آخرین مطالب

نگاهی به ارتفاع کاران

مردان و زنان عنکبوتی معرفی و پیشنهاد

مردان و زنان عنکبوتی

  بزرگنمایی:
صحنه‌های مکرری در فیلم‌های هالیوودی را شاهد بودیم که یک ارتفاع کار هنگام شستن شیشه‌های یک برج، دختران زیبای واحد را هم به تماشا نشسته و در مواقع لزوم همچون اسپایدرمن از یک‌سوی برج را به‌سوی دیگر بر فراز شهر به پرواز درآمده است. این‌ها اما بدون تردید، تصاویر خیالی و تحریف‌شده از چنین فعالیتی است.

صحنه‌های مکرری در فیلم‌های هالیوودی را شاهد بودیم که یک ارتفاع کار هنگام شستن شیشه‌های یک برج، دختران زیبای واحد را هم به تماشا نشسته و در مواقع لزوم همچون اسپایدرمن از یک‌سوی برج را به‌سوی دیگر بر فراز شهر به پرواز درآمده است. این‌ها اما بدون تردید، تصاویر خیالی و تحریف‌شده از چنین فعالیتی است.  نماشویی برج‌های بلندمرتبه و کار و خدمت در ارتفاعات، شغل یا خدماتی است که در قرن اخیر جایگاه ویژه‌ای پیداکرده است. نیاز به این خدمات از زمان سر برآوردن ساختمان‌های بسیار مرتفع با نماهای متنوع و شیشه‌ای بیش‌ازپیش احساس گردید. با ساخت‌وساز این ساختمان‌های بلندمرتبه نه‌فقط نظافت و زیباسازی این غول‌های آجر و آهن که خدمات حیاتی دیگری هم خودنمایی کرد. تعمیرات، محکم‌کاری مصالح، بازسازی، ایمن‌سازی، بازبینی، یا حتی نصب و نیازهای مشابه دیگر، سبب شد که علی‌رغم دشواری چنین شغلی، به یکی از  مشاغل رایج و مهم در جامعه بدل گردد. آیین‌نامه ایمنی کار در ارتفاع، هر کار یا فعالیتی که موقعیت انجام آن در ارتفاع بیش از یک و دودهم متر نسبت به سطح‌مبنا انجام شود مشمول قوانین کار در ارتفاع می‌گردد.
چه در کلان‌شهرهای ایران خودمان و چه در سفرهای کاری و توریستی به پایتخت‌های بزرگ جهان، با مشاهده برج‌هایی که ارتفاع آن‌ها از 100 طبقه بالاتر رفته است، این سؤال به ذهن ما خطور می‌کند که چطور این برج‌ها نگهداری و تمیز می‌شوند؟
کار در ارتفاع با ابزار و روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد که بسته به هدف کار، نوع نما و ساختمان و توانایی نیروهای خدماتی مربوطه دارد. یکی از روش‌های ابتدایی برای نظافت نمای ساختمان استفاده از داربست است که به خاطر هزینه و زمان امروزه کمتر مورداستفاده است. روش دیگر کار با کلایمر است. کلایمر یک وسیله مشابه بالابر است. فرد روی آن قرار می‌گیرد و به سمت بالا هدایت می‌شود که به‌وسیله ریموت کنترل می‌شود. روش دیگری هست با عنوان کار با تی تلسکوپی؛ این تی‌ها بلند و کوتاه می‌شوند و شلنگی به آن متصل است تا بتوان قسمت‌های بالای ساختمان را به‌راحتی تمیز کرد. از این روش بیشتر برای ترمینال‌ها و فرودگاه‌ها استفاده می‌شود. استفاده از واترجت نیز یکی از روش‌های این نوع خدمت‌رسانی است. هدایت آب با فشار شدید به سمت بخش‌ها و سازه‌هایی که قصد تمیز کردن یا پاک‌سازی آن راداریم. درنهایت به کار با راپل اشاره می‌کنیم. راپل یا همان دسترسی با طناب که درگذشته‌های دور فقط در کوهنوردی، صخره‌نوردی، پرش از ارتفاع و سنگ‌نوردی استفاده می‌شد، اما تغییر پرشتاب سبک زندگی مدرن ما، راپل‌کاری را از حوزه ورزش فراتر برد. راپل‌کاری امروزه در آتش‌نشانی و مشاغل نظامی نیز کاربردهای فراوانی دارد. سرعت خدمت در ارتفاع با طناب و راپل بسیار بالاست، لذا آن را به روشی به‌صرفه تبدیل کرده است. 
شاید نخستین شرط لازم برای کار در ارتفاع، نترسیدن از ارتفاع باشد. اگر با ارتفاع مشکل‌دارید، حتماً برای چنین شغلی با دشواری‌های زیادی روبرو هستید. افرادی که در ارتفاع کار می‌کنند باید از وضعیت جسمی و روانی مناسبی برخوردار باشند. ابتلا به برخی بیماری‌ها ما را از اشتغال در این حوزه، قطعاً منع می‌کند. شجاعت، تمرکز، دقت و چالاکی در واکنش، به شاغلین این امر کمک می‌کند که کمتر دچار حادثه شوند و درست‌ترین تصمیمات را در هنگام حوادث بگیرند. استفاده از تجهیزات سالم و مناسب از الزامات حیاتی کار است. هرگونه بی‌دقتی و سهل‌انگاری می‌تواند به قیمت جان ما تمام شود. کار در ارتفاع به شرایط آب‌وهوایی نیز ارتباط مستقیمی دارد. در زمان بارش برف، باران، وزش باد و شب‌هنگام نباید دست به چنین خدماتی زد. در کمال تأسف سقوط، مهم‌ترین عامل مرگ‌ومیر و تلفات شاغلین در این خدمت است.

