آخرین مطالب

سخن سردبیری

آنکس‌است اهل بشارت که اشارت داند

نوشتن هم نوعی سخن گفتن و محاوره‌است، صورت مکتوب آن. وقتی حرف‌هایی داریم که گمان می‌کنیم باید بمانند، آنها را می‌نویسیم. وقتی هم که بر باور و گمان خود اطمینان داریم، می‌نویسیم.

مدّتی این مثنوی تأخیر شد

نیمه ی بهار را از سر گذرانده ایم اما نشریه ی ما در این بهار غایب بوده. مدتی از انتشار آخرین شماره ی نشریه ی “اراده ملت” گذشته و اکنون با تأخیر بازگشته ایم. به هر حال باز گشته ایم و با تمام ناملایمات و دشواریها، در هفتاد و نهمین گام، پیش روی ارباب خرد هستیم.

احزاب موتور محرک دموکراسی

این هفته از طرف خانه احزاب ایران جلسه ای با عنوان "انتخابات و احزاب" برگزار گردید. در این جلسه مسعود خادمی سخنگوی حزب اراده ملت ایران سخنرانی ایراد نمودند که در این شماره نشریه اراده ملت آنرا به عنوان جایگزین سخن سردبیری آورده ایم.

کیمیا گر رنج ها

در این شماره نشریه اراده ملت، سخن سردبیری را تخصیص دادیم به متنی در رثای خانم توران میر هادی . شاید سوال باشد که چرا در این اوضاع بلبشوی بجای پرداختن به مسائل مهم سیاسی اجتماعی روز این موضوع بجای سرمقاله کار شده است. در جواب باید گفت : آموزش پرورش مهم ترین رکن یک کشور و توران میرهادی الگوی مناسبی در این زمینه است. آنهم در روزگاری که حاکمیت در تمام ابعاد تلاش دارد که آموزش پرورش را در این مملکت از بیخ و بن از بین ببرد یا تهی از علم و دانش نمایید

در باب تناسب مجازات و جرم

روزهای گذشته دو حادثه رخ داد که اندوهی جانکاه را دامن زد و از بد حادثه مقارن با زمانی بود که اندوه انبوه غزه، تمام فکر و ذکرها را به خود مشغول کرده بود و فرصتی برای مویه بیشتر فراهم نبود.

دیدگاه کوانتومی vs دیدگاه نیوتونی

سخن سردبیری این شماره ضمن اشاره به پیامدهای طولانی شدن جنگ غزه، به موفقیت ورزشکاران ایران در بازی‌های پارا آسیایی نگاهی انداخته و بحثی در باب مناظره دکتر مسعود نیلی و دکتر محمد مالجو در حوزه اقتصاد کلان و تورم دارد.

صلح سخت و جنگ آسان

در سخن سردبیری این شماره نگاهی داریم به جنگ رخ داده بین حماس و دولت اسرائیل در هنگامه دریافت جایزه صلح نوبل توسط یک زن ایرانی. علاوه بر این نگاه کوتاهی خواهیم داشت به بازی های آسیایی ۲۰۲۳.

در ستایش بی‌برنامگی

سخن سردبیری این شماره نشریه اراده ملت (شماره ۷۰) نگاهی دارد به تعویق بررسی برنامه هفتم توسعه، باخت حسن یزدانی به حریف آمریکائی اش و سالگرد جنبش مهسا.

بر صدر نشستن ناشایستگان

در سخن سردبیری این شماره (۶۹) به سه موضوع حذف اساتید از دانشگاه، حضور افرادی نامتناسب در کسوت استادی و بحث مهاجرت نیروی انسانی از ایران خواهیم پرداخت.

حرکتی با تمام سرعت در جهت معکوس

در سخن سردبیری این شماره (۶۸) به سه موضوع مهم، اما مغفول مانده هفته‌های اخیر کشور می‌پردازیم: رأی دیوان عدالت اداری بر علیه کارگران، زمزمه مصادره استارت‌آپ‌های موفق کشور و ممنوعیت ورود و تولید کیت‌های غربالگری جنین.

تشکل زدایی در انتخابات

در سخن سردبیری این شماره (۶۷) به سه موضوع مهم هفته های اخیر کشور میپردازیم: پیش ثبت نام نامزدها، پلمپ کسب و کار های مجازی و تعطیلی برنامه ریزی نشده آخر هفته گذشته

ناامیدی از کنش مدنی

در سخن سردبیری این شماره (۶۶) به سه موضوع انتخاب آذر منصوری، گشت ارشاد و لایحه برنامه توسعه هفتم خواهیم پرداخت.

روایت های واهی، روایت های واقعی

کسی گفته بود که «چینی‌ها از مردم ایران قانع‌ترند، به روزی دو وعده غذا رضایت می‌دهند و همین واقعیتها، موجبات تفاوت وضعیت اقتصادی ایران و چین را فراهم کرده است».

