گزارش

گزارشی از دو قرن تاریخ فمینیسم

یکی از جنجال برانگیزترین جنبش‌هایی که تاریخ به خود دیده است و توانسته زندگی زن‌ها را در ابعاد مختلف اجتماعی، سیاسی، حقوقی و فرهنگی در کشورهای مختلف، به میزان مختلفی تغییر دهد و باعث بهبود آنها شود، همانا جنبش فمنیسم است.

آزادی حرکت

حرکت و جنبش، یکی از نشانه‌های زیستن هر جانداری است؛ از آوندهای گیاهان که بستری برای حرکت و جوشش شیره آنهاست، تا سلول‌هایی که در بدوی‌ترین نرم‌تنان و پیچیده‌ترین قسمت‌های مغز یک میمون هستند و جملگی موجودیت آنها را نشان می‌دهد. در واقع می‌توان گفت موجودیت هر جانداری بسته و وابسته به “حرکت” است

لهستان؛ آخرین تلاش های ژنرال

در شماره های قبلی، گزارشی مختصر از نحوه شکل‌گیری جمهوری خلق لهستان، دوران ذوب و اصلاحات گوملکا و سقوط اقتصادی دولت گیرک، تشکیل اتحادیه کارگری همبستگی و حکومت نظامی در سال ۱۹۸۱ بیان شد، حال به ادامه تاریخ مختصر جمهوری خلق لهستان تا سرنگونی و تشکیل جمهوری لهستان خواهیم پرداخت.

مروری گذرا بر تاریخچه جنبش های کارگری در نهضت ملی شدن نفت

حدود ۱۲۰ سال پیش اولین میدان‌های نفتی ایران در غرب و جنوب کشور اکتشاف گردید و ویلیام ناکس دارسی به واسطه قرارداد با دولت قاجار امتیاز انحصاری اکتشاف و استخراج نفت قیر و اوزوگریت را به مدت ۶۰ سال دست آورد. شرکت نفت دارسی، پس از هفت سال سرانجام در ۲۶ مه ۱۹۰۸ میلادی در منطقه مسجد سلیمان به نفت رسید

مسمومیت سریالی دختران

اراده ملت، فاطمه قدم، حدود ۳ ماه است که مسمومیت های دانش آموزان مدارس دخترانه از شهر قم شروع شده است و به سرعت در حال تسری در دیگر مدارس دخترانه در شهرهای دیگر است و به گفته مسئولین حداقل ۱۰ استان و چیزی قریب به ۱۰۰۰ نفر درگیر این ماجرا شده‌اند. دراین خصوص اراده ملت با داود محمدی و رضا فضلعی در خصوص چرایی این اتفاق و عدم شفافیت و پاسخگویی مسئولین و ناتوانی آنان در حل این مسائل به گفتگو نشسته است که در ادامه می‌خوانید:

ما و بحران زلزله در خوی

سال ها و سال هاست که در زمینه مدیریت بحران در بلایا و سوانح مظالعه می کنم. نمونه های مختلف و متدهای موفق سایر کشورهای جهان را واکاوی کرده و لاجرم سری به نشانه ی حسرت تکان می دهم .اما سوال این است که پس از تمام این متن های کلیشه ای چه باید کرد؟

۸ مارس روز جهانی زن

۸ مارس روزی است که زنان جهان بدون توجه به گرایشات مختلف فکری، عقیدتی، نژادی، مذهبی و... به یادآوری موفقیت‌ها و دستاوردهایشان می‌پردازند. در حقیقت، این روز مجالی است برای نگاه کردن به گذشته در مسیر تلاش‌ها، منازعه‌ها و فعالیت‌های پیشین، و بیشتر برای نگریستن در راستای حرکت‌های پیشِ‌رو برای باز کردن راه در جهت شکوفایی استعدادها و فرصت‌هایی که در انتظار نسل آیندۀ زنان است.

