آخرین مطالب

زیر شمشیر حوادث، پای بر جاییم ما.... سرمقاله

زیر شمشیر حوادث، پای بر جاییم ما....

  بزرگنمایی:
حادثه تلخ معدن طبس در مهر ۱۴۰۳ بار دیگر بر اهمیت سیستم‌های ایمنی در صنایع پرخطر تأکید کرد. این حادثه که به مرگ و جراحت تعدادی از کارگران منجر شد، نشان‌دهنده کاستی‌های عمده در فرآیندهای ایمنی و نظارتی این معدن بود.

محمد بنی اسدی 
حادثه تلخ معدن طبس در مهر 1403 بار دیگر بر اهمیت سیستم‌های ایمنی در صنایع پرخطر تأکید کرد. این حادثه که به مرگ و جراحت تعدادی از کارگران منجر شد، نشان‌دهنده کاستی‌های عمده در فرآیندهای ایمنی و نظارتی این معدن بود. سیستم‌های ایمنی در معادن باید به‌گونه‌ای طراحی شوند که از مرحله پیشگیری تا واکنش به بحران را پوشش دهند. در این حادثه، نبود سیستم‌های هشداردهنده کارآمد و عدم رعایت اصول اولیه ایمنی از عوامل اصلی تشدید خسارات بود.
یکی از کاستی‌های بارز، ضعف در نظارت مستمر و کارآمد بر ایمنی تجهیزات و وضعیت کاری کارکنان بوده است. علاوه بر این، عدم آموزش کافی کارگران و فقدان مانورهای آمادگی برای شرایط اضطراری، منجر به واکنش نادرست در زمان وقوع حادثه شد.
برای پیشگیری از تکرار این نوع فجایع، نیاز به بازنگری اساسی در استانداردهای ایمنی معادن، به‌کارگیری فناوری‌های نوین برای پیش‌بینی و کنترل ریسک‌ها، و همچنین تقویت فرهنگ ایمنی در تمامی سطوح عملیاتی است. ایجاد سامانه‌های نظارتی هوشمند و پایش مداوم شرایط معدن می‌تواند به کاهش ریسک‌ها و نجات جان کارگران کمک کند.
حادثه معدن طبس نه تنها ضعف‌های موجود در ایمنی عملیاتی معادن را برجسته کرد، بلکه نشان‌دهنده عدم توجه کافی به سیستم‌های مدیریت HSE (بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست) و تأمین تجهیزات ایمنی مورد نیاز بود. در بسیاری از معادن، به دلیل عدم استقرار کامل سیستم‌های HSE، اقدامات ایمنی به‌صورت پراکنده و بدون هماهنگی انجام می‌شود، که این موضوع منجر به کاهش اثربخشی تدابیر پیشگیرانه می‌شود.
در این حادثه نیز، ضعف در پیاده‌سازی مدیریت HSE به وضوح قابل مشاهده بود. نبود پروتکل‌های مشخص برای ارزیابی و کنترل ریسک، فقدان آموزش‌های منظم در حوزه HSE و عدم اجرای بازرسی‌های دوره‌ای، باعث شد که خطرات موجود به‌موقع شناسایی نشوند. همچنین، عدم تأمین تجهیزات ایمنی مناسب و کافی مانند سیستم‌های تهویه، تجهیزات حفاظت فردی و ابزارهای هشداردهنده، نقش مهمی در تشدید این فاجعه داشت.
برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی، اجرای سیستم‌های مدیریت HSE به‌صورت کامل و یکپارچه، آموزش مستمر پرسنل، و سرمایه‌گذاری در تجهیزات مدرن و استاندارد ایمنی ضروری است. این اقدامات باید به‌عنوان یک اولویت برای حفظ جان کارکنان و کاهش ریسک‌های شغلی در نظر گرفته شود.



نظرات شما

admin-magz

مهتاب قصابی

بسیار عالی

۱۴۰۳/۰۷/۱۸

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

حقیقت؛ نخستین قربانی هیاهو

پرونده جنگ در دادگاه تاریخ

سناریوهای پیش رو در جنگ بین جمهوری اسلامی ایران و اسرائیل

چطور ایران ضربه خورد

خوزستان و همبستگی اجتماعی

بیمه وهوش مصنوعی

وقتی دیپلماسی شکست می‌خورد درس‌هایی از جهان و تجربه ایران

بحران‌های تالاب‌های استان خوزستان و راهکارهای احیا و حفاظت از آن‌ها

مروری بر پیامدهای انتقال سنجاب‌ها از زیستگاه طبیعی

شتای عمر

معرفی کتاب پنداشتِ تربیت چرا بچه‌ها این‌گونه که می‌بینیم بار می‌آیند

سازمان‌های مردم‌نهاد و مدیریت بحران

جهان در هفته‌ای که گذشت

برگزاری جلسه تخصصی حوزه سطح 3 نظام سلامت

آغاز کلاس‌های مدرسه حزبی؛ جرقه‌ای تازه برای یادگیری هدفمند

خبر انتشار کتاب برابری، تضمین‌کننده منافع جمعی در شرف انتشار

یوسف تراکمه به عنوان بخشدار بقراطی شهرستان رزن منصوب شد

بیانیه روز جهانی بدون پلاستیک - 12 تیر

احسان محمدزاده به عنوان سرپرست اداره آموزش و پرورش شهرستان ساوجبلاغ منصوب شد

خبر نشست بررسی «جنگ و دیپلماسی» در دفتر حزب اراده ملت ایران

حمله تجاوزکارانه ایالات متحده آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران را شدیدا محکوم می‌کنیم.

تحزب، سیاست و امکان سوسیال‌دموکراسی در ایران

جامعه مدنی

شهرکُشی: مرگ خاموش منابع تاریخی و زیست‌محیطی تمدن‌ها

گذار از " نهیلیسم" به "معنای زندگی"

اهل علم مصلحت را بجویند یا حقیقت را؟!

میهمان روستا

چالش‌های حقوقی مقابله با ارتشا؛ بررسی ریشه‌های قانونی یک فساد ساختاری

نمایشگاهی ضروری، گرچه تکراری

غرفه انتشارات حزب اراده ملت ایران را راه انداختیم

بخوانیم برای ایران

شرحی بر چرایی و اهمیت ترجمه سری کتاب سازوکار حزبی

بازتعریف سوسیال دمکراسی در عصر جدید

دموکراسی و اندیشه سوسیال‌دموکراسی

معرفی کتاب نمایی روشن‌تر (بینشی جدید درمدل مدرسه سادبری‌ولی)

تاب آوری اجتماعی

بیانیه کارگروه محیط زیست حاما به مناسبت اول خرداد روز جهانی تنوع زیستی

علی برقراری از اعضا ارشد حزب اراده ملت ایران مشاور اقتصادی فرماندار نظرآباد شد

کتاب "صداهائی برای برابری" مجوز انتشار گرفت

انتخاب اعضای هیأت رئیسه جبهه اصلاحات استان سمنان

آغاز کار مدرسه حزبی حاما با برگزاری پنج دوره آموزشی مجازی

آغاز کار مدرسه حزبی حاما با برگزاری پنج دوره آموزشی مجازی

تحلیل های سیاسی ماه

وزیر آموزش و پرورش چه می‌کند؟‌

یاد یاری که در سکوت فریاد شد

ظهرها شام بخوریم؟!

تعرفه‌های تجاری،ابزار حمایت‌گری هوشمند

“فناوری بی‌اخلاق، شمشیری است در دست کودک نابالغ”

برایتان جهنم آورده‌ایم!

بیانیه به مناسبت روز جهانی تنوع زیستی (یکم خرداد)