آخرین مطالب

نجات رودخانه‌ ها نوشتار

نجات رودخانه‌ ها

  بزرگنمایی:
زباله ‌های پلاستیکی که در رودخانه ‌ها شناور هستند به سرعت از مکان ‌های اصلی خود دور می ‌شوند و وقتی هیچ مالک واضحی برای آن‌ها وجود نداشته باشد، هیچ کسی بازیابی را به عهده نمی‌گیرد، ولی اگر زباله‌های پلاستیکی پس از ورود به رودخانه ‌ها به سرعت بازیابی شوند به نفع جامعه محلی، دولت و صنعت خواهد بود؛ که اگر بتوان این کار را مقرون‌ به‌ صرفه را انجام داد و پلاستیک ‌ها را به کالای مفید تبدیل کرد، در پی آن سایر زباله ‌های پلاستیکی سریع ‌تر جمع ‌آوری می‌شوند.

محمد بنی اسدی 
زباله ‌های پلاستیکی که در رودخانه ‌ها شناور هستند به سرعت از مکان ‌های اصلی خود دور می ‌شوند و وقتی هیچ مالک واضحی برای آن‌ها وجود نداشته باشد، هیچ کسی بازیابی را به عهده نمی‌گیرد، ولی اگر زباله‌های پلاستیکی پس از ورود به رودخانه ‌ها به سرعت بازیابی شوند به نفع جامعه محلی، دولت و صنعت خواهد بود؛ که اگر بتوان این کار را مقرون‌ به‌ صرفه را انجام داد و پلاستیک ‌ها را به کالای مفید تبدیل کرد، در پی آن سایر زباله ‌های پلاستیکی سریع ‌تر جمع ‌آوری می‌شوند. 
امروزه دانشمندان در حال بررسی روش ‌هایی برای شناسایی زباله‌ ها از طریق هوا مثل استفاده از پهپاد و همچنین کمیت، نوع و مکان زباله‌های شناور در رودخانه‌ ها هستند؛ همچنین آنان در حال توسعه تکنیک ‌هایی هستند که امکان بازیابی زباله ‌های پلاستیک شناور در رودخانه ‌ها و استفاده از آن به‌ عنوان ماده خام برای مواردی مثل مصالح ساختمانی و سوخت را فراهم می‌کند. به گفته دانشمندان هدف اصلی آنان توسعه مفاهیم اقتصاد دایره ‌ای است که متناسب با شرایط محلی باشد و بتوان آن را برای سایر مکان ‌های مهم با مشکل زباله شناور به کار برد. 
استفاده از زباله‌ های شناور به دلیل ترکیبات متنوع شامل انواع مواد پلاستیکی و همچنین خاک و مواد گیاهی دشوار است، لذا از حسگر‌ های نوری برای شناسایی و نظارت بر زباله‌ های شناور استفاده می‌شود. بازیافت این مواد پلاستیکی تکنیک‌های مختلفی دارد؛ برای مثال در بازیافت مکانیکی با ذوب کردن زباله‌ های پلاستیکی و قالب‌گیری، آن‌ ها به اقلام جدید مورد استفاده در ساخت ‌و ساز تبدیل می ‌شوند و یا در تکنیک پیرولیز که برای بازیافت زباله‌ های پلاستیکی کثیف استفاده می‌شد، زنجیره ‌های پلیمری بلند در پلاستیک از نظر حرارتی به روغن پیرولیز تجزیه می ‌شوند که ممکن است در غیاب اکسیژن به سوختی مانند گازوئیل تبدیل شود و یا به مونومرها تجزیه شود که به‌ عنوان مواد خام شیمیایی و پلاستیکی استفاده شوند. 
در سرتاسر جهان دانشمندان و کارآفرینان در تلاش هستند تا با ساخت فناوری‌ هایی مانند ماشین کوبنده پلاستیک، پهپاد مراقبت، شناور های رفتگر و ... بیش‌تر زباله ‌های پلاستیکی را قبل از رسیدن به اقیانوس و در رودخانه ‌ها جمع‌ آوردی و بازیافت کنند. 
بسیاری از متخصصان محیط زیست استدلال می‌کنند که این نوآوری ‌ها در جمع ‌آوری و بازیافت زباله‌ های پلاستیکی تنها  علائم را درمان می‌کنند و نه مشکل را و تنها راه حل واقعی، محدود کردن تولید پلاستیک است که در جهان کنونی احتمال کاهش تولید پلاستیک خیلی کم می ‌باشد، لذا اگر می‌خواهیم به تولید، مصرف و دور ریختن پلاستیک با نرخ فعلی ‌مان ادامه دهیم، بایستی توانایی ما در مدیریت زباله ‌های پلاستیکی به سرعت افزایش یابد. 



