آخرین مطالب

تحقق هوای پاک، حقوق عامه، اراده ملی معرفی و پیشنهاد

تحقق هوای پاک، حقوق عامه، اراده ملی

  بزرگنمایی:
بحران آلودگی هوا، جدی‌ترین پیامد تخریب محیط‌زیست است که امنیت شهروندان را از جنبه‌های مختلف سلامتی، اقتصادی و اجتماعی با مشکل مواجهه کرده است. دو منشأ اصلی آلودگی هوا یکی گردوغبار ناشی از پدیده فرسایش خاک و دیگری افزایش آلاینده‌های جوی (ذرات معلق ناشی از سوخت‌های فسیلی و آلودگی‌های صنایع) است

بحران آلودگی هوا، جدی‌ترین پیامد تخریب محیط‌زیست است که امنیت شهروندان را از جنبه‌های مختلف سلامتی، اقتصادی و اجتماعی با مشکل مواجهه کرده است. دو منشأ اصلی آلودگی هوا یکی گردوغبار ناشی از پدیده فرسایش خاک و دیگری افزایش آلاینده‌های جوی (ذرات معلق ناشی از سوخت‌های فسیلی و آلودگی‌های صنایع) است، اگرچه عوامل دیگری همچون تغییر اقلیم، کاهش ضخامت لایه ازن، عوامل فرامرزی و ... نیز در ایجاد این مشکل نقش به سزایی دارند. در اینفوگرافیک این هفته که توسط خبرگزاری ایمنا تهیه‌شده است به بررسی علت بروز آلودگی هوا، اثرات و توصیه‌های بهداشتی در مواجهه با آلودگی هوا پرداخته است.
آلودگی هوا تهدیدی برای سلامتی هم شهروندان است. در چندین هفته گذشته در تهران به مرز خطرناک و ناسالم برای همه گروه‌ها رسید و در سایر شهرها برای گروه‌های آسیب‌پذیر، سالمندان و کودکان مشکلاتی را به وجود آورد که توصیه می‌شود علاوه بر کاهش فعالیت و در خانه ماندن در روزهای آلوده، از شیر و لبنیات، میوه و سبزی‌ها و مایعات بیشتر مصرف شود.
با تشدید آلودگی هوا صنایع آلاینده تعطیل می‌شود که باعث افزایش بیکاری و کاهش فعالیت اقتصادی در جامعه می‌شود.
در سال‌های اخیر آلودگی هوا در ایران به یک بحران جدی تبدیل‌شده است که متأسفانه عدم توجه دولت به عوامل ریشه‌ای آلودگی هوا در آینده منجر به بحران اجتماعی و اقتصادی در مناطق مختلف کشور خواهد شد. آلودگی هوا از مسئولیت‌های اصلی حاکمیت است که باید در قبال آن پاسخگو باشد و پیگیر اجرایی شدن قانون هوای پاک از دستگاه‌های متولی باشد. طبق قانون هوای پاک 20 دستگاه متولی اجرایی این قانون هستند که هیچ‌گونه اقدام مؤثری دراین‌خصوص نداشته‌اند. عملکرد و راهکارهای ارائه‌شده برای کاهش و جلوگیری از آلودگی هوا از سوی حاکمیت و دولت مقطعی و ناکارآمد و متناسب با وضعیت بحرانی کشور نیست. با افزایش مرگ‌ومیر ناشی از آلودگی هوا و اثرات منفی بر مسائل بهداشتی، اجتماعی، اقتصادی در جامعه همه شهروندان باید مطالبه گر هوای پاک باشند. در این شرایط وظیفه حکومت و دولت است که برای رفع هر تهدیدی و حمایت از شهروندانش اقدام کند و امنیت آن‌ها را تأمین و تضمین کند. 
29 دی‌ماه روز ملی هوای پاک نام‌گذاری شده است، امسال نیز مانند رسم هرساله سازمان حفاظت محیط‌زیست به انتخاب یک شعار “تحقق هوای پاک، حقوق عامه، اراده ملی” به‌جای آموزش و فرهنگ‌سازی در این روزهای خاکستری بسنده کرده است.


