بر فرد، گروه‌های مختلف اجتماعی و در نهایت مملکت تحمیل کند؟


حسن اسدی


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

ثبات مدیریت شهری در آستانه تغییرات کلان: تأملی بر تمدید مدت شورا و سرنوشت شهردار

قصّه ی پر غصّه ی ارباب معرفت

آیا احزاب فقط زینت المجالس هستند؟

روایت بنیادین حزب اراده ملت ایران

قلم!!!

به احترام تماشاچی

زندگی‌های بی‌نام

خلاصه مقاله: تنوع ژنتیکی و شبکه ژنتیکی مشترک اقوام ایرانی

سیاست زبانی و قدرت اقوام: زبان، هویت و عدالت در جامعه چندزبانه

آموزش طبیعت

پسماندها را دریابیم

مبارزه بیولوژیکی با پرورش کفشدوزک و استفاده از آن در کشاورزی ایران

اصول سیاست خارجی آمریکا و حرکت خلاف جهت ترامپ

جهان در هفته‌ای که گذشت (92)

کنگره یازدهم حزب در سال جاری برگزار خواهد شد

تعداد کارگروه های حزب اراده ملت ایران به شش رسید

تحلیل های هفتگی سیزده، انتشار عمومی خواهند یافت

رونمائی از دو کتاب تازه حزب در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در اردیبهشت سال جاری

نگاهی کوتاه و ساده به وضعیت احزاب سیاسی در گرجستان

امتناع حکمرانی حزبی اما و اگر های تحزب در ایران

ابتذال تحزّب!

مطالبات مدنی، در هیاهوی منازعات بین‌المللی

دفاع از حقوق دشمنم، آری یا خیر؟

نقش اصلاح حزب برای ارتقای سطح تحولات جامعه

بررسی سوسیال دموکراسی در احزاب ایران

روز طبیعت 1404

بر چسب بازیافت

کاربست مبلمان شهری در بافت های سنتی شهری و مزایا و معایب آن

کاشان شهری برلبه ی تیغ

ایمن‌سازی جاده‌ها در ایران؛ ضرورت فراموش‌شده زیرساخت‌های مواصلاتی

آخرین بازمانده!!!

ویل دورانت و لذایذ فلسفه

معرفی و نقد کتاب “نوبت شماست! نوسازی اتحادیه‌های معلمان”

یک قدم مانده به اپیدمی فقر!

محدودیت سقف معافیت مالیاتی در سال 1404: بررسی ابعاد حقوقی و اقتصادی

جهان در هفته‌ای که گذشت (91)

بازگشایی دوباره دفتر حزب اراده ملت ایران پس از تعطیلات نوروزی

حضور انتشارات حزب اراده ملت ایران در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

دو کتاب جدید انتشارات حزب اراده ملت ایران روانه چاپخانه شد.

تحلیل‌های هفتگی حزب اراده ملت ایران منتشر شد

پایداری در برنامه‌ریزی برای سکونت‌گاه‌ها؛ ابزاری برای مدیران شهری

راهنمای جریان سازی جنسیتی

انتخابات، بررسی صورت‌های مالی و تأکید بر شفافیت در دستور کار مجمع سالانه انجمن حسابداران خبره ایران

پنجاه‌مین کتاب انتشارات حزب اراده ملت ایران منتشر شد

جلسه شورای مرکزی حزب اراده ملت ساعت 9 روز جمعه 24 اسفند 1403

انتشار ویژه‌نامه محیط زیست با آثار جمعی از نویسندگان و پژوهشگران

انتشار مجموعه‌ای از کتاب‌های پژوهشی و سیاسی در سال 1403

جهان در هفته‌ای که گذشت (90)

افزایش اختیارات استانداران و تأثیر آن بر مدیریت محلی

سه رکن اساسی در برندسازی شخصی