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

ثبات مدیریت شهری در آستانه تغییرات کلان: تأملی بر تمدید مدت شورا و سرنوشت شهردار

قصّه ی پر غصّه ی ارباب معرفت

آیا احزاب فقط زینت المجالس هستند؟

روایت بنیادین حزب اراده ملت ایران

قلم!!!

به احترام تماشاچی

زندگی‌های بی‌نام

خلاصه مقاله: تنوع ژنتیکی و شبکه ژنتیکی مشترک اقوام ایرانی

سیاست زبانی و قدرت اقوام: زبان، هویت و عدالت در جامعه چندزبانه

آموزش طبیعت

پسماندها را دریابیم

مبارزه بیولوژیکی با پرورش کفشدوزک و استفاده از آن در کشاورزی ایران

اصول سیاست خارجی آمریکا و حرکت خلاف جهت ترامپ

جهان در هفته‌ای که گذشت (92)

کنگره یازدهم حزب در سال جاری برگزار خواهد شد

تعداد کارگروه های حزب اراده ملت ایران به شش رسید

تحلیل های هفتگی سیزده، انتشار عمومی خواهند یافت

رونمائی از دو کتاب تازه حزب در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در اردیبهشت سال جاری

نگاهی کوتاه و ساده به وضعیت احزاب سیاسی در گرجستان

امتناع حکمرانی حزبی اما و اگر های تحزب در ایران

ابتذال تحزّب!

مطالبات مدنی، در هیاهوی منازعات بین‌المللی

دفاع از حقوق دشمنم، آری یا خیر؟

نقش اصلاح حزب برای ارتقای سطح تحولات جامعه

بررسی سوسیال دموکراسی در احزاب ایران

روز طبیعت 1404

بر چسب بازیافت

کاربست مبلمان شهری در بافت های سنتی شهری و مزایا و معایب آن

کاشان شهری برلبه ی تیغ

ایمن‌سازی جاده‌ها در ایران؛ ضرورت فراموش‌شده زیرساخت‌های مواصلاتی

آخرین بازمانده!!!

ویل دورانت و لذایذ فلسفه

معرفی و نقد کتاب “نوبت شماست! نوسازی اتحادیه‌های معلمان”

یک قدم مانده به اپیدمی فقر!

محدودیت سقف معافیت مالیاتی در سال 1404: بررسی ابعاد حقوقی و اقتصادی

جهان در هفته‌ای که گذشت (91)

بازگشایی دوباره دفتر حزب اراده ملت ایران پس از تعطیلات نوروزی

حضور انتشارات حزب اراده ملت ایران در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

دو کتاب جدید انتشارات حزب اراده ملت ایران روانه چاپخانه شد.

تحلیل‌های هفتگی حزب اراده ملت ایران منتشر شد

پایداری در برنامه‌ریزی برای سکونت‌گاه‌ها؛ ابزاری برای مدیران شهری

راهنمای جریان سازی جنسیتی

انتخابات، بررسی صورت‌های مالی و تأکید بر شفافیت در دستور کار مجمع سالانه انجمن حسابداران خبره ایران

پنجاه‌مین کتاب انتشارات حزب اراده ملت ایران منتشر شد

جلسه شورای مرکزی حزب اراده ملت ساعت 9 روز جمعه 24 اسفند 1403

انتشار ویژه‌نامه محیط زیست با آثار جمعی از نویسندگان و پژوهشگران

انتشار مجموعه‌ای از کتاب‌های پژوهشی و سیاسی در سال 1403

جهان در هفته‌ای که گذشت (90)

افزایش اختیارات استانداران و تأثیر آن بر مدیریت محلی

سه رکن اساسی در برندسازی شخصی