تغییری که برای ما نیست

طبقه متوسط جامعه امروزی ایران که می توان گفت در حال تنزل دهک است، هرگز فکرش را نمی کرد که با انتخاب شدن یا نشدن یک فرد و ایدئولوژی اش، در انجام امور روزمره چنین به مشکل بر بخورد و برای ساده ترین کار اداری مجبور باشد پنج صبح از خانه دربیاید

به بهانه گرامیداشت جان‌های جوانی که به مرزبانی، پرپر شدند

حوزه اخلاق با انتخاب‌های فردی ما در مورد اعمال درست و نادرست، ارتباطی تنگاتنگ دارد. تمامی حوزه‌های رفتاری روزمره لزوماً به پرسش‌های اخلاقی نمی‌پردازند، اما ابهامات و چالش‌های اخلاقی، بخش وسیع و عمیقی از آنها را در بر می‌گیرند.

سیاست کلان در برابر سیاست خُرد

حدود بیست‌واندی سال قبل و زمانی که دولت وقت به تشکیل شوراهای شهر و روستا اهتمام ورزید، این گمان برای کنش‌گران سیاسی در ایران ایجاد شد که میتوان با تفکیک سیاست خُرد از کلان، راه جدیدی را در مدیریت کشور ایران گشود.

بی قانونی

رابطه ملت و حاکمیت از مولفه‌های ضروری برای بقای یک کشور است. رابطه‌ای که در آن طرفین نسبت به یکدیگر حقوق و وظایفی دارند. رابطه‌ای پویا که با زمان و اقتضائاتش همراه است و در یک‌صد سال گذشته، پیگیری حق زنان بخشی از آن بوده و هم اکنون مجرم شناختن آنها!

گزارشی از آنچه در ۱۴۰۱ اتفاق افتاد

سال ۱۴۰۱ با همه امیدها و ناامیدی ها به پایان رسیده و بهاری دیگر آغاز شده است. سردبیری نشریه اراده ملت ضمن تبریک سال نو به همه ایرانیان، گزارشی از عملکرد نشریه و حزب در دو بخش تقدیم عزیزان می‌نماید.

زخم هایی که نو می شوند

وقت بودجه نویسی که می شود انگار زخم های لخته بسته ما را دوباره باز می کنند و خون میاندازند تا دیگر بار یادمان بیافتد که در کجا زندگی می کنیم و چه کسانی را بر سرنوشتمان حاکم کرده ایم.

جنگ روایت‌ها در تورم

به عادتی دیرین و مألوف، وقتی در ماه‌های پایانی سال هستیم، بحث بودجه، تورم سالانه، میزان حقوق کارگری سال بعد و مسائلی نظری آن در محافل و رسانه‌ها داغ می‌شود. هر کسی که در این زمینه مختصر اطلاعات و تجربه‌ای دارد پا به میدان می‌گذارد و نظریات خود را ابراز می‌دارد.

ما می‌گوییم مولدسازی، شما بخوانید فروش اموال

یک بررسی ساده در باب «مولدسازی»، شهروندان را با اشکال ساده و خُردی از مولدسازی یا همان فروش اموال دولتی در برخی سازمان‌ها آشنا می‌کند. حالا گویا قرار است که این پدیده در ابعادی وسیع، نامحدود و افسارگسیخته صورت بپذیرد.

هگل و ضرورت اعتراض

اگر نگوییم همه، اغلب مفاهیم، مضامین و مطالب منطقی و فلسفی از واقعیتی ساده و دم‌دستی حکایت دارند که از فرط بداهت ناپیدا به نظر می‌رسند، به‌مثابه کسی که ساکن ساحل دریاست و صدای دریا را مادامی‌که به دلیل خاصی توجهش را جلب نکند، متوجه نمی‌شود.

اگر مردم استانداردها را پایین بیاورند مشکل حل می شود.

در بغل گوش ما کشور افغانستان روزگار خوشی را تجربه می کند. در آن کشور کودکان در روستاهای دور افتاده به دنیا می آیند، خارج از مناسبات سرمایه دارانه کودکی می کنند و با اسباب بازی های ساده و دست ساز و در دل طبیعت شادی می کنند تا به سن مدرسه برسند

پاسخگویی به مردم و تعامل با احزاب

کارگروه کوچکی در حزب اراده ملت ایران از اواسط مرداد تا اواسط مهرماه سال جاری عملکرد شش وزارت خانه (وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات / وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی / وزارت علوم، تحقیقات و فناوری / وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی / وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی / وزارت صنعت و معدن و تجارت) و دو سازمان دولتی (سازمان برنامه‌ و بودجه / سازمان مناطق آزاد تجاری صنعتی) را مورد بررسی قرار داد

بنیاد شرطی بودن قوانین

دلسوزان بسیاری در عرصه‌های گوناگون به ویژه مدیریت کلان سیاسی پیوسته تلاش کرده و می‌کنند تا راهکارهای ملی برای مدیریت انواع و انبوه چالش‌های اجتماعی و ملی تدبیر کنند که بیراه نیست اگر ادعا شود

ضرورت تکامل ایدئولوژیهای سیاسی

احتمالا برخی مخالف این گفته باشند، اما، بی‌شک یکی از دلایل وقایع و التهاب اجتماعی و سیاسی جاری، «به حاشیه رفتن خرد» است. در راستای برون‌رفت از شرایط بسیار نامطلوب و دلخراش، نکاتی کاربردی و بنیادی را به اذهان و اراده‌هایی که به هر دلیل مصمم به حفظ و تداوم مناصب سیاسی و مدیریتی خود هستند، یادآوری می‌کنیم.

