آخرین مطالب

سرمقاله (30): شوراها ثمره مجاهدت‌های مردم ایران سرمقاله

  بزرگنمایی:
انتخابات دور ششم شوراهای اسلامی شهر و روستا در شرایطی شروع شد که مردم علاقه چندانی به حضور در این فرایند از خود نشان ندادند. نه در بین نامزدها چهره‌های برجسته و توانمند چندانی دیده شد و نه رأی‌دهندگان استقبال زیادی از این انتخابات کردند. جدا از این در بین نامزدها نیز برنامه و طرح‌های قابل‌توجه و ساختارمندی مشاهده نشد و نامزدها به تعدادی شعار پیش‌پاافتاده و قالبی بسنده کردند و عملاً با این وضعیت شوراها در حال رفتن به محاق هستند.

انتخابات دور ششم شوراهای اسلامی شهر و روستا در شرایطی شروع شد که مردم علاقه چندانی به حضور در این فرایند از خود نشان ندادند. نه در بین نامزدها چهره‌های برجسته و توانمند چندانی دیده شد و نه رأی‌دهندگان استقبال زیادی از این انتخابات کردند. جدا از این در بین نامزدها نیز برنامه و طرح‌های قابل‌توجه و ساختارمندی مشاهده نشد و نامزدها به تعدادی شعار پیش‌پاافتاده و قالبی بسنده کردند و عملاً با این وضعیت شوراها در حال رفتن به محاق هستند.
اینکه چه مجموعه از اقدامات و عملکردها باعث این شرایط شده‌اند در این وجیزه نمی‌گنجد و در فرصتی مناسب مورد بررسی قرار خواهد گرفت و طبعاً برای حل این مشکل تا آسیب‌شناسی کامل صورت نگیرد دادن راهکار و برنامه برای برون‌رفت بی‌معنی است.
در اینجا فقط به یک تذکر بسنده می‌گردد. شوراها ثمره تلاش بیش از 100 سال مجاهدت‌های مردم ایران است و ما نباید بگذاریم این تلاش بی‌ثمر بماند. از انقلاب مشروطه و حتی چند سال پیش از آن مردم شهرها و ولایات مختلف ممالک محروسه ایران با سختی فراوان مجاهدت نمودند تا بتوانند کنترل مسائل محلی خویش را در دست گیرند و هر بار ساختار مرکزی حاکمیت به‌سختی تن به این خواسته داد و حتی در زمانی که مردم توانستند از طرق مختلف خواسته خویش را بر کرسی نشانند و با لطائف‌الحیل این خواسته را در قوانین منعکس کنند، باندهای ثروت و قدرت با تغییر ماهیت این شوراهای محلی مانع از تحقق اراده ملت ایران گشتند. در چند دوره فعالیت این شوراها و در اسامی و قالب‌های مختلف ما شاهد این کشاکش و نبرد بین اراده ملت در مقابل باندهای ثروت و قدرت بوده‌ایم.
در سال 1377 و در بحبوحه جریان دوم خرداد و اصلاحات باز هم مقاومت‌های بسیاری در برابر شکل‌گیری شوراهای شهر و روستا شکل گرفت و نهایتاً با تغییرات متعدد در قانون شوراها عملاً نقش این نهادهای مردمی و مدنی را به کمینه‌ترین حالت خویش رساندند و حتی به این نیز بسنده نکرده‌اند و کماکان تلاش دارند که با تغییراتی در قوانین بالادستی انتخاب شهردار و یا مدیریت دهیاری‌ها را از ید قدرت شوراها خارج کنند. بی‌تجربگی اعضا شوراها و ندانستن تاریخ و ناآگاهی مردمان نیز به این داستان دامن زده است. مجموعه‌ای از اختلالات و اشتباهات و سوءاستفاده‌ها از نهاد شوراها باعث شده که حتی مردم و اعضا شوراها نیز امید چندانی به این ساختارهای مهم و حیاتی در تحقق مشارکت مردم نداشته باشند. غافل از اینکه برای رسیدن به همین نقطه نه‌چندان مطلوب، چه مجاهدت‌ها که صورت نگرفته است. ازاین‌رو توجه تمام فعالین سیاسی و اجتماعی، اعضا شوراهای شهر و روستا، و قاطبه مردم را به جایگاه مهم و سرنوشت‌ساز شوراها جلب می‌نماییم و مصرانه درخواست می‌کنیم که علی‌رغم همه مسائل و پیچیدگی‌های موجود پشتیبان و همراه نهاد شوراها باشند و در راستای بهبود عملکرد آن‌ها و ارتقا جایگاهشان تلاش نمایند.