زیست انتقادی، گفتگو، مای جمعی

نشستی در مؤسسۀ رحمان، در روز دوشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۱ درخصوص «زیست انتقادی، گفت‌وگو، مای جمعی»، با حضور هادی خانیکی، استاد علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی، مینو مرتاضی، فعال حقوق زنان و اردشیر منصوری، دانش‌آموختۀ فلسفۀ علم برگزار شد.

خانه احزاب، محلی برای گفتگو نکردن

همایش خانه احزاب ایران با عنوان «آسیب‌شناسی انتخابات اخیر» با حضور احمد وحیدی وزیر کشور، منوچهر متکی رئیس خانه احزاب ایران، محمدرضا غلامرضا معاون سیاسی وزیر کشور، عبدالله مرادی دبیر کمیسیون ماده ۱۰ قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی ‌و دبیران کل احزاب در وزارت کشور برگزار شد.

لهستان؛ دوران حکومت نظامی

در دو شماره قبل، گزارشی مختصر از نحوه شکل‌گیری جمهوری خلق لهستان، دوران ذوب و اصلاحات گوملکا و سقوط اقتصادی دولت گیرک بیان شد، حال به ادامه تاریخ مختصر جمهوری خلق لهستان پس از شکست فرایندهای اصلاحی تا سرنگونی جمهوری خلق لهستان و تشکیل جمهوری لهستان خواهیم پرداخت.

مبارزه برای زندگی

“عادی‌سازی” اصطلاحی است که این روزها در مواجهه با نمایش جریان عادی زندگی در فضای مجازی و گفت‌وگوهای روزمره می‌شنویم. عبارتی که گویندگانش داعیه کنش ورزی اجتماعی و سیاسی دارند و معتقد هستند که تن دادن به جریان زندگی روتین و نشان دادن این واقعیت، اقدامی نکوهیده است؛ چراکه این رویه را خلاف مشی آزادی‌خواهی و ابزاری جهت بی‌اهمیت انگاشتن اتفاقات اخیر می‌دانند.

لهستان؛ اصلاحات در محاق

در شماره قبل، گزارشی مختصر از نحوه شکل‌گیری جمهوری خلق لهستان و دوران ذوب و اصلاحات گوملکا را بیان شد، حال به ادامه تاریخ مختصر جمهوری خلق لهستان پس از شکست اصلاحات تا سرنگونی جمهوری خلق لهستان و تشکیل جمهوری لهستان خواهیم پرداخت.

گزارشی از دوران ذوب در لهستان

بهمن‌ماه ۱۳۲۳ اندکی قبل از پایان رسمی جنگ جهانی دوم، دومین جلسه سران متفقین بعد از کنفرانس تهران، در شبه‌جزیره کریمه برگزار شد، جلسه ای که به کنفرانس یالتا معروف شد، و بسیاری از تصمیمات برای جهان بعد از جنگ جهانی دوم در این نشست گرفته شد، از جمله این تصمیمات واگذاری اداره لهستان تا تشکیل دولت دموکراتیک به شوروی بود.

آیا حقیر بودن لذت بخش است؟

آیا راه خلاصی هست؟ آیا می توان آدم دیگری شد؟ آیا زمانی باقی مانده است و می توان به ایمان به تغییر امیدوار بود؟ اساسا امکانی برای تبدیل وجود دارد که در پی آن بود؟

پس از یک ‌صد روز

باگذشت یک‌صد روز از شروع اعتراضات گسترده به دنبال مرگ مهسا امینی در اقصی‌نقاط کشور، کماکان چرایی و چگونگی بروز این جریان، محل بررسی و البته مناقشه است. جریانی که در تاریخ چهل و چهارساله جمهوری اسلامی بی‌سابقه بوده و مشابه اعتراضات ٨٨، ٩۶ و ٩٨ نیست. حرکتی که با اعتراض به حجاب اجباری و گشت ارشاد شروع شد؛ اما در ادامه به مسائل اساسی طبقه متوسط ایران پرداخت.

شفاف شدن سیستم ناکارآمد آموزشی

با همه گیری کرونا و مجازی شدن آموزش مدارس در ایران، شفافیت حضوروالدین در کنار فرزندان را داشتیم، که همراه با مورد قضاوت قرار گرفتن رفتارومنش و نحوه ی تدریس معلمان بود.