مشاغل دور از نظر
تهیه شده توسط کمیته آموزش و توانمندسازی حزب اراده ملت ایران

زهره رحیمی


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

چپول

تحلیل راهبردی ISTAR و تأثیر آن بر امنیت ملی ایران

سبقت تورم از افزایش حقوق چگونه قابل مدیریت است؟

ضرورت پرداختن به جامعه‌شناسی زبان

توصیه ضدترور برای نیروهای امنیتی

سازمان‌های مردم‌نهاد و تعهد سازمانی

نواختن سرنا از سر گشاد آن

کهن الگوی زن- قهرمان در افسانه های ایرانی

جهان در هفته ای که گذشت(98)

معرفی کتاب کاربست فلسفه در اخلاق حرفه‌ای چاپ دوم - به ضمیمه سه مقاله در باب دروغ، عقلانی زیستن و فضائل اخلاقی

راهی که به فردا نمی‌رسد

جنگ و سیاست، رکود اقتصادی روسیه در سایه بحران‌های طولانی

سه عنوان تازه از انتشارات حزب اراده ملت ایران

«مدرسه حزبی 2»؛ پاییز آموزش، دیپلماسی و اندیشه در افق سیاست ایران

آغاز «سه‌شنبه‌های گفت‌وگو» به صورت مجازی با حضور دکتر بیژن عبدالکریمی

زن و محیط‌زیست در آیینه‌ آثار بهرام بیضایی

همه چیز رو به زوال است

معرفی کتاب «بچه‌های راه‌آهن»

پیشگام جنبش محیط‌زیستی جهان

بازتعریف عدالت و هویت در دنیای معاصر

تاریخ در آیینه، آزمونِ امروز

حضور هنرمندان جهان در کنسرت خیریه «با هم برای فلسطین»

همه چیز برای آنهاست

دریچه‌ای دیگر، برای نگریستن!

برگزاری پلنوم چهارم حزب پیش از کنگره سراسری یازدهم

هابرماس در عصر دیجیتال: فروپاشی فضای عمومی و چالش کنش ارتباطی در سایه الگوریتم‌ها

پرده سبز

از تهدید تا فرصت ایران و دوراهی تدبیر یا هیجان

اعتماد عمومی به مثابه ثروت

حجله‌ی آتش و خون

درس‌هایی در 12 روز

جنگ های جدید چگونه است؟

جهان در هفته ای که گذشت(97)

چهارمین پلنوم حزب اراده ملت ایران در مهر ماه برگزار می‌شود.

گرجستان؛ سفره‌ای کوچک، اما باز برای همه

«مدرسه حزبی 2» در آستانه آغاز؛ پاییز امسال با نیرویی دوچندان

کتاب «امنیت پایدار آب و سیاست خارجی» راهی چاپخانه شد

انتصاب مشاور جوان و رئیس شورای مشورتی جوانان خوزستان

24 آگوست، نمایش قدرت و وحشت شوروی

پدر علم کویرشناسی ایران

فقط ما بودیم و بس

مدرسه حزبی؛ از رؤیا تا نهاد

به تمامی رعیت، اما بزک‌شده

روز مبارزه با تروریسم فراتر از مبارزه نظامی، به‌سوی امنیت پایدار با رویکردی جامع و ملی

در راه مانده

معرفی کتاب امنیت پایدار آب و سیاست خارجی

معرفی کتاب «خرس کوچولو و خرس بزرگ»

جامعه‌شناسی نقش زنان در سازمان‌های مردم‌نهاد

نقد کتاب «انضباط بدون گریه»

بازگشت به نهاد: راهی برای عبور از فرسایش سیاست