آخرین مطالب

درباره مجموعه “خوانشی نوین: مردم‌سالاری اجتماعی” ویژه نامه‌ها

درباره مجموعه “خوانشی نوین: مردم‌سالاری اجتماعی”

  بزرگنمایی:
با گذشت زمان و با توجه به شرایط موجود در اقتصاد و سیاست جهانی، لزوم بازگشت به الگوی مردم‌سالاری اجتماعی بیشتر احساس می‌شود. الگویی که ضمن پذیرش واقعیت‌های موجود دنیای سرمایه‌محور، تلاش می‌کند که عوارض و تبعات موجود را به کمینه‌ترین میزان برساند.

با گذشت زمان و با توجه به شرایط موجود در اقتصاد و سیاست جهانی، لزوم بازگشت به الگوی مردم‌سالاری اجتماعی بیشتر احساس می‌شود. الگویی که ضمن پذیرش واقعیت‌های موجود دنیای سرمایه‌محور، تلاش می‌کند که عوارض و تبعات موجود را به کمینه‌ترین میزان برساند. این الگو که پیشینه‌ای بیش از صدسال پیدا کرده است و تجربیاتی غنی در حوزه اقتصاد به همراه مدل‌های عملی موفق دارد، اکنون می‌تواند به‌عنوان بدیلی برای شرایط اقتصادی فعلی، مطرح شود. توجه به جزئیات این الگوی اقتصادی اجتماعی و بومی‌سازی آن بر اساس شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران، امری ضروری و لازم است و باید هر چه سریع‌تر و با دقت توسط فعالین حزبی و سیاسی مدعی، صورت بگیرد. لذا پرداختن به ابعاد و توانایی‌های این الگو ضروری‌تر می‌نماید.
ازآنجایی‌که حزب اراده ملت ایران در سال‌های اخیر تمرکز خود را بر بازخوانی بومی و درون‌زای این الگو گذاشته است، توجه به تجربیات سایر کشورها در این زمینه می‌تواند بسیار مفید باشد، خصوصاً کشورهایی که مدت‌های طولانی این الگو را در مدیریت اقتصادی کشور خویش بکار برده‌اند.
در جلد اول این مجموعه ما کتاب مبانی سوسیال‌دموکراسی را خدمت خوانندگان عزیز ارائه کردیم که به زبانی ساده و موجز اصول کلی این مکتب اقتصادی اجتماعی را بیان می‌کرد.
در جلد دوم کتاب مدل نوردیک (شمالی) سوسیال‌دموکراسی ارائه شد که به نحوه شکل‌گیری و پایداری سوسیال دموکراسی در سه کشور نروژ، سوئد و دانمارک می‌پرداخت.
در جلد سوم با توجه به مرکزیت مفهوم دولت رفاه در اندیشه سوسیال ‌دموکراسی به بحث دولت رفاه و سوسیال‌دموکراسی پرداختیم و در مورد محدوده و مزایا و معایب دولت رفاه و عملیاتی کردن این تئوری در کشورهای مختلف پرداختیم.
در جلد چهارم بحث الگوی اقتصادی سوسیال‌دموکراسی مورد بررسی قرار گرفت و با سایر مکتب‌های اقتصادی مطرح نظیر سوسیالیسم، کمونیسم، لیبرالیسم و نئولیبرالیسم مقایسه شد.
در جلد پنجم با عنوان بنیان‌های سوسیال‌دموکراسی طی شش فصل بنیان‌های اندیشه سوسیال‌دموکراسی با استفاده از جداول و نمودارهای متعدد مورد بازخوانی قرار گرفت و تعاریف دقیق و کاملی از این اندیشه ارائه شد. در این جلد سایر اندیشه‌های اقتصادی اجتماعی با الگوی سوسیال‌دموکراسی مقایسه شد. همچنین وضعیت اجتماعی‌اقتصادی بین پنج کشور آمریکا، انگلستان، آلمان، ژاپن و سوئد مقایسه شد و تاثیر، اصول و ارزش‌های سوسیال‌دموکراسی در این کشورها مورد توجه و مقایسه قرار گرفت.
در جلد ششم این مجموعه با عنوان “نگاهی به دلایل افول سوسیال دموکراسی”، ایرادات و اشکالات الگوی سوسیال‌دموکراسی مورد توجه قرار گرفت. در این کتاب و در شش فصل، گزیده‌ای از مقالات سال‌های اخیر که دلایل افول یا شکست سوسیال‌دموکراسی را مورد بررسی قرار داده بودند، آورده شده است.
در جلد هفتم با عنوان “جهانی‌سازی و مردم‌سالاری اجتماعی” رابطه جهانی‌‌سازی با سوسیال‌دموکراسی مورد بررسی قرار گرفته است. اثراتی که جهانی‌سازی بر این الگو داشته است و تغییراتی که سوسیال‌دموکراسی در خود داده است تا بتواند این پدیده را هضم نماید.
در جلد هشتم با عنوان “پیش‌نیازهای سوسیالیسم (سوسیالیسم تطوری)” که ترجمه مشهورترین اثر ادوارد برنشتاین از بنیان‌گذاران مکتب سوسیال دموکراسی است، به مباحث بنیادین اندیشه سوسیالیسم مارکسیستی و ماتریالیسم تاریخی نگاهی جدید انداخته شده است. نویسنده در این کتاببه مباحث مختلفی چون نقد مقوله دیالکتیک هگلی، نقد نظریه ارزش اضافه مارکس و بحث طبقات، بررسی اهداف و فرصت‌های سوسیال‌دموکراسی و اولویت‌های آن؛ و نهایتا تاکید بر این موضوع که در بحث از سوسیالیسم نباید بگذاریم اوراد و اذکار (بیهودگی و بی‌تفکری) بر علم و منطق غلبه کند، پرداخته است.
اینک با نهمین جلد از این مجموعه، با عنوان “تاریخچه مردم‌سالاری اجتماعی (سوسیال‌دموکراسی) در آلمان” در خدمت شما هستیم. این جلد طی نه فصل تاریخچه مکتب و احزاب سوسیال دموکراسی و تشکیلات مرتبط با آن‌را در آلمان فدرال پیگیری می‌کند. اصل کتاب مشابه بسیاری از مجلدات دیگر این مجموعه، توسط بنیاد فردریش ایبرت آلمان در سال 2013 تهیه شده است.
کتاب در نه فصل تنظیم شده است و بر اساس خط سیر زمانی، هم وقایع تاریخی کشور آلمان و هم نحوه شکل‌گیری سوسیال‌دموکراسی در این کشور را مورد توجه قرار می‌دهد. 
امیدواریم که مجلدات مختلف این مجموعه بتواند دید دقیق و صحیحی از این مکتب اقتصادی‌اجتماعی به خوانندگان فارسی زبان ارائه دهد و کمک‌حالی برای کنش‌گران اجتماعی‌سیاسی کشور عزیزمان باشد.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

