آخرین مطالب

حلقه مفقوده شفافیت گزارش

حلقه مفقوده شفافیت

  بزرگنمایی:
اعتراضات صنفی پرستاران ویژه امروز و دیروز نیست، مشابه بسیاری از حوزه‌های خدماتی، نیروهای حوزه سلامت هم سالهاست که از برخی شرایط و قوانین و مناسبات جاری در این نظام، گله‌مند هستند و رویه نظام سلامت را نیز در مواجهه با مطالبات و درخواست‌های خود نمی‌پسندند یا کارآمد نمی‌بینند. آنچه هویداست اینکه چند ماهی هست که وضعیت نارضایتی‌ها، با نمای دیگری در حال ظهور و بروز است.

زهره رحیمی 

اعتراضات صنفی پرستاران ویژه امروز و دیروز نیست، مشابه بسیاری از حوزه‌های خدماتی، نیروهای حوزه سلامت هم سالهاست که از برخی شرایط و قوانین و مناسبات جاری در این نظام، گله‌مند هستند و رویه نظام سلامت را نیز در مواجهه با مطالبات و درخواست‌های خود نمی‌پسندند یا کارآمد نمی‌بینند. آنچه هویداست اینکه چند ماهی هست که وضعیت نارضایتی‌ها، با نمای دیگری در حال ظهور و بروز است. از گوشه و کنار دنیای اخبار و رسانه‌ها می‌شنوید که در بسیاری از شهرها پرستاران و کادر ناراضی درمان، برای نشان‌دادن ناخشنودی خود، پا به خیابان گذاشته‌اند و فریادهای خود را در حضور جامعه و در عرصه عمومی‌تری مطرح می‌کنند. کار به‌جایی رسیده که برخی از این نیروها دست به اعتصاب و پرهیز از کار زده‌اند. هرچند در حوزه سلامت بخاطر ماهیت کار و لزوم ارائه خدمات حیات‌بخش اورژانسی، نیروها هرگز نمی‌توانند بطور صددرصدی دست از کار بکشند. اما جلوه اعتصابات به حد و مرزی رسید که حتی ارباب‌رجوعان و بیماران نیز درگیر این شکل از اعتراضات نیروهای بهداشتی‌درمانی شوند. 
در این مقال، همانطور که فرصت کافی برای مرور تاریخچه ظهور و بروز این مسائل را نداریم، امکان یک مواجهه موشکافانه به معضلات و مشکلات و گرفتاری‌های پرستاران و نیروهای مشابه را نیز نداریم. نگارنده بعنوان یک پرستار در این یادداشت بسیار کوتاه، بر آنچه تاکید و اصرار دارد، اجرا و تحقق یک اصل کلیدی برای گشودن مسیر برون‌رفت از این غائله‌هاست. و آن اصل کلیدی، چیزی نیست جز شفافیت اداری-مالی در نظام سلامت.
مشکلات در ساختارهای دولتی و در سطح پرسنلی، تقریبا مشابهت‌های زیادی به هم دارند. اما برخی سازمان‌ها از برخی دیگر حیاتی‌تر و کلیدی‌تر و بنیادی‌ترند و الزام و تعجیل در رسیدگی به مشکلات را بیشتر دارای اولویت می‌کنند. از مصائب نیروهای بهداشت و درمان این روزها شنیده‌اید، اضافه‌کاری‌های بسیار نازل که حتی هزینه رفت‌وآمد به مرکز را نیز تامین نمی‌کند. عدم امنیت شغلی و تبعیض جدی در روند استخدام و گزینش افراد. شرایط کاری بسیار پرمشقت و پرفشار با انواع تنش‌های اضافه‌ای چون مدیریت کمبود منابع یا اجبار در کارکردن با اقلام بشدت بی‌کیفیت. بیگانگی پرستاران و مامایان و .... با اصالت و ماهیت اصلی شغل و حرفه خود. ناامکانی مدیریت مشارکتی و جدال روزانه با انواعی از اتوماسیون‌های تحت وب که هر نقشی ایفا می‌کنند جز تسهیل و تسریع امور. مواجهه با انواع و اقسام موازین دست‌وپاگیر و فلج‌کننده بیمه‌ای. تبعیض‌های غیرقابل‌توجیه دریافتی و مزایا که حالا به دلایل نامعلومی، راهش را بین پرسنلِ هم‌رده و هم‌شغل نیز بشکل ناخوشایند و نامتعارفی گشوده است. فقدان یک تشکیلات صنفی خودبنیاد یا نظام اتحادیه‌ای برای پشتیبانی تمام‌قد و دائمی از حقوق نیروها تا رسیدن به هدف، و محدودیت و معذوریت نهادهای موجود در پیگیری و رسیدگی و اعمال فشار.
از این قصه پر غصه که بگذریم، چنانچه همتی برای ترسیم مسیر برون‌رفت از بسیاری مسائل داریم. چنانچه می‌خواهیم گام دقیق و درستی در این راستا برداریم، شفافیت اداری، شفافیت مکانیسم‌های تصمیم‌گیری و امور اداری-مالی در محورهایی چون استخدام و جذب، ارتقا و نمره‌دهی و دریافت و پرداخت‌ها، می‌تواند پیشنهاد سازنده‌ای روی میز تصمیم‌سازان این نظام به حساب آید که علیرغم هزینه‌های بالای آن، چشم‌انداز بسیار روشنتر و امیدوارکننده‌تری را در درازمدت ترسیم می‌کند.