مهمان ناخوانده سیاست

سیاست این روزهای ایران، شاهد رزمی است که در یک سو نوجوانان و سوی مقابل حاکمیت است. رزمی که اگر مواجهه بهنگام و آگاهانه‌ای با جنگجویانش صورت می‌گرفت، به بزمی مولد، شاد و پایدار تبدیل می‌شد.

زنان روسری سفید آرژانتین

مادران میدان مایو انجمنی است از مادران آرژانتینی که فرزندانشان را در زمان دیکتاتوری نظامی بین سالهای ۱۹۷۶ تا ۱۹۸۳ ناپدید شدند

ناهمزبانی و ناهمزمانی ملّت و حاکمیّت

درباره وقایع فاجعه بار اخیر در ایران، بسیار گفته اند و شنیده ایم و خوانده ایم. صاحب نظران و حتی غیرمتخصصان، نظریه های پرشمار و مدل های مفهومی بسیاری برای رمزگشایی از این رویدادهای پی درپی استخدام کرده اند و درباره چرایی و چگونگی رخدادهای روزانه و شبانه کشور، داد سخن داده و برخی پا از آن فراتر نهاده به پیش بینی، یا پیش‌گویی آینده نزدیک پرداخته اند.

ورزش زیر هجوم سیاست

ورزش طی قرن‌ها تأثیر و نفوذ زیاد و عمیقی بر گفتار و رفتار انسان گذاشته است. از این‌روست که ورزشکاران نیز به چهره‌های محبوب و دوست‌داشتنی جوامع و حتی الگوی مردم بدل شده و می‌شوند. ورزش، تخیل ما را تحریک می‌کند و قادر است تا عمیق‌ترین واکنش‌های احساسی از غمی کُشنده تا شادمانی حیات‌بخشی را در ما برانگیزد.

پروانه ها و سرنوشت دیکتاتوری دومنیکن

۲۵ نوامبر ۱۹۶۰ اجساد خواهران میرابال و راننده آن‌ها در کنار جیپ له شده شان در دره‌ای در شمال جزیره دومنیکن پیدا شد و رسانه های رسمی علت مرگ آنها را تصادف اعلام کردند، علتی که البته از سوی بخش های زیادی از مردم قابل قبول و قابل پذیرش نبود و مردم آنها را به خاطر مبارزاتشان با رژیم دیکتاتوری تروخیو می شناختند.

تقلیل مطالبات به مرده‌باد و زنده‌باد راه عقلانی گذر از شرایط نیست!

بدون تردید ایران دارای ظرفیت‌های بسیار پویایی در تولید انقلاب است و بدون‌تردیدتر این کشور یکی از ناکام‌ترین کشورها در به‌نتیجه‌رساندن و بهره‌بردن از ثمرات آن است؛ برای نمونه آیا انقلاب مشروطه و تا حدود زیادی انقلاب اسلامی از مصادیق بارز این تأکید نبوده و نیستند؟

دبیرکل خانه پرستار: پرستاران جشن روز پرستار را تحریم می‌کنند

این روزها که جامعه ملتهب از شرایط نابسامان اجتماعی است و هر روز با خبری، غم و عزا بر ملت ایران آوار می‌شود، شاهد تمهیدات وزارت بهداشت برای برگزاری هفته و روز پرستار هستیم. هفته وعده‌های بی‌انتهایی که از سالی به سال دیگر تکرار شده و عزمی برای به ثمر رسیدن این وعده‌ها نمی‌بینیم. البته امسال شاهد مانور تیم رسانه‌ای دولت و وزارت بهداشت پیرو اجرایی‌شدن قانون تعرفه‌گذاری پرستاری هستیم. قانونی که سال‌هاست از تصویب آن گذشته، اما هر بار بهانه‌ای برای تحققش وجود داشته است.

فوتبال، دولت‌ها، ما کجا و آن‌ها کجا!

