توسعه پایدار

اهداف توسعه پایدار؛ شهرها و جوامع پایدار معرفی و پیشنهاد

اهداف توسعه پایدار؛ شهرها و جوامع پایدار

  بزرگنمایی:
رشد جمعیت شهرنشینی و افزایش مهاجرت به شهرها، منجر به کاهش سطح رفاه شهروندان، مشکلات حومه نشینی، توسعه غیر قابل کنترل در مناطق شهری و بروز مشکلات زادی در مدیریت شهری می شود. افزایش ساخت و سازها شهری و بهره بردای ناآگاهانه از منابع طبیعی موجب شدت مخاطرات محیط زیستی شده است.

مهشید قاسمی 
رشد جمعیت شهرنشینی و افزایش مهاجرت به شهرها، منجر به کاهش سطح رفاه شهروندان، مشکلات حومه نشینی، توسعه غیر قابل کنترل در مناطق شهری و بروز مشکلات زادی در مدیریت شهری می شود. افزایش ساخت و سازها شهری و بهره بردای ناآگاهانه از منابع طبیعی موجب شدت مخاطرات محیط زیستی شده است.
وضعیت و ویژگی شهر رابطه مستقیمی با اقتصاد، اجتماع و فرهنگ دارد و در شکل گیری جامعه انسانی تاثیر بسزایی دارد. توانمندسازی، افزایش دانش و آگاهی و مشارکت مردمی (رعایت حقوق شهروندی)بدون شک در نحوه مدیریت شهری اهمیت بسیار بالایی دارد و محور اصلی در توسعه شهری است. توسعه پایدار شهری، مبتنی بر نیازها با در نظر گرفتن ملاحضات محیط زیستی، اقتصادی و اجتماعی است.
در توسعه پایدار شهری موضوع هایی همچون بهبود سطح زندگی و آینده امن برای شهروندان، کاهش و جلوگیری از آلودگی های محیط زیستی (شهری)، کاهش و کم حجم سازی زباله و افزایش بازیافت، عدم حمایت از توسعه های مخرب و کاهش فقر و افزایش اشتغال مطرح است.
توسعه یافتن شهر به عوامت متعددی وابسته است که در هر منطقه و ناحیه بنابر تفاوت سطح فرهنگی و اجتماعی متفاوت است. برای داشتن شهر پایدار باید ویژگی های اقتصادی - اجتماعی مطلوبی مانند مسکن مناسب، شغل مناسب، درآمد معقول و کاهش فقر، در فضاهای سالم و عدالت محور قابل دسترس باشد. برنامه ریزی و مدیریت شهری در کشورهای در حال توسعه نباید آرمان گرایانه و غیر واقعی باشد، در اکثر کشورها کمبود منابع مالی، نبود ساختارهای سازمانی و ضعف قوانین، عدم مشارک شهروندان، ناتوانی دولت ها در نظارت بر اراضی  و ... از مهمترین چالش های توسعه پایدار در شهرها می باشد.
اهداف مدیریت پایدار شهری، باید در راستای خدمات عمومی بهتر و محیط زیست سالم تر باشد، اجرای پروژه هایی که رسیدن به اهداف آن دست یافتنی تر باشد و شهر از نظر اجتماعی و اقتصادی ارتقا یابد.
توسعه پایدار شهری، باید تضمین کننده توسعه مداوم شهرها و جوامع در نسل های آینده باشد. همچنین باید منجر به بهبود شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در راستای عدالت اجتماعی شود. هدف کلی در توسعه پایدار شهری، طرح توسعه شهری و رفع نیازهای جمعیت، افزایش رفاه اجتماعی، کاهش مصرف منابع طبیعی، تامین دسترسی برابر به منابع و خدمات شهری برابر، حفظ تنوع فرهنگی و اجتماعی شهری باشد. 
توسعه شهری منجر به چالش های زیادی در حوزه محیط زیست، ساختارهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شده است، منابع طبیعی محدود، صنایع وابسته به منابع طبیعی و عدم سیاست کنترلی، ترافیک، تراکم زمین، تغییر کاربری زمین، آلودگی های آب، هوا، خاک و هوا و ... از مسائل مهم در مدیریت شهری است، که هر جامعه ای باید ضوابط و مقررات شهری را بر اساس آرمان های توسعه پایدار و شاخص های متناسب با هویت آن شهر تنظیم کند.
مجموعه شهری چند بعدی و بسیار پیچیده است که برنامه ریزی برای همه عناصر آن امری دشوار است، توسعه شهری به معنای ارتقا جامعه و نظام اجتماعی آن از وضعیت نامطلوب به مطلوب است. توسعه شهری بخشی او توسعه ملی در راستای تامین عدالت اجتماعی، رشد اقتصادی و اجتماعی در جامعه است.
برای تحقق توسعه پایدار شهری باید شرایطی فراهم شود تا امکان بستر سازی برای توسعه پایدار و بهبود رفاه اجتماعی فراهم شود که در نهایت منجر به برقراری عدالت اجتماعی، طراحی های سازگار حفظ محیط زیست، تقویت ساختارهای اجتماعی و ... می گردد.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