مهشید قاسمی


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

کاربست فلسفه در اخلاق حرفه‌ای

نگاهی به نمایشگاه کتاب

کتاب‌ها دریچه‌ای به گشودگی جهان هستند

آموزش حزبی؛ درس‌گفتارهای تشکیلاتی

مبانی مردم‌سالاری اجتماعی (سوسیال دموکراسی)

پیش نیازهای سوسیالیسم و وظایف سوسیال دموکراسی

لزوم اجماع بر سر منافع ملی

کوره راه

فریادی بر دیوار

راقمان انقلاب ها (در حکایت انقلاب‌های جهان تا انقلاب 1952 مصر)

شوراها

اندیشه‌های سیاسی سید قطب و تأثیر آن بر جنبش های اسلامی معاصر مصر

یک خوشه نور

چگونه یک اتحادیه کارگری راه بیندازیم

با گذشت زمان و با توجه به شرایط موجود در اقتصاد و سیاست جهانی، لزوم بازگشت به الگوی مردم‌سالاری اجتماعی بیشتر احساس می‌شود. الگویی که ضمن پذیرش واقعیت‌های موجود دنیای سرمایه‌محور، تلاش می‌کند که عوارض و تبعات موجود را به کمینه‌ترین میزان برساند.

درباره مجموعه “خوانشی نوین: مردم‌سالاری اجتماعی”

به همین نحیفی سهم ما از تاریخ

ابراهیم نصرالله: نویسنده فلسطینی تبار، زاده اردن را می‌توان یکی از برجسته ترین نویسندگان معاصر عرب دانست. علاوه بر این‌ها در حوزه شعر، موسیقی، سینما نقد ادبی و... هم دستی بر آتش دارد.

بالکن رسوایی

برنامه ای برای اداره‌کل سازمان‌های‌مردم‌نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

ثبات مدیریت شهری در آستانه تغییرات کلان: تأملی بر تمدید مدت شورا و سرنوشت شهردار

قصّه ی پر غصّه ی ارباب معرفت

آیا احزاب فقط زینت المجالس هستند؟

روایت بنیادین حزب اراده ملت ایران

قلم!!!

به احترام تماشاچی

زندگی‌های بی‌نام

خلاصه مقاله: تنوع ژنتیکی و شبکه ژنتیکی مشترک اقوام ایرانی

سیاست زبانی و قدرت اقوام: زبان، هویت و عدالت در جامعه چندزبانه

آموزش طبیعت

پسماندها را دریابیم

مبارزه بیولوژیکی با پرورش کفشدوزک و استفاده از آن در کشاورزی ایران

اصول سیاست خارجی آمریکا و حرکت خلاف جهت ترامپ

جهان در هفته‌ای که گذشت (92)

کنگره یازدهم حزب در سال جاری برگزار خواهد شد

تعداد کارگروه های حزب اراده ملت ایران به شش رسید

تحلیل های هفتگی سیزده، انتشار عمومی خواهند یافت

رونمائی از دو کتاب تازه حزب در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در اردیبهشت سال جاری

نگاهی کوتاه و ساده به وضعیت احزاب سیاسی در گرجستان

امتناع حکمرانی حزبی اما و اگر های تحزب در ایران

ابتذال تحزّب!

مطالبات مدنی، در هیاهوی منازعات بین‌المللی

دفاع از حقوق دشمنم، آری یا خیر؟

نقش اصلاح حزب برای ارتقای سطح تحولات جامعه

بررسی سوسیال دموکراسی در احزاب ایران

روز طبیعت 1404

بر چسب بازیافت

کاربست مبلمان شهری در بافت های سنتی شهری و مزایا و معایب آن

کاشان شهری برلبه ی تیغ

ایمن‌سازی جاده‌ها در ایران؛ ضرورت فراموش‌شده زیرساخت‌های مواصلاتی