نظرات شما

admin-magz

مهتاب قصابی

بسیار عالی

۱۴۰۳/۰۶/۱۰

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

کاربست فلسفه در اخلاق حرفه‌ای

نگاهی به نمایشگاه کتاب

کتاب‌ها دریچه‌ای به گشودگی جهان هستند

آموزش حزبی؛ درس‌گفتارهای تشکیلاتی

مبانی مردم‌سالاری اجتماعی (سوسیال دموکراسی)

پیش نیازهای سوسیالیسم و وظایف سوسیال دموکراسی

لزوم اجماع بر سر منافع ملی

کوره راه

فریادی بر دیوار

راقمان انقلاب ها (در حکایت انقلاب‌های جهان تا انقلاب 1952 مصر)

شوراها

اندیشه‌های سیاسی سید قطب و تأثیر آن بر جنبش های اسلامی معاصر مصر

یک خوشه نور

چگونه یک اتحادیه کارگری راه بیندازیم

با گذشت زمان و با توجه به شرایط موجود در اقتصاد و سیاست جهانی، لزوم بازگشت به الگوی مردم‌سالاری اجتماعی بیشتر احساس می‌شود. الگویی که ضمن پذیرش واقعیت‌های موجود دنیای سرمایه‌محور، تلاش می‌کند که عوارض و تبعات موجود را به کمینه‌ترین میزان برساند.

درباره مجموعه “خوانشی نوین: مردم‌سالاری اجتماعی”

به همین نحیفی سهم ما از تاریخ

ابراهیم نصرالله: نویسنده فلسطینی تبار، زاده اردن را می‌توان یکی از برجسته ترین نویسندگان معاصر عرب دانست. علاوه بر این‌ها در حوزه شعر، موسیقی، سینما نقد ادبی و... هم دستی بر آتش دارد.

بالکن رسوایی

برنامه ای برای اداره‌کل سازمان‌های‌مردم‌نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

ثبات مدیریت شهری در آستانه تغییرات کلان: تأملی بر تمدید مدت شورا و سرنوشت شهردار

قصّه ی پر غصّه ی ارباب معرفت

آیا احزاب فقط زینت المجالس هستند؟

روایت بنیادین حزب اراده ملت ایران

قلم!!!

به احترام تماشاچی

زندگی‌های بی‌نام

خلاصه مقاله: تنوع ژنتیکی و شبکه ژنتیکی مشترک اقوام ایرانی

سیاست زبانی و قدرت اقوام: زبان، هویت و عدالت در جامعه چندزبانه

آموزش طبیعت

پسماندها را دریابیم

مبارزه بیولوژیکی با پرورش کفشدوزک و استفاده از آن در کشاورزی ایران

اصول سیاست خارجی آمریکا و حرکت خلاف جهت ترامپ

جهان در هفته‌ای که گذشت (92)

کنگره یازدهم حزب در سال جاری برگزار خواهد شد

تعداد کارگروه های حزب اراده ملت ایران به شش رسید

تحلیل های هفتگی سیزده، انتشار عمومی خواهند یافت

رونمائی از دو کتاب تازه حزب در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در اردیبهشت سال جاری

نگاهی کوتاه و ساده به وضعیت احزاب سیاسی در گرجستان

امتناع حکمرانی حزبی اما و اگر های تحزب در ایران

ابتذال تحزّب!

مطالبات مدنی، در هیاهوی منازعات بین‌المللی

دفاع از حقوق دشمنم، آری یا خیر؟

نقش اصلاح حزب برای ارتقای سطح تحولات جامعه

بررسی سوسیال دموکراسی در احزاب ایران

روز طبیعت 1404

بر چسب بازیافت

کاربست مبلمان شهری در بافت های سنتی شهری و مزایا و معایب آن

کاشان شهری برلبه ی تیغ

ایمن‌سازی جاده‌ها در ایران؛ ضرورت فراموش‌شده زیرساخت‌های مواصلاتی