غوطه ور در تلاطم بهار

تمرین دموکراسی به چه معنا

مدّتی این مثنوی تأخیر شد

فقر ما، ورشکستگی شما

دکتر افشین فرهانچی دبیرکل حزب اراده ملت ایران شد

تمرین دموکراسی

چرا نسل جوان علاقه ای به مشارکت در اداره کشور ندارد

آیا پیمان سنتو می‌توانست مادر اتحادیه‌ای همانند اتحادیه اروپا در منطقه خاورمیانه باشد؟

بیش از 29 هزار کارگر طی یک سال قربانی حوادث کار شدند

چرایی و چگونگی مواجهه با ناامکانی اتحادیه‌های کارگری

چالش شوراهای شهر

هیولای جنگ

شفافیت در کلونی زنبورها

روز گرامیداشت مقام معلم در آینه تاریخ

حزب یک مجموعه پویا است، یک موسسه فرد محور نیست

پدیده ای به نام سعید مرتضوی

به بهانه روز کارگر

جهان در هفته‌ای که گذشت 79

دفتر مرکزی حزب بطور غیر رسمی افتتاح گردید

دفتر سیاسی با ترکیب جدید کار خود را آغاز کرد

انتشارات حزب اراده ملت ایران با 34 عنوان کتاب در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

نامه جمعی از احزاب به شهردار و رییس شورای شهر تهران درباره حواشی ساخت مسجد در بوستان قیطریه

دهم اردیبهشت، روز ملی خلیج فارس؛خلیجی که همیشه فارس خواهد ماند

(هیولا)

تاریخ و آگاهی طبقاتی

جنبش کارگری ایران

زمزمه دلتنگی

درگذشت دنیل دنت، فیلسوف جنجالی آمریکایی که به دنبال درک و توضیح علم ذهن بود.

هفـت تپه

آمار حوادث کارگری در سال 1402

چگونه یک اتحادیه کارگری راه بیندازیم

بالکن رسوایی

یک مرد

نگاهی به دیدگاه ها و برنامه های حزب راده ملت ایران ( از 1379 تا 1402)

اندیشه های سیاسی سید قطب و تاثیر آن بر جنبش های اسلامی معاصر

نگاهی به دلایل افول مردم سالاری اجتماعی (سوسیال دموکراسی )

جهانی شدن و مردم سالاری اجتماعی

پرسه ای در حوالی سیاست

آدم کسی نبودن

دست یابی و پیوند با مخاطبین در احزاب سیاسی

قالب بندی و ساختار دهی یک حزب

کار بست فلسفه در اخلاق حرفه ای

گفتار 2

فریادی بر دیوار

هستیم برآن عهد که بستیم

اکثریت جامعه خواهان تغییر است

سالی که نکوست از پیداست

مجلس و مبارزه با فساد

رخداد های منطقه ای و جهانی و رسالت حزبی

انتخابات حزب محور