کاربست فلسفه در اخلاق حرفه‌ای

کتاب‌ها دریچه‌ای به گشودگی جهان هستند

کتاب‌ها دریچه‌ای به گشودگی جهان هستند

آموزش حزبی؛ درس‌گفتارهای تشکیلاتی

مبانی مردم‌سالاری اجتماعی (سوسیال دموکراسی)

پیش نیازهای سوسیالیسم و وظایف سوسیال دموکراسی

لزوم اجماع بر سر منافع ملی

کوره راه

فریادی بر دیوار

راقمان انقلاب ها (در حکایت انقلاب‌های جهان تا انقلاب 1952 مصر)

شوراها

اندیشه‌های سیاسی سید قطب و تأثیر آن بر جنبش های اسلامی معاصر مصر

یک خوشه نور

چگونه یک اتحادیه کارگری راه بیندازیم

با گذشت زمان و با توجه به شرایط موجود در اقتصاد و سیاست جهانی، لزوم بازگشت به الگوی مردم‌سالاری اجتماعی بیشتر احساس می‌شود. الگویی که ضمن پذیرش واقعیت‌های موجود دنیای سرمایه‌محور، تلاش می‌کند که عوارض و تبعات موجود را به کمینه‌ترین میزان برساند.

درباره مجموعه “خوانشی نوین: مردم‌سالاری اجتماعی”

به همین نحیفی سهم ما از تاریخ

ابراهیم نصرالله: نویسنده فلسطینی تبار، زاده اردن را می‌توان یکی از برجسته ترین نویسندگان معاصر عرب دانست. علاوه بر این‌ها در حوزه شعر، موسیقی، سینما نقد ادبی و... هم دستی بر آتش دارد.

بالکن رسوایی

برنامه ای برای اداره‌کل سازمان‌های‌مردم‌نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

ثبات مدیریت شهری در آستانه تغییرات کلان: تأملی بر تمدید مدت شورا و سرنوشت شهردار

قصّه ی پر غصّه ی ارباب معرفت

آیا احزاب فقط زینت المجالس هستند؟

روایت بنیادین حزب اراده ملت ایران

قلم!!!

به احترام تماشاچی

زندگی‌های بی‌نام

خلاصه مقاله: تنوع ژنتیکی و شبکه ژنتیکی مشترک اقوام ایرانی

سیاست زبانی و قدرت اقوام: زبان، هویت و عدالت در جامعه چندزبانه

آموزش طبیعت

پسماندها را دریابیم

مبارزه بیولوژیکی با پرورش کفشدوزک و استفاده از آن در کشاورزی ایران

اصول سیاست خارجی آمریکا و حرکت خلاف جهت ترامپ

جهان در هفته‌ای که گذشت (92)

کنگره یازدهم حزب در سال جاری برگزار خواهد شد

تعداد کارگروه های حزب اراده ملت ایران به شش رسید

تحلیل های هفتگی سیزده، انتشار عمومی خواهند یافت

رونمائی از دو کتاب تازه حزب در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در اردیبهشت سال جاری

نگاهی کوتاه و ساده به وضعیت احزاب سیاسی در گرجستان

امتناع حکمرانی حزبی اما و اگر های تحزب در ایران

ابتذال تحزّب!

مطالبات مدنی، در هیاهوی منازعات بین‌المللی

دفاع از حقوق دشمنم، آری یا خیر؟

نقش اصلاح حزب برای ارتقای سطح تحولات جامعه

بررسی سوسیال دموکراسی در احزاب ایران

روز طبیعت 1404

بر چسب بازیافت

کاربست مبلمان شهری در بافت های سنتی شهری و مزایا و معایب آن

کاشان شهری برلبه ی تیغ

ایمن‌سازی جاده‌ها در ایران؛ ضرورت فراموش‌شده زیرساخت‌های مواصلاتی