در کنج قفس پشت خمی دارد شیر
گردن به کمند ستمی دارد شیر
در چشم ترش سایه‌ای از جنگل دور
ای وای خدایا، چه غمی دارد شیر


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

کاربست فلسفه در اخلاق حرفه‌ای

نگاهی به نمایشگاه کتاب

کتاب‌ها دریچه‌ای به گشودگی جهان هستند

آموزش حزبی؛ درس‌گفتارهای تشکیلاتی

مبانی مردم‌سالاری اجتماعی (سوسیال دموکراسی)

پیش نیازهای سوسیالیسم و وظایف سوسیال دموکراسی

لزوم اجماع بر سر منافع ملی

کوره راه

فریادی بر دیوار

راقمان انقلاب ها (در حکایت انقلاب‌های جهان تا انقلاب 1952 مصر)

شوراها

اندیشه‌های سیاسی سید قطب و تأثیر آن بر جنبش های اسلامی معاصر مصر

یک خوشه نور

چگونه یک اتحادیه کارگری راه بیندازیم

با گذشت زمان و با توجه به شرایط موجود در اقتصاد و سیاست جهانی، لزوم بازگشت به الگوی مردم‌سالاری اجتماعی بیشتر احساس می‌شود. الگویی که ضمن پذیرش واقعیت‌های موجود دنیای سرمایه‌محور، تلاش می‌کند که عوارض و تبعات موجود را به کمینه‌ترین میزان برساند.

درباره مجموعه “خوانشی نوین: مردم‌سالاری اجتماعی”

به همین نحیفی سهم ما از تاریخ

ابراهیم نصرالله: نویسنده فلسطینی تبار، زاده اردن را می‌توان یکی از برجسته ترین نویسندگان معاصر عرب دانست. علاوه بر این‌ها در حوزه شعر، موسیقی، سینما نقد ادبی و... هم دستی بر آتش دارد.

بالکن رسوایی

برنامه ای برای اداره‌کل سازمان‌های‌مردم‌نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

ثبات مدیریت شهری در آستانه تغییرات کلان: تأملی بر تمدید مدت شورا و سرنوشت شهردار

قصّه ی پر غصّه ی ارباب معرفت

آیا احزاب فقط زینت المجالس هستند؟

روایت بنیادین حزب اراده ملت ایران

قلم!!!

به احترام تماشاچی

زندگی‌های بی‌نام

خلاصه مقاله: تنوع ژنتیکی و شبکه ژنتیکی مشترک اقوام ایرانی

سیاست زبانی و قدرت اقوام: زبان، هویت و عدالت در جامعه چندزبانه

آموزش طبیعت

پسماندها را دریابیم

مبارزه بیولوژیکی با پرورش کفشدوزک و استفاده از آن در کشاورزی ایران

اصول سیاست خارجی آمریکا و حرکت خلاف جهت ترامپ

جهان در هفته‌ای که گذشت (92)

کنگره یازدهم حزب در سال جاری برگزار خواهد شد

تعداد کارگروه های حزب اراده ملت ایران به شش رسید

تحلیل های هفتگی سیزده، انتشار عمومی خواهند یافت

رونمائی از دو کتاب تازه حزب در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در اردیبهشت سال جاری

نگاهی کوتاه و ساده به وضعیت احزاب سیاسی در گرجستان

امتناع حکمرانی حزبی اما و اگر های تحزب در ایران

ابتذال تحزّب!

مطالبات مدنی، در هیاهوی منازعات بین‌المللی

دفاع از حقوق دشمنم، آری یا خیر؟

نقش اصلاح حزب برای ارتقای سطح تحولات جامعه

بررسی سوسیال دموکراسی در احزاب ایران

روز طبیعت 1404

بر چسب بازیافت

کاربست مبلمان شهری در بافت های سنتی شهری و مزایا و معایب آن

کاشان شهری برلبه ی تیغ

ایمن‌سازی جاده‌ها در ایران؛ ضرورت فراموش‌شده زیرساخت‌های مواصلاتی