پدیدار شناسی خشونت

تحلیل‌ها، خبرها و اظهار نظرهای بی‌شماری پیرامون وقایع و تنش‌های اجتماعی اخیر، از جانب افراد، گروها، جناح‌ها و حتی کشورهای بیگانه با اهداف و منافع متفاوت و متضاد، ارایه شد. اما جای تبیین چیستی، کارکرد و چرایی پدیده خشونت، تقریباً در بیشتر تحلیل‌ها و اظهار نظرهای صادقانه و مغرضانه، خالی بود و است.

دوگانه حکمرانی و ایدئولوژی

این موجز تلاشی است برای درک ریشه‌های جوامع پر چالش و نظام‌های سیاسی ناکارآمد. به عبارتی، درک این حقیقت تلخ که چرا شهروندان در برخی نظام‌های سیاسی نمی‌توانند زیستی همراه با امنیت، آرامش، رفاه، امید، نشاط و... نسبی داشته باشد؟ ازاینرو، به منظور حصول درک فوق الذکر، تبیینی کلی، مختصر و کاربردی از دو مفهوم حکمرانی و ایدئولوژی ارایه می‌شود.

سیاست و بارندگی

به گواه سراسر تاریخ جوامع، قائده تغییر و تحول در ساختارهای حکمرانی “فرا ارادی” است. بدین معنی که تغییر، تحول و تکامل نظام‌های سیاسی مبتنی بر خواست، اراده یا اهداف برخی صاحب منصبان یا یک اقلیت نیست.

ریشه های انفعال منتقدان

این موجز اشاره ای بسیار کلی و مختصر به یکی از موانع اصلی مدیریت و حل و فصل انواع و انبوه چالش های اجتماعی، یعنی “انفعال منتقدان” شرایط نابسامان جامعه، است.

آخرین مطالب

دیباچه

سازمان های غیر دولتی

نهادهای مدنی و دولت در ایران امروز

سمن ها و انتخابات ریاست جمهوری

پایداری مالی در نهادهای مدنی و انجمن های صنفی

پنج گفتار در باب برنامه نویسی و سیاست گذاری در حوزه تشکل‌ها و نهادهای مدنی

مسائل و چالش‌های قانونی و حقوقی نهاد‌های مدنی در ایران

تقویت نهادهای مدنی در ایران: نقش دولت در تثبیت و نظارت بر امور مالی

حمایت زیرساختی و تجهیزاتی برای گسترش نهادهای مدنی در ایران

تقویت نقش نهادهای مدنی در تصمیم‌گیری‌های دولتی: توجه به نظرات، پیشنهادات و مشاوره‌های تخصصی

بسترسازی برای ایجاد شبکه ارتباطی و ساختاری بین سازمان‌های مدنی: رویکردی برای تقویت همبستگی و همکاری

نقش حیاتی نهادهای مدنی در تقویت دموکراسی

«تاثیرات متقابل حکومت و نهادهای مدنی بر یک دیگر و دیدگاه دولت آقای پزشکیان نسبت به آن»

همنشینی و گفتگوی فعالان گروههای محیط زیستی در ستاد دکتر پزشکیان

در برابر انسداد

پزشکیان در قامت «کنشگر مرزی» چپ مذهبی؛ فرصتی برای ایران

از دکتر مسعود پزشکیان حمایت می‌کنیم

پرستاری برای ایران

تایید صلاحیت مسعود پزشکیان، با هدف رای آوری اصولگرایان انجام شد

رییس جمهوری داشتیم که در برابر تندروی ایستاد و امروز تاوان همراهی با مردم را می پردازد

بازگشت امید به مردم

نهادهای مدنی یا پل پیروزی

مناظره با برنامه‌ای برای آینده‌ای بهتر یا تخریب رقیب با عوام‌فریبی

مسعود پزشکیان در میزگرد اقتصادی سیما

در آرزوی دوم خرداد دیگر

دموکراسی چیه!؟

در ستاد تشکل ها و نهاد های مدنی دکتر پزشکیان

نامزدها درباره 24 مسأله مهم جامعه چه دیدگاهی دارند؟

خیر عمومی و باقی قضایا

آنکس‌است اهل بشارت که اشارت داند