در ادامه مطلب شماره قبل، در این شماره هم به معرفی سیستم سیاسی نیمی از تیم‌های حاضر در جام جهانی می‌پردازیم و در سیاسی‌ترین دوره مسابقات برای تیم ملی فوتبال ایران، امیدوار هستیم در دوره بعد مسابقات نگاه ایدئولوژیک حکومت از این تیم برداشته شود و تیم ملی فوتبال ایران، برای ایرانیان باشد.

جرأت تردید داشته باش

دنیای آموزش سال‌ها بود که از بستر فضای مجازی برای گسترش اهدافش و تحقق عدالت آموزشی بهره می‌برد. کلاس‌های مجازی در نرم‌افزارهای مختلف، در مقاطع مختلف، از پیش دبستانی تا مراتب بالای تحصیلات تکمیلی دایر شده و امکان بهره‌بردن از بهترین اساتید را برای همه، در همه جای جهان مهیا ساخته. ما امّا از این غافله نیز جا ماندیم، جا ماندیم تا طوفان کرونا ما را به خود آورد و تلنگری زد.

کلاف در هم پیچیده مشکلات حل نشده

ابراهیم رئیسی در خردادماه سال ۱۴۰۰ پیروز انتخابات شد و فرایند تشکیل دولت را آغاز کرد. این فرایند تا انتهای مردادماه همان سال طول کشید و عملاً از شهریورماه سال ۱۴۰۰، وزرا و رؤسای جدید مستقرشده و برنامه‌های پیشنهادی و ادعایی خویش را شروع کردند. بر آنیم تا در سلسله مقالاتی به بررسی عملکرد یک‌ساله برخی از زیرمجموعه‌های دولت سیزدهم و عملکرد ایشان در استانهای مختلف بپردازیم.

ناامیدی از خیابان!؟

این روزها لابه‌لای صحبت‌های روزمره مردم، باحالتی که گوینده سعی در بی‌تفاوت جلوه دادن صورتش دارد، صدایش را پایین می آورد و می پرسد چه شد؟ پس شجاعت جوانان در خیابان و خون‌هایی که ریخته شد به کجا رسید؟ چرا تغییری حاصل نشد؟ همه این بگیر و ببندها الکی بود؟

آخرین مطالب

پایان نمایشگاه کتاب تهران

انعطاف پذیری و گره های فروبسته کار

به بهانه گرامیداشت جان‌های جوانی که به مرزبانی، پرپر شدند

بد عملی های نهاد انتخابات باعث مشارکت گریزی شده است

«مشارکت مدنی و پیوندهای اجتماعی»

فعالیت ترکیبی حلقه مفقوده رابطه ما با جهان پیرامون

«ملاقات من‌هایی که ماییم در آشفته بازار گفتمانی»

گزارش تصویری 34 امین نمایشگاه بین المللی کتاب

ملحد عقل گرا

خانه‌ سبز- یک تجربه

مجلس به دنبال اهدافی است که با نیاز مردم انطباق ندارد

هم وزارت رفت، هم فیدیلیتی و دیگنیتی

کیفیت آگاهی انسان در هر لحظه، آینده را شکل می‌دهد.

آزمون و تجربه دموکراسی در ایران

خانه ملت

دفتر پرسش‌ها

نابغه ناشنوایی که پیشوای موسیقیدانان جهان شد

به تو می‌رسم دوباره

«جنون اندیشه»

توسعه پایدار؛ سلامت مطلوب و رفاه

کمیته های ستار

جهان در هفته‌ای که گذشت (63)

یک‌صد و هفتاد و هشتمین جلسه دفتر سیاسی حزب اراده ملت به ریاست شمس افرازی‌زاده برگزار شد.

حضور موفق انتشارات حزب در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

حوزه‌های شهرستان محور و تخصصی در حزب ایجاد می‌شود

دو کتاب جدید در صف انتشار قرار گرفت

آموزش‌های تشکیلاتی (2)

دیباچه ویژه نامه نمایشگاه کتاب تهران

بهانه‌های ساده

و اینک تولد انسان جدید ایرانی